Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/12/2006


english abstract

 

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ CM ΤΗΣ BOWERS & WILKINS...

AV BLOG 

SITE MAP


Β&W CM7: Eνα CM1 δαπέδου και κάτι περισσότερο...
01.12.2006
Ο απλός δρόμος για την B&W θα ήταν, στην περίπτωση του CM7, απλώς να μεγαλώσει την καμπίνα και να παρουσιάσει ένα CM1 "δαπέδου". Ολοι, λίγο-πολύ, θεωρούσαμε ότι μια τέτοια κίνηση ήταν λογική, αφού τα ηχεία βάσης έχουν μάλλον λιγότερους θαυμαστές.  Ωστόσο οι Βρετανοί προχώρησαν την υπόθεση ένα βήμα παρακάτω: Διατήρησαν την λογική και την αισθητική του CM1 αλλά σχεδίασαν ένα τρίδρομο -πλέον- ηχείο το οποίο χρησιμοποιεί το κλασικό τουίτερ με θόλο από αλουμίνιο μιας ίντσας του CM1, που φορτίζεται από έναν θάλαμο μεταβλητής διατομής (κατά την γνωστή προσέγγιση "Nautilus"), ένα γούφερ 165mm για τις χαμηλές συχνότητες και ένα μίντ τεχνολογίας FST με κώνο από Kevlar 130 χιλιοστών για την μεσαία περιοχή.
Το γεγονός ότι το ηχείο είναι τρίδρομο κάνει πιο τολμηρή την επιλογή της B&W να χρησιμοποιήσει crossovers με μικρές κλίσεις (στα 350Hz και τα 4kHz).  Η καμπίνα είναι ανοικτού τύπου, κατασκευασμένη από MDF 19 χιλιοστών και η εκτόνωση γίνεται από την ειδικά διαμορφωμένη οπή τεχνολογίας Flowport (η οποία χρησιμοποιήται και στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας). Το CM7 είναι ένα ηχείο μέτριας ευαισθησίας (88dB/w/m), με ελάχιστη εμπέδηση 3Ω και έχει απόκριση συχνότητας 34Hz-50kHz (για αποκλίσεις -6dB). Το φινίρισμά του θα είναι από φυσικό ξύλο σε τρείς διαφορετικούς χρωματισμούς, ανάλογους με αυτούς του CM1 και του CMC (του κεντρικού ηχείου της σειράς CM) με τα οποία μπορεί να συνδυασθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί σε πολυκαναλικές εφαρμογές.
ΙΝFO: Τηλεοπτική Α.Ε., τηλ.: 210-983.4900 web: http://www.bwspeakers.com

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr