Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/05/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η AUDIO NOTE ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Επανήλθε η Audio Note...
29.05.2006
Για τους περισσότερους γνώστες του σκληροπυρηνικού high-end η Αudio Note δεν είναι μία τυχαία εταιρία. Ενισχυτές όπως ο Ongaku έχουν δημιουργήσει έναν θρύλο γύρω τους και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν από τους λίγους κατασκευαστές που είναι σε θέση να παρουσιάσει μία εξαιρετικά πλήρη και με συγκεκριμένα επιχειρήματα άποψη γύρω από τον τρόπο που έχει διαρθρώσει τις σειρές προιόντων του.  Το κείμενο του Peter Qvortrup που μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρίας γράφτηκε το 2000 αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον και ένα από τα σπάνια γραπτά ντοκουμέντα για το πώς μια εταιρία σχεδιασμού χωρίς όρια κόστους αντιμετωπίζει τον ρόλο της και την σχέση της με τον τελικό χρήστη. Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε μαζί του, πάντως αξίζει να το διαβάσετε.
Η σειρές προιόντων της Αudio Note (κατανεμημένες σε επίπεδα ποιότητας κατά την φιλοσοφία της εταιρίας) περιλαμβάνουν πρακτικώς όλα όσα χρειάζεται κανείς για να δημιουργήσει ένα σύστημα, από κεφαλές, βραχίονες και πλατό, μέχρι DACs (χωρίς υπερδειγματοληψία), καλώδια και ηχεία, ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους της Audio Note, όταν δεν είναι δυνατόν να βρεθεί το κατάλληλο εξάρτημα σε μία συγκεκριμένη ποιότητα, απλώς το κατασκευάζουν! Οι λαμπάτοι ενισχυτές της Αudio Note είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό προιόν της: Τα στάδια single ended, η καθαρή τάξη Α και οι τρίοδοι άμεσης θέρμανσης είναι μερικά από τα εργαλεία των βρετανών στο κυνήγι της απόλυτης πιστότητας με παραδοσιακά απλές, hard-wired σχεδιάσεις, λυχνίες εξόδου 300B με την επωνυμία της εταιρίας custom πυκνωτές, ασημένιους αγωγούς παντού και τους επίσης διάσημους μετασχηματιστές εξόδου να συμπληρώνουν την όλη εικόνα. Αν δεν κάνουμε λάθος, η Audio Note υπήρξε η πρώτη high-end εταιρία που παρουσίασε έναν μετατροπέα D/A χωρίς υπερδειγματοληψία (τον DAC-5, το 1997) αλλά συνέχισε τους πειραματισμούς, παρουσιάζοντας κυκλώματα με μετασχηματιστές στην θέση των μετατροπέων i/v μεταξύ των dacs και των αναλογικών σταδίων!
Η Audio Note αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά από την Audiovisual.
ΙΝFO: Αudiovisual, τηλ.: 210-660.3113, 210-603.3060, web: http://www.audionote.co.uk/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr