Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/06/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΕΙΩΝ 5.1 AΠΟ ΤΗΝ CRYSTAL AUDIO...

AV BLOG 

SITE MAP


Σύστημα ηχείων Plasma 4 από την Crystal Audio
30.05.2006
Κατά τo σχετικό δελτίο τύπου, ο λόγος που οι διαστάσεις των ηχείων μπορούν να κρατηθούν στις ελάχιστες δυνατές είναι η ικανότητα του  υπογούφερ (που πληροί τις προδιαγραφές THX Select) να έχει απόλυτα επίπεδη απόκριση συχνότητας μέχρι τα 200Hz. Ερευνες της Crystal Audio έδειξαν πώς το εύρος λειτουργίας ενός υπογούφερ μπορεί να αυξηθεί και επομένως να απαλλάξει τα κύρια ηχεία από το απαιτητικό καθήκον τού να αναπαράγουν συχνότητες στην περιοχή 80-200Hz. Έτσι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα σύστημα υψηλής ποιότητας που να χρησιμοποιεί λεπτά και κομψά ηχεία. Τα ηχεία αυτά, εκτός από τα μηχανικά πλεονεκτήματα (λιγότερα στάσιμα κύματα), μπορούν με τη μεγαλύτερη ευκολία να ενταχθούν στο χώρο ακρόασης, τόσο αισθητικά όσο και ακουστικά. H Crystal Audio παρουσίασε τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών στο παγκόσμιο συνέδριο μηχανικών ήχου Audio Engineering Society, που έγινε στο San Francisco, τον Οκτώβριο του 2004.
Το υπογούφερ χρησιμοποιεί μία μονάδα διαμέτρου 25 εκατοστών με κώνο κατασκευασμένο από έναν ειδικά επεξεργασμένο πολτό. Σύμφωνα με την εταιρία, το υλικό αυτό είναι ελαφρύ και ταυτόχρονα διατηρεί την ακαμψία του, ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες λειτουργίας. Τον έλεγχο του μεγαφώνου έχει αναλάβει ένας ενισχυτής 120 watt. Το γούφερ ακτινοβολεί προς τα κάτω, παράλληλα με το πάτωμα, προκειμένου η διάχυση του ήχου να είναι ευρεία και ισοδύναμη σε ολόκληρο το δωμάτιο. Επιπλέον, η πάνω πλευρά του υπογούφερ είναι καλυμμένη με γυαλί, έτσι ώστε να εναρμονίζεται στο χώρο και την εκάστοτε επίπλωση.
Τα τέσσερα  ηχεία διαθέτουν τέσσερεις μονάδες mid/woofer κατασκευασμένες από υλικό υψηλής ακαμψίας, με μεγάλους και ισχυρούς μαγνήτες για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ένα τουίτερ μία ίντσας και είναι bass reflex.
Η τιμή του συστήματος Plasma 4 είναι 1299 ευρώ.
ΙΝFO: Crystal Audio, τηλ.: 210-613.7100, web: http://www.crystalaudio.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr