Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

LAS VEGAS 5/1-8/1/2017

CES 2017 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η AiFi παρουσίασε το ασύρματο ηχείο Ai1. Πρόκειται για μια βαριά κατασκευή από αλουμίνιο η οποία επιτρέπει την διασύνδεση και την δημιουργία συστοιχιών (με απεριόριστο μέγεθος). Έτσι, πολλά Ai1 μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μεγαλύτερο ηχείο που επιτυγχάνει υψηλότερες στάθμες και καλύτερη κάλυψη του χώρου.

Η AKG παρουσίασε την ασύρματη έκδοση του N60NC. Πρόκειται για on-ear ακουστικά, τα οποία περιλαμβάνουν ενεργό σύστημα καταστολής των εξωτερικών θορύβων, δυνατότητα σύνδεσης μέσω bluetooth και έχουν μικρές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την άνεση, σε σχέση με το απλό μοντέλο. Αναμένονται τον Απρίλιο.

Ο Mogwai της Ampsandsound είναι ένας τριοδικός single ended που δέχεται λυχνίες EL34, KT66, KT77, KT88, 6550 και KT90, αποδίδει μέχρι 3Wrms σε φορτία 8Ω και μπορεί να οδηγήσει και ακουστικά από 32Ω έως 600Ω. Η τιμή του είναι κάτω από τα 2.000 δολάρια.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Arcam έκανε μια αρκούντως εντυπωσιακή επίδειξη πολυκαναλικού ήχου, βασιζόμενη στον κορυφαίο της ραδιοενισχυτή FMJ-AVR850, συμβατό με Dolby Atmos και DTS:X. Ο ραδιοενισχυτής τρέχει, επίσης, και τον αλγόριθμο της Dirac για την διόρθωση της ακουστικής του χώρου.

Η ίδια εταιρία παρουσίασε επίσης την τελευταία προσθήκη στη σειρά συσκευών “r-”, το r-Play. Πρόκειται για έναν DAC ο οποίος προσφέρει δυνατότητες streaming σε κάθε συμβατικό ηχοσύστημα. Υποστηρίζει ασύρματη (Wi-Fi, DTS PlayFi και AirPlay) καθώς και ενσύρματη, Ethernet σύνδεση και διαθέτει και ψηφιακή έξοδο.

Ο νέος τελικός ενισχυτής της ATC έχει κωδικό P2. Πρόκειται για μια dual mono σχεδίαση η οποία μπορεί να αποδώσει 300W σε φορτία 8Ω, με στάδιο ισχύος MOSFET σε τάξη ΑΒ. Μπορεί να συνδυαστεί με τον μικρότερο P1 σε πολυενισχυόμενα συστήματα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το iSine 20 της Audeze είναι μια βελτιωμένη έκδοση του πρώτου iSine 10, με τις διαφορές να εντοπίζονται στην κατασκευή του επίπεδου (planar) διαφράγματος. Υποστηρίζεται από τον συνδυασμό καλωδίου Lighnting/DAC Cipher, προσφέροντας στους κατόχους συσκευών iOS την δυνατότητα για playback υψηλού επιπέδου.

Η AT-ART1000 είναι η κορυφαία κεφαλή της Audio Technica. Κατασκευάζεται (με το χέρι) στην Ιαπωνία και βασίζεται στην αρχιτεκτονική “Direct Power” της εταιρίας, η οποία προβλέπει την τοποθέτηση του (κινούμενου) πηνίου σε ελάχιστη απόσταση, ακριβώς πάνω από την ακίδα. Η τιμή της βρίσκεται στην περιοχή των €5.500,-

Το νέο πλατό της Audio Technica έχει κωδικό AT-LP3. Είναι μια σχεδίαση με μετάδοση μέσω ιμάντα, ευθύγραμμο βραχίονα και την κεφαλή κινητού μαγνήτη AT91R (κινητού μαγνήτη). Προσφέρει, επίσης, τη δυνατότητα πλήρως αυτόματης λειτουργίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η εταιρία παρουσίασε επίσης τα ακουστικά ATH-DSR9BT. Πρόκειται για ένα ασύρματο σύστημα (μέσω Bluetooth) το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Pure Digital Drive της εταιρίας, το οποίο βασίζεται στην απευθείας μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό στις ίδιες τις μονάδες (η οδήγηση γίνεται με το chipset Dnote της Trigence)...

... καθώς επίσης και το ATH-SR9, ένα over-ear ακουστικό υψηλών απαιτήσεων που βασίζεται σε διαφράγματα 45 χιλιοστών με πηνία φωνής OFC-7Ν και επικάλυψη από ένα υλικό το οποίο η εταιρία ονομάζει DLC (Diamond-Like Carbon). Συνοδεύεται από δύο αποσπώμενα καλώδια, το ένα από τα οποία διαθέτει μικρόφωνο και χειριστήριο για χρήση με κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν όλες τις νέες κεφαλές της σειράς κινητού μαγνήτη VM, με τιμές από 130 μέχρι 700 ευρώ, στις οποίες περιλαμβάνονται κεφαλές για μονοφωνικούς δίσκους και δίσκους shellac. Στην φωτογραφία φαίνεται το κορυφαίο μοντέλο VM760SLC.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Niagara 5000 είναι το νέο φίλτρο τροφοδοσίας στη σειρά Niagara της Audioquest. Πρόκειται για μια συσκευή καταστολής θορύβου με ιδιαίτερα γραμμική συμπεριφορά, η οποία, επιπροσθέτως, διαθέτει ένα κύκλωμα που επιτρέπει την διαχείριση αιχμών ρεύματος που φθάνουν τα 90A, κάτι που η εταιρία θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή λειτουργία των τελικών ενισχυτών.

Η Auris (από την Σερβία) παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τον τελικό ενισχυτή DC-125, μια σχεδίαση με στάδιο ισχύος σε τάξη D, η οποία αποδίδει 125W ανά κανάλι σε φορτία 4Ω. Η αισθητική των συσκευών της εταιρίας, βασισμένη στο ξύλο και το δέρμα είναι, επίσης, κάτι που ξεχωρίζει.

Η Avantgarde παρουσίασε μια νέα έκδοση του γνωστού ενεργού ηχείου Zero 1 XD, το Zero XD TA. Το νέο μοντέλο, βασίζεται σε ένα ενεργό κλάδο για τις χαμηλές συχνότητες (με ενισχυτή σε τάξη D, ισχύος 500W υποβοηθούμενο από DSP) και έναν συμβατικό/παθητικό κλάδο μεσαίων-υψηλών, με μονάδες που έχουν υποστεί βελτιώσεις.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Beoplay M5 είναι ένα μικρό ασύρματο ηχείο της Bang & Olufsen με παντοκατευθυντικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα να λειτουργεί ως μεμονωμένο ή ως μέλος σε ένα σύστημα multiroom.

Ένα από τα ακουστικά που παρουσίασε η Beyerdynamic είναι το Amiron Home. Πρόκειται για μια σχεδίαση ανοικτού τύπου, βασισμένη στην τεχνολογία Tesla της εταιρίας, βελτιστοποιημένη για οικιακή χρήση υψηλών απαιτήσεων. Έχει ονομαστική αντίσταση 250Ω και συνοδεύεται από καλώδιο μήκους τριών μέτρων.

Η Blue Microphone παρουσίασε μια νέα έκδοση των πολύ χαρακτηριστικών ακουστικών της, η οποία ονομάζεται Ella. Είναι μια σχεδίαση με επίπεδο, μαγνητοδυναμικό διάφραγμα (planar magnetic), διαστάσεων 50x50mm η οποία ενσωματώνει και τον ενισχυτή (250mW). Προσφέρει τρεις διαφορετικούς ρυθμούς λειτουργίας, ένας εκ των οποίων είναι βελτιστοποιημένος για ακρόαση δίσκων βινυλίου.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η προσέγγιση της Burmester στην ιδέα του concept-συστήματος είναι το Phase-3. Πρόκειται για ένα σύστημα που περιλαμβάνει το 151 Μusiccenter ως πηγή, τον ολοκληρωμένο ενισχυτή 101 και το δίδρομο ηχείο βάσης B15, σε μια ποικιλία φινιρισμάτων.

Η Chord Electronics παρουσίασε την δεύτερη έκδοση του πολύ επιτυχημένου Hugo, το Hugo-2. Ο νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως φορητός είτε ως επιτραπέζιος (γιαυτό χαρακτηρίζεται ως ...”transportable”), βασίζεται σε FPGA για το DSP και μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 768kHz (PCM) και DSD512 (DSD).

Για όσους θέλουν κάτι αποκλειστικά φορητό, η Chord επέδειξε και τον Mojo έναν DAC/Ενισχυτή ακουστικών με πραγματικά κόμπακτ διαστάσεις και πλήρες πακέτο ψηφιακών εισόδων. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία επαρκεί για 10 ώρες λειτουργίας. Διαθέτει έξοδο και υποστηρίζει σύνδεση δύο ακουστικών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο X50 της Cocktail Audio είναι ο κορυφαίος μουσικός σέρβερ της εταιρίας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ripping CD αλλά και ως network media player. Η χωρητικότητά του μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 12TB (RAID) και υποστηρίζει κλασικές υπηρεσίες streaming όπως την Tidal, την Deezer και την Qobuz.

Η Constellation Audio παρουσίασε την έκδοση “ΙΙ” του τελικού ενισχυτή Centaur Stereo. Διαθέτει νέο τροφοδοτικό με τριπλάσια χωρητικότητα φίλτρων και υψηλότερο ρεύμα πόλωσης που επιτρέπει περισσότερα βατ σε τάξη Α. Αποδίδει 250W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω και φτάνει τα 800W σε φορτία 2Ω.

Ο Progression Mono είναι ο κορυφαίος τελικός της Master Audio Systems του Dan D' Agostino. Αποδίδει 500, 1000 και 2000W σε φορτία 8, 4 και 2Ω αντιστοίχως, βασισμένος σε ένα τροφοδοτικό 4kVA (με φίλτρο 400.000μF) και σε 48 ημιαγωγούς ισχύος.