Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

LAS VEGAS 5/1-8/1/2017

CES 2017 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Paradigm επέδειξε το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς Persona, το 9H. Πρόκειται για ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου με ενεργό κλάδο χαμηλών συχνοτήτων (με τέσσερα γούφερ 8.5 ιντσών) το οποίο υποστηρίζεται από το σύστημα διόρθωσης ακουστικής ARC της Anthem. Όπως όλα τα ηχεία της σειράς, το 9H χρησιμοποιεί τουίτερ και μιντ με διαφράγματα από βηρύλλιο. Η τιμή βρίσκεται κοντά στις 35.000 δολάρια.

Σε περισσότερο προσγειωμένες λύσεις, η Paradigm επέδειξε, επίσης, το soundbar PW, το οποίο είναι σχεδιασμένο για χρήση με τηλεοράσεις μεγάλης διαγωνίου (από τις 55 ίντσες και άνω). Διαθέτει είσοδο HDMI 2.0a με δυνατότητα διαχείρισης σημάτων 4K/60p (passthrough) και υποστηρίζει ασύρματη σύνδεσης μέσω DTS PLay-Fi.

H Ελβετική Piega παρουσίασε την νέα σειρά ηχείων Coax, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα και βασίζεται στην ομοαξονική μονάδα υψηλών/μεσαίων συχνοτήτων ribbon που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία. Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, δύο δαπέδου, ένα βάσης και ένα κεντρικό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Over-ear ακουστικά από την Pioneer. Η εταιρία επέδειξε, μεταξύ άλλων, τα SE-MS5T, με διαφράγματα 40 χιλιοστών τα οποία μπορούν χρησιμοποιηθούν και σε συνδυασμό με τηλέφωνο καθώς διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και χειριστήριο στο καλώδιο.

Το Essential III της Pro-Ject Audio είναι μια σαφής προσπάθεια να ηγηθεί στον χώρο των εισαγωγικών πλατό. Αποτελεί εξέλιξη του Essential II, με καλύτερο φινίρισμα (σε τρία χρώματα), πλατό από ακρυλικό υλικό, καλύτερη διευθέτηση της γείωσης για χαμηλότερο θόρυβο και βελτιωμένη τροχαλία στον σύγχρονο κινητήρα. Συνοδεύεται από μια Orofon OM 10.

Η Revel παρουσίασε το πρωτότυπο ενός ηχείου το οποίο θα ανήκει στη σειρά Performa3 Be. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ονομάζεται F208Be και είναι μια τρίδρομη κατασκευή δαπέδου, βασισμένη σε τουίτερ θόλου από βηρύλλιο, μιντ 130mm και δύο γούφερ των 200mm. Η απόκριση, ψηλά θα φτάνει τα 40kHz. Σε παρόμοια λογική (αλλά με μικρότερο γούφερ) αναμένεται να είναι και ένα αντίστοιχο ηχείο βάσης, το M106Be.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Dacamp L1 της RHA είναι ένας μικρός και φορητός DAC/Ενισχυτής ακουστικών ο οποίος βασίζεται στο ES9018K2M της ESS και υποστηρίζει streaming αρχείων μέχρι τα 32/384 (PCM) και DSD256 (DSD). Εκτός της θύρας USB διαθέτει και αναλογική είσοδο (TRS 3.5mm) καθώς επίσης και ρυθμιστικά τονικότητας.

Ο νέος λαμπάτος ολοκληρωμένος 65V-1 της Rogers βασίζεται σε EL34 ή KT88 σε τριοδική ή Ultralinear συνδεσμολογία (και αυτόματη πόλωση), αλλά αυτό που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα ελέγχου μέσω εφαρμογής (iOS/Bluetooth). Μέσω αυτής, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και επιπροσθέτως μπορεί να παρακολουθεί την στάθμη εξόδου σε πραγματικό χρόνο.

Η Rogue Audio παρουσίασε έναν νέο ενισχυτή ακουστικών, τον RH-5. Ο ενισχυτής βασίζεται σε 12AU7 και σε ένα στάδιο MOSFET, διαθέτει τέσσερις εισόδους (μια balanced) και μπορεί να δεχτεί προαιρετικώς, άρθρωμα με προενισχυτή phono. Διαθέτει δύο εξόδους TRS 6.4mm και μια έξοδο XLR (3/4 pin) για σύνδεση ακουστικών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Samsung έκανε, εφέτος, αρκετό θόρυβο σε ό,τι αφορά τον χώρο του audio διαφημίζοντας τις τεχνολογίες UHQ, στην πράξη έναν αλγόριθμο upsampling στα 32bit, και “Distortion Canceling”, έναν αλγόριθμο σέρβο-ελέγχου των γούφερ. Και τα δύο χρησιμοποιούνται στο ασύρματο ηχείο H7, μια προσεγμένη κατασκευή, η οποία μπορεί να κατέβει, σύμφωνα με την εταιρία, μέχρι τα 35Hz.

Στην ίδια λογική κινείται και το soundbar MS750 το οποίο δεν χρειάζεται υπογούφερ...

... καθώς και το UHD Blu-ray player Μ9500, μια συσκευή συμβατή με HDR, DTS:X και Dolby Atmos και αυξημένες δυνατότητες σύνδεσης με φορητές συσκευές για προβολή ταινιών και φωτογραφιών. Ο χρήστης μπορεί, επίσης, να συνδέσει, μέσω Bluetooth τα ακουστικά του ώστε να μην ενοχλεί τους γύρω του.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Φυσικά, η Samsung δεν έμεινε έξω από τον χορό της τηλεόρασης. Παρουσίασε μια νέα σειρά τηλεοράσεων βασισμένων στην τεχνολογία QLED (πρόκειται στην ουσία για μια τεχνολογία βασισμένη στις κβαντικές κουκκίδες - quantum dots), με τρία μοντέλα, τα Q7, Q8 και Q9 (φωτό). H εταιρία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα χρώματος και καλύτερη απόδοση του μαύρου, ανεξαρτήτως της φωτεινότητας της σκηνής ή του χώρου όπου γίνεται η προβολή.

