Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/12/2006


english abstract

 

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - TEST ΑΠΟ ΤΗΝ ANALOGUE PRODUCTIONS...

AV BLOG 

SITE MAP


The Ultimate Analogue Test LP
11.12.2006
Eντάξει... Αυτό το "Ultimate" μπορεί να ενοχλεί λίγο επί της αρχής, αλλά οι άνθρωποι της Αnalogue Productions φαίνεται να έχουν κάνει καλή δουλειά. Κατ΄αρχήν έχουν επιλέξει τον δύσκολο δρόμο, παράγοντας έναν δίσκο που περιέχει μόνο σήματα.  Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο προιόν θα αγοραστεί μόνο από πραγματικά φανατικούς του αναλογικού audio, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να ασχοληθούν σοβαρά με το... σπορ των ρυθμίσεων. Στην συνέχεια, από τα χαρακτηριστικά κρίνοντας, έχουμε να κάνουμε με μια καλή εκτύπωση σε βυνίλιο HQ-180 (βυνίλιο 180 γραμμαρίων με πολύ χαμηλό θόρυβο επιφανείας) την οποία έχει επιμεληθεί η γνωστή Record Technology (RTI) και προέρχεται από μήτρα τoυ Sterling Sound (με κοπτικό Neumann VMS 80).
Τα περιεχόμενα, τώρα, έχουν επίσης αρκετό ενδιαφέρον: Σε αντίθεση με πολλούς δίσκους που χρησιμοποιούν θόρυβο (λευκό ή ροζ) για κάποιες ρυθμίσεις, ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο ημίτονα και σαρώσεις ημιτόνων, γεγονός που διευκολύνει τις παρατηρήσεις αν χρησιμοποιεί κανείς παλμογράφο ή ακόμη και ένα καλό πολύμετρο (με δυνατότητα μέτρησης πραγματικών RMS τάσεων) και επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια. Χρησιμοποιεί επίσης την τεχνική των σημάτων σε αντίθεση φάσης ώστε να είναι δυνατή η ακύρωσή τους (μέσω του διακόπτη "Μono" του προενισχυτή -αν υπάρχει) με αποτέλεσμα να μετρά κανείς μόνο τα προβλήματα που εισάγονται από το σύστημα. Ο δίσκος προσφέρει τράκς για την αξιολόγηση του τερματισμού της κεφαλής (καλωδίωση, αντίσταση/χωρητικότητα εισόδου και ακρίβεια του ισοσταθμιστή phono), για την ρύθμιση του vta (απαιτείται ένα όργανο μέτρησης IEC/IMD), για τον έλεγχο της ταχύτητας με συχνόμετρο (ή μετρητικό W&F) και για την ρύθμιση της δύναμης αντιολίσθησης.  Περιλαμβάνει επίσης δύο τρακς με ροζ θόρυβο για το στρώσιμο των νέων κεφαλών και την επανευθυγράμμιση του στελέχους, μια σάρωση από το 1kHz μέχρι τα 10Ηz για τον προσδιορισμό της συχνότητας συντονισμού του συστήματος "βραχίονας-κεφαλή" και, τέλος, ένα αδιαμόρφωτο τρακ το οποίο φέρνει στην επιφάνεια τους μηχανικούς  θορύβους από το έδρανο, την μετάδοση και το σύστημα στήριξης του συστήματος. Μαζί με τα σήματα αναφοράς που απαιτούνται για την αρχική ρύθμιση των οργάνων μέτρησης (και της στάθμης σε ένα σύστημα) ο δίσκος περιλαμβάνει 16 τρακς.  Η Analogue Productions διαθέτει και κατάστημα διαδικτυακής πώλησης, όπου η τιμή του δίσκου είναι 40 δολλάρια (χωρίς μεταφορικά)
ΙΝFO: web: http://www.analogueproductions.com/http://store.acousticsounds.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr