Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/12/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ AZUR ΤΗΣ CAMBRIDGE AUDIO...

AV BLOG 

SITE MAP


Η Cambridge Audio εξελίσσει την σειρά Azur...
30/11/2007
Για να είμαστε ειλικρινείς, το πρώτο πράγμα που σκέπτεται κανείς όταν δει αυτό το “Class XD” είναι το αναμενόμενο: “Α! Και η Cambridge Audio το γύρισε στην τάξη D”. Ωστόσο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην πραγματικότητα η η τάξη XD είναι μια ιδέα των Βρετανών για να μειώσουν την παραμόρφωση των σταδίων εξόδου τάξης Β και -εντελώς συνοπτικά- έγκειται στην μετακίνηση του σημείου διάβασης από την τάση των 0V σε κάποιο άλλο περισσότερο βολικό σημείο. Η αρχική εντύπωση από την περιγραφή αυτή είναι ότι μιλάμε για μια παραλλαγή της γνωστής τάξης ΑΒ, αλλά οι σχεδιαστές της Cambridge διατείνονται ότι η δική τους ιδέα, για την οποία εκκρεμεί και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έχει χαμηλότερες παραμορφώσεις. Ένα αρκετά αναλυτικό white paper με διαγράμματα και μετρήσεις υπάρχει εδώ και αξίζει τον κόπο να του ρίξει κανείς μια ματιά.
Στην τάξη XD βασίστηκε ο γνωστός ολοκληρωμένος Azur 840A ο οποίος φαίνεται να έγινε δεκτός με πολύ θετικές κριτικές. Τώρα, η γνωστή εταιρία παρουσίασε την δεύτερη έκδοση του ολοκληρωμένου αυτού (Azur 840A V2) η οποία χρησιμοποιεί δύο ζεύγη ημιαγωγών ισχύος ανά κανάλι υποβοηθούμενα από έναν ακόμη ημιαγωγό ο οποίος φροντίζει για την μετακίνηση του σημείου cross (όπως προβλέπει η τεχνική XD). Ο ενισχυτής αποδίδει 120W  ανά κανάλι σε φορτίο 8Ω και 200W σε φορτίο 4Ω, διαθέτει ρυθμιστικό στάθμης με κλίμακα αντιστάσεων και οκτώ εισόδους από της οποίες η μια είναι balanced.
Η Cambridge Audio ανακοίνωσε επίσης ένα ζευγάρι προενισχυτή/τελικού ενισχυτή στην σειρά Azur με κωδικούς 840E και 840W αντιστοίχως, τα οποία θα αποκαλυφθούν επισήμως στην εφετινή CES (όπου και είναι υποψήφια για βράβευση). Κάποιες λεπτομέρειες που έχουν διαρρεύσει για τον 840W αναφέρουν ότι χρησιμοποιεί και αυτός τάξη XD και ότι μπορεί να αποδώσει 200W/8Ω με τροφοδοτικό 1.2kVA, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως γεφυρωμένος με ισχύ 500W/8Ω.
ΙΝFO: Best Buy, τηλ.: 210-341.4210, web: http://www.bestbuy.com.gr/, http://www.cambridgeaudio.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr