Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/08/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: H CANON ANΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ XL1 ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ, ΚΟΡΥΦΑΙΑ XL2...

AV BLOG 

SITE MAP


Τεχνολογία

ΝΕΟ!

ΟΘΟΝΕΣ
FLAT MATRIX
LCD KAI PLASMA

Πώς λειτουργούν, Ποιά είναι τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους, Tι πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας πριν καταλήξετε σε μία αγορά, Πώς πρέπει να τις τοποθετήσετε.

Δείτε τον τρόπο λειτουργίας των Flat Matrix LCD και των Flat Matrix Plasma με animated γραφικά. (αρχείο avi 90kB, απαιτεί Windows Μedia Player)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Ενισχυτές τάξης "D"
Τι είναι, ποιές είναι οι αρχές λειτουργίας τους, ποιά είναι τα προβλήματά τους και τι μπορούμε να περιμένουμε από την νέα τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Reviews

Parasound Halo C1,  A51
Η νέα σειρά Halo της Parasound βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και πολύ καιρό, καθώς ο χρόνος ανάμεσα στην ανακοίνωση των νέων μοντέλων και στην παρουσίασή τους υπήρξε επίκινδυνα μεγάλος.  Ποιός ο λόγος της μεγάλης καθυστέρησης; Τον ανακαλύψαμε μόλις ανοίξαμε τα κουτιά....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...►

Nέα

Νέο κορυφαίο miniDV camcorder από την Canon: To XL2 αντικαθιστά το θρυλικό XL1/XL1S

13.07.2004
Η ΧL2 απευθύνεται στους επαγγελματίες εικονολήπτες δύο κατηγοριών: Τους δημιουργούς βίντεο (δημιουργικών ή για απλή τηλεοπτική προβολή ρεπορτάζ, αθλητικών κ.λπ) καθώς και σε εκείνους που θα ήθελαν (όπως είναι η τάση σήμερα) να φύγουν από το φίλμ και να περάσουν στο βίντεο χωρίς να χάσουν κανένα δημιουργικό εργαλείο και κυρίως χωρίς να θυσιάσουν την αίσθηση του παλιού μέσου.  Ανάμεσά τους, ο προχωρημένος ερασιτέχνης θα ωφεληθεί από μια μηχανή που μπορεί να είναι σημαντικά ακριβότερη από ένα ερασιτεχνικό miniDV camcorder (η τιμή -ανεπισήμως- υπολογίζεται στα 5000 δολλάρια στην αγορά των ΗΠΑ) αλλά δεν είναι και απλησίαστη. Η XL2 χρησιμοποιεί τρία CCD με ανάλυση 680.000  εικονοστοιχείων και δυνατότητα προοδευτικής σάρωσης, μπορεί να "τραβήξει" σε κάδρα 4:3 (720x480) και 16:9 (962x480) ενώ η λήψη μπορεί να γινει σε 60fps (interlaced) σε 24fps και σε 30fps (progressive).  Ο εικονολήπτης μπορεί να επιλέξει την ταχύτητα που επιθυμεί ανάλογα με την χρήση και το αποτέλεσμα που θέλει, με τα 24 καρέ να είναι η επιλογή όσων θέλουν κινηματογραφική αίσθηση.  Η μηχανή μάλιστα διαθέτει και ταχύτητα διαφράγματος 1/48sec ώστε να προσομοιάζει πλήρως τις κινηματογρεαφικές.  Η XL2 προσφέρει όλη την γκάμα ρυθμίσεων χρώματος, λευκού και των λοιπών παραμέτρων λήψης (ανάμεσά τους gamma, οξύτητα color gain/phase και κόκκο φιλμ) καθώς και τα απαραίτητα εργαλεία όπως Zebra pattern (για τα υπερφωτισμένα σημεία του κάδρου), μπαρογεννήτρια και τόνο 1kHz για την ρύθμιση των υπόλοιπων συστημάτων του σετ κ.λπ.  Οι ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν σε τρείς μνήμες και να μεταφερθούν σε άλλη μηχανή μέσω θύρας IEEE1394, ενώ το customizing και ο έλεγχος μπορεί να γίνει και μέσω υπολογιστή με το κατάλληλο λογισμικό που επίσης προσφέρεται (Software Developers Kit). Το δυνατότερο σημείο των XL1/XL1S ήταν η μοντούρα τους που προσέφερε την δυνατότητα της εναλλαγής φακών.  Η Canon στην περίπτωση της XL2 προσφέρει συμβατότητα με όλους τους φακούς XL, προσαρμοστή που επιτρέπει την χρήση των φωτογραφικών φακών της σειράς EF  καθώς και έναν νέο φακό της σειράς L με οπτικό ζούμ x20 (f/1.6 -f/3.5, 51.8-1036mm σε κάδρο 4:3 και 42.2-844mm σε κάδρο 16:9). Η μηχανή προσφέρει οπτικό σταθεροποιητή (με γυροσκοπικό μηχανισμό και ανάδραση -μία τεχνική που η Canon ονομάζει Super Range OIS).  Οσον αφορά στον ήχο, τέλος, προσφέρονται τέσσερα κανάλια με δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης της στάθμης καθώς και είσοδοι XLR με τροφοδοσία phantom για χρήση πυκνωτικών μικροφώνων.  Η XL2 αναμένεται στην αγορά μέσα στον μήνα Αύγουστο.

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Resources

FREE DOWNLOAD

Το Home Entertainment
το 2003

Η πορεία της βιομηχανίας προιόντων Home Entertainment μέσα από δελτία τύπου, ειδήσεις και σχόλια που καταγράφηκαν στο avmentor.gr από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2003. Πάνω από διακόσιες καταχωρήσεις με χρονολογική σειρά σε ένα αρχειακό έντυπο 32 σελίδων που μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε.

NEO!

ΤΑ CAMCORDERS
ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κάντε Download και εκτυπώστε τον μικρό οδηγό του avmentor.gr για τα ψηφιακά camcorders, ΔΩΡΕΑΝ

ΣΕΛΙΔΑ ΟΔΗΓΙΩΝ
KAI DOWNLOAD...►

Περισσότερα Resources...►

avBlog-Alert

Διαβάστε στο weblog του avmentor.gr τα σημαντικότερα θέματα του site και παράλληλα ενημερωθείτε για κάθε αλλαγή που γίνεται, μόλις γίνεται. Γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στην λίστα απόδεκτών του avBlog-ALERT (απλό text)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ avBlog...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ...


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2004
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr