Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/07/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η DUAL ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

SITE MAP


Η Dual επιστρέφει (δια χειρός Alfred Fehrenbacher)
27/06/2009
Αν είστε κάτω από 35-40 ετών, ίσως το όνομα Dual να μη σας λέει και πολλά πράγματα καθώς η Γερμανική εταιρία γνώρισε την μεγάλη της ακμή τις δεκαετίες '80 και '90 όταν κατασκεύασε μερικά από τα κορυφαία σε λόγο τιμής προς απόδοση πλατό της εποχής. Το CS-505 II ήταν για τον audiophile με μεσαίο ή και χαμηλό προϋπολογισμό ό,τι ήταν ένα Linn LP12 ή ένα Thorens TD 160 για τον φτασμένο φανατικό του βινυλίου και τις εποχές εκείνες υπήρχαν πολλοί και στις δύο κατηγορίες. Η Dual ξεκίνησε το 1900 ως κατασκευαστής μηχανισμών για γραμμόφωνα και μουσικά κουτιά και τις δεκαετίες που ακολούθησαν κινήθηκε παράλληλα με την πορεία των δίσκων παράγοντας γραμμόφωνα, ηλεκτρόφωνα και φορητά συστήματα, μαγνητόφωνα, ενισχυτές και ηχεία. Το 1982 αγοράστηκε από την, επίσης κορυφαία τότε, Thomson μπαίνοντας στον χώρο του ψηφιακού ήχου με cd players. Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό μοντέλο της εταιρίας να είναι το CS-505 II μια σχεδίαση βασισμένη σε 16-πολικό σύγχρονο κινητήρα, μετάδοση με ιμάντα και τον κλασικό ευθύγραμμο βραχίονα με στέλεχος από αλουμίνιο. Γνωστά μοντέλα επίσης ήταν το CS-7000, ένα μεγάλο σύστημα με ανάρτηση και έλεγχο στροφών μέσω μικροεπεξεργαστή (γνωστό και ως “Χρυσό) καθώς και το Golden Stone, κατασκευασμένο από γρανίτη (γνωστό και ως “Πέτρινο”).
Η Dual ακολούθησε την πτωτική πορεία των αναλογικών συστημάτων και κάποια στιγμή χάθηκε από την αγορά, πιθανότατα σε έναν λαβύρινθο εταιρικών αγοραπωλησιών. Αν ψάξετε να τη βρείτε στο διαδίκτυο θα ατυχήσετε, επειδή το όνομα υπάρχει, αλλά ανήκει σε μια εταιρία που κατασκευάζει κάθε είδους ηλεκτρονικά (εκτός από πλατό φυσικά). Θα την βρείτε, όμως, αν κάνετε αναζήτηση στο όνομα Alfred Fehrenbacher. Πρόκειται για τον Γερμανό που επανέφερε το θρυλικό όνομα στον Μέλανα Δρυμό όπου ανήκε (στο St. Georgen ειδικά), υποστηρίζει κάποια παλαιότερα μοντέλα και διατηρεί μια σειρά από έξι νέα Dual για όσους θα ήθελαν να πάρουν μια γεύση από ένα μεγάλο όνομα του παρελθόντος. Πρόκειται για τα CS-415-2, CS-435-1, CS-455-1, CS-455-1-M (φινίρισμα καρυδιάς), CS-455-M (φινίρισμα λάκας πιάνου) και -φυσικά- την τελευταία έκδοση του CS-504, την τέταρτη, με κωδικό CS-504-4. Σημειωτέον, ότι το “CS” στους κωδικούς της Dual σημαίνει απλώς “Complete System”, δηλαδή ότι περιλαμβάνουν και την κεφαλή. Τα μικρά 412-2 και 435-1 είναι εξοπλισμένα με την DMS 251S (κινητού μαγνήτη της Dual) ενώ τα μεγαλύτερα 455 και 405 προσφέρονται με μια OM B10 (κινητού πηνίου) της Ortofon). Όλα τα μοντέλα εισάγονται και με ενσωματωμένη προενίσχυση phono. Τα αναλογικά συστήματα της Dual αντιπροσωπεύονται στην Ελληνική αγορά από την Ακουστική Κρήτης.
ΙΝFO: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508, web: http://www.akoustiki-kritis.com/, http://www.alfredfehrenbacher.de/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr