Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/10/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο PER ABRAHΑMSEN;

AV BLOG 

SITE MAP


Με τί ασχολείται εσχάτως ο κύριος Abrahamsen;
02.10.2006
Oταν ο Abrahamsen είχε στα χέρια του τα ηνία των σχεδίων της Electrocompaniet η εταιρία μάς προσέφερε μερικούς από τις πιο σημαντικούς Ευρωπαικούς ενισχυτές.  Υπήρξε ο πρώτος που ενέταξε στην λογική του τις απόψεις του Matti Otala περί δυναμικής παραμόρφωσης. Σήμερα, τον συναντάμε σε μία άλλη εταιρία που φέρει το όνομά του. Η Αbrahamsen Audio είναι ένα νέο brand name που ανήκει στην εταιρία ECS Holding και -θα το μαντέψατε- σκοπεύει να ασχοληθεί με κλασικά (εμείς το μεταφράζουμε "δικαναλικά") συστήματα και ενισχυτικά που βασίζονται στον "γνωστό 25άρη" ενισχυτή. Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, ο "25άρης" ήταν ο πρώτος ενισχυτής της Electrocompaniet ο οποίος βασίστηκε στην εργασία του Matti Otala (που δημοσιεύθηκε το 1973) και δημιούργησε αίσθηση στην παγκόσμια αγορά κορυφαίων συστημάτων, αλλάζοντας εν πολλοίς την άποψη που μέχρι τότε επικρατούσε για τα ενισχυτικά κυκλώματα και εισάγοντας ένα νέο είδος παραμόρφωσης, την περίφημη, από τότε, TIM. Αν θέλετε να μάθετε μερικά πράγματα παραπάνω ρίξτε μία ματιά εδώ.
Eπί του προκειμένου τώρα, η νέα εταιρία βρίσκεται στην αγορά από την περασμένη χρονιά και είναι, θα μπορούσε να πεί κανείς, μάλλον οικογενειακή με τον σχεδιαστή του κυκλώματος και τους βιομηχανικούς σχεδιαστές να μοιράζονται τα ίδια επώνυμα (Thomas και Kai Abrahamsen). Προς το παρόν έχει έναν πολύ περιορισμένο κατάλογο συσκευών ο οποίος περιλαμβάνει έναν προενισχυτή, τον PA-1 και έναν στερεοφωνικό τελικό, τον SA-1. Πρόκειται για συσκευές με ενδιαφέρουσα αισθητική (της οποίας το lettering θυμίζει ιδαίτερα αυτό της Electro...) και αρκετές, επίσης ενδιαφέρουσες, σχεδιαστικές πτυχές.  Ο πρό- περιλαμβάνει single ended και balanced εισόδους και εξόδους, προσφέρει ψηφιακή ρύθμιση της στάθμης (χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες) και χρησιμοποιεί μια τεχνική ελέγχου της ανάδρασης την οποία ο Abrahamsen ονομάζει DFC (Dynamic Feddback Control).  Ο χρήστης μπορεί να αγοράσει ξεχωριστά κυκλώματα DAC (24bit/192kHz) και phono (για κεφαλές mm/mc).
O τελικός ενισχυτής SA-1 βασίζεται σε ένα κύκλωμα τάξης ΑΒ (με την πόλωση να επιτρέπει λειτουργία σε τάξη Α κατά το 50% της ισχύος -τεχνική στην οποία αρέσκεται ο Abrahamsen) το οποίο μπορεί να αποδώσει ρεύμα μέχρι 20A συνεχώς και μέχρι 200Α κορυφής στο φορτίο του που μπορεί να πέσει μέχρι το 0.5Ω. (δεν δίνονται τιμές ισχύος σε W). Ο ενισχυτής δεν χρησιμοποιεί καλώδια αλλά χάλκινους ζυγούς για την μεταφορά των ρευμάτων (με διατομή 2x6mm) καθώς επίσης και ένα νέο τύπο ακροδέκτη για την σύνδεση των καλωδίων των ηχείων. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ενός μετασχηματιστή 1000VA και 100.000μF.
ΙΝFO: http://www.ecsholding.com/abrahamsen/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr