Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/10/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η ADAM ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ HIGH-END ΗΧΕΙΩΝ...

AV BLOG 

SITE MAP


Η ADAM στον χώρο του High-End
02.10.2006
Η σειρά Tensor περιλαμβάνει τρία μοντέλα το Gamma, το Beta και το Alpha, κατά σειρά αυξανόμενου μεγέθους. Και τα τρια ηχεία χρησιμοποιούν μονάδες μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων τεχνολογίας A.R.T. (Accelerated Ribbon Technology) μια παραλλαγή της ιδέας που πρώτος, το 1972, πρότεινε ο Oscar Heil και έγινε αρκετά γνωστή ως A.M.T. (Air Motion Transformer) μέσα από τα ομώνυμα ηχεία.  Η ADAM έχει εξελίξει την ιδέα αυτή, κατασκευάζοντας μονάδες ribbon στις οποίες το διάφραγμα είναι αναδιπλωμένο, προσέγγιση η οποία σύμφωνα με την εταιρία βελτιώνει τις συνθήκες μεταφοράς κινητικής ενέργειας μεταξύ του μεγαφώνου και του αέρα.
Τα ηχεία είναι τεσσάρων και πέντε δρόμων (το Gamma και τα Beta/Alpha αντιστοίχως), χρησιμοποιούν δύο μονάδες χαμηλών συχνοτήτων (μία στο εμπρός και μία στο πίσω μέρος της καμπίνας) και, ακολουθώντας την παράδοση των σοβαρών pro-σχεδιάσεων (και όχι μόνο...) είναι ενεργά και ισοσταθμισμένα στην περιοχή λειτουργίας των γούφερ με την βοήθεια ενός παραμετρικού ισοσταθμιστή.
Το κορυφαίο μοντέλο, το Alpha, χρησιμοποιεί δύο μιντ/γούφερ οκτώ ιντσών, δύο μιντ A.R.T και ένα τουίτερ σε μία διάταξη που θυμίζει D' Appolito (αν εξαιρέσει κανείς τα διπλά μιντ, δηλαδή).  Πρόκειται για μία μεγάλη κατασκευή με ύψος 1.70m (και βάρος κοντά στα 100 κιλά) η οποία χρησιμοποιεί δύο καμπίνες για την φόρτιση των μεγαφώνων, και άμμο για την απόσβεση των ταλαντώσεων. Οι ενισχυτές που οδηγούν τα δύο γούφερ των 12 ιντσών (με πηνία φωνής 100mm) έχουν ισχύ 500W και το ηχείο κατεβαίνει μέχρι τα 20Hz (-3dB) έχοντας ευαισθησία 91dB/w/m (στο μη ενεργό τμήμα του).
ΙΝFO: Pantheo, τηλ.: 210-362.4356 (εκπροσωπεί τα επαγγελματικά συστήματα της ADAM), web: http://www.pantheo.gr/, http://www.adam-audio.com

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr