Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/05/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ADVANCE ACOUSTIC ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΆ...

AV BLOG 

SITE MAP


H Advance Acoustic στην Ελληνική αγορά
15.05.2006
Η Advance Acoustic έγινε γνωστή στο ευρωπαικό κοινό δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1997, όταν παρουσίασε το MA11, ένα πολύ επιτυχημένο ηχείο το οποίο συζητήθηκε αρκετά στην εποχή του και απέσπασε θερμές κριτικές. Το 2003, οι Γάλλοι έκαναν το πρώτο βήμα στα ηλεκτρονικά παρουσιάζοντας έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, τον MAP 307, μια υβριδική σχεδίαση solid state και λυχνιών που απέδιδε 180w ανα κανάλι.
Από τότε η σειρά συσκευών της Advance Acoustic επεκτάθηκε σημαντικά περιλαμβάνοντας την στιγμή αυτή τέσσερεις ολοκληρωμένους ενισχυτές με ισχύ από 65 μέχρι 200w ανά κανάλι, δύο προενισχυτές (με phono mm/mc), δύο τελικούς ενισχυτές, έναν στερεοφωνικό με ισχύ 2x150/8Ω και έναν μονομπλόκ με ισχύ 200w/8Ω, ένα cd player με λαμπάτο στάδιο εξόδου, ένα transport και έναν εξωτερικό DAC με -επίσης- λαμπάτο στάδιο εξόδου και ενσωματωμένο upsampler 8x στα 24bit/96kHz (384kHz), καθώς και δύο music centers, τα οποία έχουν δυνατότητα συνεργασίας με το iPod της Apple. Από τα τελευταία, το πρώτο (με κωδικό Μ-iP) είναι ένα λαμπάτο στάδιο line και απαιτεί σύνδεση με τελικό ενισχυτή, ενώ το δεύτερο είναι ένα combo, το οποίο περιλαμβάνει τελικό ενισχυτή (2x45w/8Ω), προενισχυτή με 5 εισόδους και θύρα USB, και ραδιοφωνικό δέκτη FM. Το ενδιαφέρον με τους Γάλλους είναι οι ιδέες τους: Οι περισσότερες συσκευές έχουν να επιδείξουν μια ξεχωριστή πλευρά, από τα θεαματικά μετρητικά ισχύος των τελικών ενισχυτών, και τα πανταχού παρόντα στάδια phono, μέχρι τους ενσωματωμένους DACs που υπάρχουν στους προενισχυτές και στους ολοκληρωμένους ενισχυτές (οι οποίοι έχουν και ψηφιακές εισόδους) και τα ενεργά φίλτρα διέλευσης χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων που προσφέρουν την δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών υπογούφερ.  Στα σχέδια της εταιρίας υπάρχουν ραδιοφωνικός δέκτης, πλατό (!) καθώς και μία πλήρης σειρά προιόντων AV, με επεξεργαστή, τελικούς ενισχυτές και DVD-Video player με ενσωματωμένο επεξεργαστή/de-interlacer/scaler της ABT/DVDO. Οι συσκευές της Advance Acoustics κατασκευάζονται στην Κίνα (η εταιρία διατηρεί ευρωπαίους τεχνικούς διευθυντές εκεί, οι οποίοι παρακολουθούν την παραγωγή) και αυτό έχει άμεση αντανάκλαση στις τιμές: Ο μεγάλος ολοκληρωμένος ενισχυτής (με βάρος κοντά στα 30 κιλά) στοιχίζει 1800 ευρώ, το λαμπάτο CD player 600 ευρώ, ο σταθμός για το iPod 350 ευρώ, ενώ το "μικρό" σύστημα προενισχυτή/τελικού μπορεί κανείς να το αποκτήσει με 1000 ευρώ συνολικά (350 ευρώ ο προ ΜPP-205 και 650 ευρώ ο τελικός MAA-405).
Επί του πιεστηρίου (τρόπος του λέγειν) μάθαμε ότι υπάρχουν και δύο μίνι συστήματα με CD/CD-MP3 player, ενισχυτή και δέκτη FM/RDS τα οποία στοιχίζουν 250 ευρώ (το "μικρό" RCD-7 με ισχύ 2x15w) και 380 ευρώ (το RCD-9 με ενισχυτή 2x25w). Η Advance Acoustic αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά από την Spectrum Electronics.
ΙΝFO: Spectrum Electronics, τηλ.: 210-240.5111, 210-240.5700, web: http://www.advance-acoustic.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr