Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

LAS VEGAS 5/1-8/1/2017

CES 2017 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Ektra της Kodak είναι ένα κινητό τηλέφωνο προσαρμοσμένο, περισσότερο, στις ανάγκες του απαιτητικού φωτογράφου και λιγότερο στις ανάγκες τηλεφωνικής επικοινωνίας. Όπως θα περίμενε κανείς, προσομοιάζει σε χρήση μια κλασική DSLR (αλλά με virtual χειριστήρια) και διαθέτει ένα πλήρες manual mode με ρυθμιζόμενη ταχύτητα και ISO.

Η ίδια εταιρία, επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να αναβιώσει την κλασική αναλογική λήψη κινούμενης εικόνας με φιλμ super-8, παρουσιάζοντας πρωτότυπα μηχανών σε λειτουργία (πέρυσι είχαμε δει μόνο το concept και το workflow για την εμφάνιση των φιλμ).

Η Lamm παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό την έκδοση reference του μεγάλου της προενισχυτή, L2, λεπτομέρειες για την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα εδώ και καιρό. Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη σε επίπεδο υλικών με στόχο, κυρίως, τον χαμηλότερο θόρυβο. Η νέα έκδοση ονομάζεται L2.1 Reference και οι οπτικές διαφορές της σε σχέση με την αρχική είναι μηδενικές.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Lexicon παρουσίασε το πρωτότυπο ενός ηχείου με κωδικό SL-1, μια αρκούντως ιδιόρρυθμη κατασκευή, με άγνωστη τιμή, η οποία χρησιμοποιεί 12 τουίτερ θόλου, 8 μιντ και 4 γούφερ. Είναι ενεργό, με 22 ενισχυτές συνολικής ισχύος 1.25kW και ελεγχόμενο ψηφιακά. Ο στόχος του είναι να αξιοποιήσει την τεχνολογία SoundSteer και να δημιουργεί sweet spots “κατά παραγγελία”, ανεξαρτήτως της θέσης του στον χώρο.

Αν κάποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στον χώρο των τηλεοράσεων εφέτος, αυτός είναι η LG με την νέα κορυφαία σειρά Signature TV W. Με τεχνολογία OLED, συμβατότητα Dolby Vision και Dolby Atmos και εξαιρετικά μικρό βάθος, τα δέκα μοντέλα της εταιρίας (με κορυφαίο αυτό των 77 ιντσών) θα “παίξουν” έντονα μέσα στην χρονιά.

H εταιρία υποστήριξε την κίνησή της στις τηλεοράσεις και με την ανάλογη πηγή. Το UP970 είναι το πρώτο 4K Blu-ray της εταιρίας, το οποίο υποστηρίζει HDR, Dolby Vision (με μελλοντική αναβάθμιση) και Dolby Atmos.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Lindemann επέδειξε το Musicbook:25 DSD μια συσκευή η οποία περιλαμβάνει τα πάντα εκτός του τελικού ενισχυτή. Διαθέτει μηχανισμό ανάγνωσης οπτικών δίσκων, αναλογικό προενισχυτή, ενσωματωμένο DAC με τέσσερις εισόδους (και θύρα USB) και δυνατότητα ενσύρματου και ασύρματου streaming.

Το No. 515 της Mark Levinson είναι... πλατό! Το πρώτο, από όσο γνωρίζουμε, της εταιρίας, το οποίο κατασκευάζεται με την συνεργασία της VPI. Βασίζεται σε σασί από επάλληλες στρώσεις MDF και αλουμινίου, διαθέτει πλατό δέκα κιλών με οδήγηση από σύγχρονο κινητήρα μέσω ιμάντα και χρησιμοποιεί έναν 3d-printed βραχίονα (προφανώς της VPI).

Βεβαίως, η Mark Levinson επέδειξε και ηλεκτρονικά, όπως τον προενισχυτή No.523 (dual mono, με προενισχυτή phono σε τάξη Α και ενισχυτή ακουστικών, επίσης σε τάξη Α) ο οποίος διαθέτει έξι εισόδους και ρύθμιση στάθμης με εξασθενητή R-2R...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και τον τελικό ενισχυτή Νο.534, με ισχύ 2x250W και πόλωση που επιτρέπει την λειτουργία σε τάξη Α στις περισσότερες περιπτώσεις καθημερινής χρήσης.

Τα ακουστικά OV-1 της Meters Music διαθέτουν από ένα VU-μετρο σε κάθε κάψα, κυρίως για λόγους αισθητικής, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία. Η αλήθεια είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι, πράγματι, ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ο μουσικός σέρβερ της Γαλλικής Metronome Technologie μπορεί να διαχειριστεί όλες τις αναλύσεις αρχείων PCM και αρχεία DSD μέχρι 2x. Διαθέτει οδηγό οπτικών δίσκων για ripping και εσωτερική χωρητικότητα 2ΤΒ, επεκτάσιμη μέχρι τα 6TB. Δεν διαθέτει ενσωματωμένο DAC, αλλά μόνο ψηφιακές εξόδους και μπορεί να δικτυωθεί ενσύρματα ή ασύρματα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Mytek παρουσίασε το Clef, έναν μικρό DAC/Ενισχυτή ακουστικών με ασύρματη ζεύξη μέσω Bluetooth. μπορεί να διαχειριστεί αρχεία υψηλής ανάλυσης (και MQA) και αναμένεται στην αγορά λίγο πριν το καλοκαίρι. Η τιμή του θα είναι κάτω από τα 300 δολάρια.

H NAD επέδειξε μεταξύ άλλων και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή C368, μια συσκευή η οποία βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική της εταιρίας και προσφέρει μια βασική σειρά δυνατοτήτων (μεταξύ των οποίων και είσοδο phono) και αρκετές δυνατότητες αναβάθμισης στις οποίες περιλαμβάνονται HDMI switcher, πρόσθετες αναλογικές και ψηφιακές είσοδοι, ακόμη και το σύστημα ασύρματου streaming της BluOS. Διαθέτει τελικό στάδιο σε τάξη D και διακοπτικό τροφοδοτικό.

To νέο S3 της Magico, ονομάζεται (πολύ λογικά) S3 MkII. Όπως και τα υπόλοιπα ηχεία της σειράς χρησιμοποιεί νέα μεγάφωνα βασισμένα στα αγαπημένα νάνο-υλικά της εταιρίας και η καμπίνα του δημιουργείται από ένα μεγάλου πάχους προφίλ αλουμινίου με διάμετρο δώδεκα ιντσών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Nagra επέδειξε τον προενισχυτή Classic, με λαμπάτο κύκλωμα σε τάξη Α. Διαθέτει πέντε συνολικά εισόδους (μία balanced), ενισχυτή ακουστικών που προέρχεται από τον HD DAC και την γνωστή, ενδιαφέρουσα, αισθητική της Nagra.

H εταιρία επέδειξε, επίσης, τον τελικό HD AMP, την κορυφαία μονομπλόκ σχεδίασή της, η οποία αποδίδει 250W/8Ω από τα οποία τα 30W είναι σε τάξη Α, με ημιαγωγούς ισχύος MOSFET. Το τροφοδοτικό χρησιμοποιεί φίλτρο με χωρητικότητα 264.000μF, υλοποιημένο με custom πυκνωτές της Mundorf και βασίζεται σε έναν μετασχηματιστή 1.6kVΑ.

Η Nordost παρουσίασε το νέο καλώδιο για συνδέσεις USB, Valhalla 2 USB 2.0. Χρησιμοποιεί παραλληλόγραμμη διατομή, με παράλληλη τοποθέτηση των γραμμών δεδομένων (κάτι που μειώνει το μήκους τους σε σχέση με την twisted pair αρχιτεκτονική), απομονώνει καλύτερα τις γραμμές τροφοδοσίας και χρησιμοποιεί ξεχωριστή θωράκιση σε κάθε αγωγό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Onkyo παρουσίασε το VC-FLX1, ένα “έξυπνο” ασύρματο ηχείο, το οποίο υποστηρίζει την φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon, περιλαμβάνει μια κάμερα ασφαλείας και μια σειρά αισθητήρων (για θερμοκρασία και υγρασία) και ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην ηχητική ποιότητα, με βάση την εμπειρία του γνωστού κατασκευαστή.

Η Optoma NuForce παρουσίασε το Q7 ένα ασύρματο ηχείο με δυνατότητα υποστήριξης συστημάτων multiroom. Χρησιμοποιεί μια καμπίνα από μονοκόμματο αλουμίνιο και περιλαμβάνει δύο τουίτερ, δύο μιντ και ένα γούφερ. Υποστηρίζει ασύρματες συνδέσεις μέσω WiFi και Bluetooth και αναμένεται κοντά στο καλοκαίρι.

Τα “Χ” είναι ένα σύστημα ακουστικών της Ossic το οποίο βασίζεται σε “βαρύ” DSP για να δημιουργήσει την αίσθηση ενός τρισδιάστατου χώρου. Τα ακουστικά προσαρμόζονται στην φυσιολογία του ακροατή, διαθέτουν σύστημα ανίχνευσης της κίνησης του κεφαλιού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές VR, οικιακού κινηματογράφου και desktop /immersive/gaming περιβάλλοντα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Panasonic έπαιξε δυνατά στον χώρο την 4K Blu-ray players παρουσιάζοντας τρία μοντέλα, τα DMP-UB400 (φωτό), UB310 και UB300, τα οποία κινούνται σε μια χαμηλότερη κατηγορία τιμής σε σχέση με τα μεγαλύτερα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πέρυσι (UB700 και UB900)...

... και τα συνόδευσε με την παρουσίαση της κορυφαίας της τηλεόρασης με κωδικό EZ1002. Πρόκειται για μια συσκευή 4K/OLED δεύτερης γενιάς με επίπεδη οθόνη 65 ιντσών (η πρώτη γενιά OLED της Panasonic είχε κοίλη οθόνη) συμβατή με HDR. Βασίζεται στον επεξεργαστή βίντεο HCX2.

Στον χώρο των φωτογραφικών μηχανών, η Panasonic εμπλούτισε την σειρά Lumix με την GX850 μια DSLM (χωρίς κάτοπτρο) βελτιστοποιημένη για καθημερινή χρήση (δηλαδή, βασικώς για selfies και social λήψεις...). Μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη βίντεο με ανάλυση 4K (3840x2160) και διαθέτει μια σειρά από επεξεργασίες για βελτιστοποίηση των φωτογραφιών και μπορεί να κρατήσει μεμονωμένα καρέ από μια ακολουθία στα 30fps για την καλύτερη δυνατή πόζα.