Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/11/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, 25-26/11/2017, Radisson Blu Park Hotel

Ήχος Εικόνα Show 2017 - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο κορυφαίος μονομπλόκ τελικός της Bryston, ο 28B Cubed. Αποδίδει 1000/8Ω και είναι κατάλληλος για την οδήγηση δύσκολων ή/και αναίσθητων ηχείων σε μεγάλους χώρους. Τα πρώτα στάδια του κυκλώματα χρησιμοποιούν σταθεροποιημένη τροφοδοσία και το κέρδος είναι ρυθμιζόμενο.

Η Chord Electronics παρουσίασε τον προενισχυτή phono Symphonic (με δυνατότητα ρύθμισης της αντίστασης εισόδου και single ended/balanced εισόδους και εξόδους) και τον φορητό DAC/ενισχυτή ακουστικών Mojo, ίσως την πιο αναγνωρίσιμη (και επιτυχημένη) συσκευή της, τα τελευταία χρόνια.

Το Concept της Clearaudio είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση-πακέτο για όσους θέλουν μια πλήρη αναλογική πηγή. Διαθέτει ένα σασί με συνδυασμό υλικών για μείωση των συντονισμών, κινητήρα DC, βραχίονα με μαγνητικό έδρανο και μπορεί να παραδοθεί με ειδικά σχεδιασμένες κεφαλές MM ή MC.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Como Audio είναι η νέα επιχειρηματική προσπάθεια του Tom DeVesto, του ανθρώπου που τα τελευταία χρόνια είχε συνδέσει το όνομά του με την Tivoli Audio. Το Musica είναι ένα επιτραπέζιο combo με ραδιοφωνικό δέκτη, cd player και δυνατότητες streaming τόσο μέσω Bluetooth όσο και μέσω Ethernet/Wi-Fi. Υποστηρίζει DLNA.

H ελληνική Core Amplification παρουσίασε στο εφετινό σόου, τον νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή της. Είναι o Centaur Four, με τρεις εισόδους και ξεχωριστά ρυθμιστικά στάθμης για κάθε κανάλι. Η αισθητική και η ποιότητα κατασκευής είναι η γνωστή της εταιρίας.

Επανεμφάνιση στην ελληνική αγορά της Cyrus, του spin-off των ιστορικών ενισχυτών της Mission, εκ των σημαντικότερων best-sellers του τέλους των 80s. Εδώ, o DAC/Ολοκληρωμένος ενισχυτής 8 DAC με το εξωτερικό τροφοδοτικό PSX R2, σε μια κλασική α λα Cyrus αρχιτεκτονική...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... το transport CD t (αριστερά), βασισμένο στον μηχανισμό ανάγνωσης Servo Evolution της εταιρίας, ο Cyrus ONE (μέσον), με διακοπτικό στάδιο εξόδου και δυνατότητα streaming μέσω Bluetooth και ο DAC/Προενισχυτής DAC XP Signature (δεξιά), ο οποίος μπορεί, επίσης, να συνδυασθεί με το εξωτερικό τροφοδοτικό PSX R2.

Αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται, επίσης, το ολοκληρωμένο σύστημα Cyrus Lyric, με συσκευή η οποία περιλαμβάνει, πρακτικώς, τα πάντα, από CD player και ραδιοφωνικό δέκτη, μέχρι USB DAC, Streamer, ενισχυτή ακουστικών και τελικό στάδιο για την οδήγηση των ηχείων.

Για όσους αναζητούν κάτι πιο ορθόδοξο από πλευράς αισθητικής αλλά, πάντως, βασισμένο στις ιδέες της σειράς Momentum του Dan D' Agostino, υπάρχει ο δικαναλικός τελικός Master Power Classic Stereo. Σε συμβατικό (αλλά υψηλής ποιότητας) σασί, αποδίδει 2x300, 2x600 και 2x1200W σε φορτία 8, 4 και 2Ω αντιστοίχως.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Φυσικά, την προσοχή τράβηξε, σε μεγαλύτερο βαθμό, ο (κλασικός πλέον) μονομπλόκ Momentum, η πρώτη συσκευή της Master Audio Systems του D'Agostino. Στην πλέον πρόσφατη εκδοχή του, αποδίδει 400W/8Ω (με δυνατότητα διπλασιασμού μέχρι και τα 2Ω) και διαθέτει νέο, πλήρως συμπληρωματικό στάδιο οδήγησης.

Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο ηχείο της Dali, το Fazon F5. Το περίβλημά του κατασκευάζεται από αλουμίνιο (χωρίς παράλληλες πλευρές) και φιλοξενεί ένα τουίτερ 28 χιλιοστών για τις υψηλές συχνότητες και δύο μιντ/γούφερ 5 ιντσών, όλα βασισμένα στην εμπειρία της εταιρίας από την παλαιότερη σειρά Mentor.

To CD/SA-CD player της δεύτερης, κατά σειρά ποιότητας, σειράς της dCS, Rossini.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα CD/SA-CD player και το DAC της κορυφαίας σειράς Vivaldi της dCS ήταν οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για την οδήγηση των μεγάλων ηλεκτροστατικών της Audio Exklusiv.

Ο πολυκαναλικός ήχος δεν εκπροσωπήθηκε παρά ελάχιστα στο εφετινό σόου. Εδώ, πάντως, φαίνεται ένας από τους “μεγάλους” ραδιοενισχυτές της Denon, o 11.2 καναλιών AVR-X6400H, οποίος υποστηρίζει Dolby Atmos, DTS:X και Auro 3D, βασίζεται σε τεχνολογίες της Audyssey, ανήκει στο οικοσύστημα HEOS της εταιρίας και υποστηρίζει τις φωνητικές εντολές Amazon/Alexa.

Στον ίδιο χώρο, είδαμε επίσης το δικαναλικό ζευγάρι DCD-720AE (CD player) και PMA-720AE (ολοκληρωμένος ενισχυτής με είσοδο phono ΜΜ)...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... καθώς επίσης και τον HEOS AVR, έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή 5.1 καναλιών ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί με ηχεία που υποστηρίζουν την πλατφόρμα HEOS της εταιρίας και αποδίδει 5x100W, από διακοπτικά στάδια ισχύος.

Το μεγάλο μοντέλο της Duevel ονομάζεται Sirius. Βασίζεται, φυσικά, στην γνωστή αρχιτεκτονική της εταιρίας με τους ακουστικούς διαχυτές, οι οποίοι εξασφαλίζουν παντοκατευθυντική ακτινοβολία στον χώρο.

Το DV500 της Dynavector μπορεί να σας θυμίζει κάτι, μπορεί και όχι. Στην πραγματικότητα είναι “βαριά” βασισμένο στο Well Tempered Lab Amadeus GTA Mk II του William Firebaugh, μια απλή αλλά φροντισμένη κατασκευή που βασίζεται σε κινητήρα με κλειστό κύκλωμα ελέγχου στροφών και πολύ ποιοτικό έδρανο και είναι η πλατφόρμα για τον...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

...βραχίονα DV507 MKII της εταιρίας, την εξέλιξη μιας κλασικής (και κατά τα φαινόμενα, πολύ επιτυχημένης) σχεδίασης που μπήκε στην αγορά το 1984. Πέρα από την μαγνητική απόσβεση που προσφέρει, το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η “διαξονική” του αρχιτεκτονική, όπου ένα μέρος του βραχίονα κινείται μόνο στο οριζόντιο και ένα μόνο στο κατακόρυφο επίπεδο (σε αντίθεση με τους κλασικούς καρντανικούς ακτινικούς βραχίονες).

Όχι καινούριο, ασφαλώς, αλλά πάντοτε εντυπωσιακό, ως παρουσία. Είναι το Forte, ένα από τα κορυφαία μοντέλα της EAT (European Audio Team), με διπλό κινητήρα/ιμάντα, αντεστραμμένο έδρανο και μαγνητικά σημεία στήριξης για την απορρόφηση των κραδασμών.

Σειρά συσκευών της ελληνικής Echo Diastasis. Από επάνω προς τα κάτω, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής I-79, ο προενισχυτής PRE-79 και ο τελικός ενισχυτής A-79. Από το ρακ λείπει ο προενισχυτής phono της εταιρίας, PH-79.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Είδαμε αυτό το επιβλητικό Rosa Signature ES της Egglestone Works να οδηγείται (ιδιαίτερα πειστικά είναι η αλήθεια) από τους μεγάλους μονομπλόκ Epsilon της Ayon.

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές παρουσίες του εφετινού σόου ήταν αυτό το BS312 της Elac. Μικρότερο από απλώς μικρό, αν δεν ξέρεις τι έχεις απέναντί σου μένεις έκπληκτος με τις δυνατότητές του. Προσαρμόστηκε άψογα στον μικρό χώρο και οδηγήθηκε από ηλεκτρονικά της Cyrus.

Η Elac έχει πολύ σοβαρή ιστορία στον χώρο των αναλογικών συστημάτων (όταν ακόμη ήταν το mainstream, αρκετές δεκαετίες πίσω) και το όνομα Miracord είναι ιστορικό. Εδώ, μια επετειακή, σύγχρονη έκδοση η οποία ονομάζεται Miracord 90 Anniversary.