Στα πλαίσια των προϊόντων που υποστηρίζουν την τεχνολογία Ambeo, η Sennheiser παρουσίασε ένα σύστημα in-ear ακουστικών τα οποία -μέσω ενσωματωμένων μικροφώνων- μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα είδος binaural ηχογράφησης 3D, η οποία θυμίζει αρκετά την παραδοσιακή τεχνική με την χρήση ψευδοκεφαλής.

Η εταιρία παρουσίασε, επίσης, τα in-ear HD1, ένα σύστημα που περιλαμβάνει, εκτός των ίδιων των ακουστικών, και μια μονάδα ελέγχου την οποία ο χρήστης τοποθετεί γύρω από το λαιμό του. Αυτή περιλαμβάνει τα κυκλώματα για την ασύρματη σύνδεση (Bluetooth 4.1/aptX), μικρόφωνο και τα βασικά χειριστήρια του συστήματος.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τέλος για τους απαιτητικούς ακροατές που θέλουν καλύτερη απομόνωση, η εταιρία παρουσίασε δύο ασύρματες εκδόσεις του HD4, την HD4.50BTNC (Bluetooth/Noice Canceling) και την HD4.40ΒΤ (Bluetooth). Και οι δύο εκδόσεις υποστηρίζουν Bluetooth 4.0/aptX και σύνδεση μέσω NFC, με την “50” να διαθέτει και ενεργό σύστημα καταστολής θορύβου. Η αυτονομία τους είναι 25 ώρες (18, στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί η καταστολή του θορύβου στο 50).

Η Simaudio παρουσίασε τον κορυφαίο τελικό της, με κωδικό Moon 888. Πρόκειται για μια θηριώδη, μονομπλόκ κατασκευή από μονοκόμματο αλουμίνιο το οποίο παίζει ρόλο ψύκτρας αλλά περιβάλλει και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, βασίζεται σε τροφοδοτικό 8kW με χωρητικότητα πυκνωτών 350.000μF και η οποία, μάλλον συντηρητικά, αποδίδει 888W. Αναμένεται κοντά στο καλοκαίρι με τιμή κοντά στις 120.000 δολάρια (για δύο κανάλια).

Αυτό που περίμεναν όλοι από την Sony, έγινε στην εφετινή CES, είχαμε δηλαδή την παρουσίαση της πρώτης τηλεόρασης 4K OLED της εταιρίας. Η Α1 χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά λεπτό πάνελ, υποστηρίζει Dolby Vision και βασίζεται στον επεξεργαστή X1 Extreme. Ο ήχος παράγεται από την ίδια την οθόνη με μια τεχνολογία που ονομάζεται Acoustic Surface. Θα είναι διαθέσιμη σε 65 και 77 ίντσες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Sony είχε ενδιαφέρουσα παρουσία στο κομμάτι του ήχου, με το soundbar HT-MT500, οι κόμπακτ διαστάσεις του οποίου επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτησή του σχεδόν κάτω κάθε τηλεόραση. Η εταιρία έχει δώσει έμφαση στην ηχητική ποιότητα, με δυνατότητα αναπαραγωγή υλικού hi-res και upsampling. Το υπογούφερ συνδέεται ασύρματα ενώ υποστηρίζονται ασύρματες συνδέσεις Bluetooth/NFC.

Η εταιρία επένδυσε στη σειρά ακουστικών Extra Bass, παρουσιάζοντας το κορυφαίο ασύρματο μοντέλο MDR-XB950 σε δύο εκδόσεις, την Ν1 (με κύκλωμα καταστολής θορύβων) και την B1, χωρίς αυτό...

... ενώ επέδειξε και το σχετικώς καινούριο Walkman NW-A35, μια συσκευή συμβατή με όλα τα δημοφιλή αρχεία (συμπεριλαμβανόμενων των FLAC και Apple Lossless). Η εσωτερική μνήμη είναι 16GB και μπορεί να επεκταθεί με την χρήση καρτών SD μέχρι τα 128GB. Η οθόνη είναι 3.1 ιντσών, ενώ η συσκευή διαθέτει και δέκτη FM. Μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα (TRS 3.5mm) ή ασύρματα (Bluetooth 4.2/NFC).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Για τους... ζωηρούς, η Sony παρουσίασε, επίσης στην σειρά Extra Bass, τέσσερα μοντέλα ασύρματων ηχείων, από τα οποία τα τρία μπορούν να “τρέξουν” και οπτικά εφέ μέσω μιας φωτιζόμενης λωρίδας στην περίμετρο τους και δύο ακόμη φωτεινών πηγών (η μια με δυνατότητα αναλαμπών - strobe effects). To κορυφαίο μοντέλο SRS-XB40 (φωτό) μπορεί να ελεγχθεί πλήρως από ειδική εφαρμογή.

Τέλος, η εταιρία έκανε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις στον χώρο της τηλεόρασης και του οικιακού κινηματογράφου στης οποίες περιλαμβάνεται ο ραδιοενισχυτής AV STR-DN1080, 7.2 καναλιών, συμβατός με Dolby Atmos και DTS:X...

... το κορυφαίο 4K Blu-ray player UBP-X800, το οποίο υποστηρίζει εικόνα HDR και ήχο Dolby Atmos και DTS:X...