Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/03/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ AMR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΗΝ RHAPSODY...

AV BLOG 

SITE MAP


Tα προϊόντα της Abbingdon στην Ελληνική αγορά
01/03/2008
Εγινε το Σάββατο 3 Μαρτίου, στο κατάστημα “Στερεοεπιλογές”,  η πρώτη επίσημη, επί ελληνικού εδάφους, παρουσίαση σε κοινό και δημοσιογράφους της εταιρίας AMR (Abbingdon Music Research).
Η AMR είναι μια νέα βρετανική εταιρία, αποτέλεσμα των προσπαθειών του Thorsten Loesch, ο οποίος πιθανόν να είναι γνωστός σε πολλούς από τις ιδιοκατασκευές που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς. Ο Loesch προέρχεται από τον χώρο του επαγγελματικού audio και προσφάτως πέρασε και στον χώρο των έτοιμων προϊόντων. Την στιγμή αυτή ο κατάλογος της AMR περιλαμβάνει έναν dual mono ολοκληρωμένο ενισχυτή με κωδικό AM-77, ένα cd player με κωδικό CD-77 καθώς και ένα ηχείο με κωδικό LS-77, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- “στα σκαριά” βρίσκεται και ένα phono.
O ολοκληρωμένος ενισχυτής μπορεί να αποδώσει 180W ανά κανάλι και είναι μια σχεδίαση η οποία περιλαμβάνει ένα λαμπάτο προενισχυτικό στάδιο σε καθαρή τάξη Α, χωρίς αρνητική ανάδραση και ένα στάδιο ισχύος με ημιαγωγούς σε τοπολογία push-pull όπου έχει ενσωματωθεί ένα κύκλωμα  διόρθωσης των σφαλμάτων που έχει σχεδιάσει ο Loesch.
To cd player είναι βασισμένο στους γνωστούς DACs TDA1541A οι οποίοι υποστηρίζονται από εξωτερικό DSP και ένα στάδιο με λυχνίες NOS. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το τρόπο λειτουργίας του ψηφιακού φίλτρου ενώ έχει στην διάθεσή του και μια είσοδο USB ώστε να μπορεί να συνδέσει στο σύστημα του και τον υπολογιστή.
Το ηχείο της AMR είναι μια ενδιαφέρουσα κατασκευή βάσης, με καμπίνα από αλουμίνιο, τουίτερ ribbon και γούφερ 10 ιντσών η οποία φορτίζεται με έναν ιδιόμορφο τρόπο τον οποίο η εταιρία αναφέρει ως Transmission Line Port. Πρόκειται για έναν σωλήνα σε διαστάσεις bass reflex ο οποίος όμως επιβάλλει στον αέρα μια συγκεκριμένη διαδρομή, αυξάνοντας έτσι το πραγματικό μήκος της οπής εκτόνωσης παρά το μικρό μέγεθος της καμπίνας. Σύμφωνα με τον Loesch, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερα του ενός ηχεία ανά κανάλι και να δημιουργήσει έτσι ένα line array.
Τα προϊόντα της AMR αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την εταιρία Rhapsody Audio Systems (τηλ.: 210-441.4842) και είναι ήδη διαθέσιμα.
ΙΝFO:
Rhapsody Audio Systems, τηλ.: 210-441.4842, http://www.ras-audio.gr/, http://www.amr-audio.co.uk/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr