Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/11/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, 25-26/11/2017, Radisson Blu Park Hotel

Ήχος Εικόνα Show 2017 - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Essential ΙΙΙ της Pro-Ject Audio είναι ένα πλατό ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο στις ανάγκες του χρήστη καθώς είναι διαθέσιμο σε έξι διαφορετικές εκδόσεις οι οποίες βασίζονται σε ένα βασικό μοντέλο (ΕΙΙΙ) αλλά επεκτείνονται με διαφορετικά ηλεκτρονικά, όπως ενσωματωμένο phono, Bluetooth, οπτική ψηφιακή έξοδο υψηλής ανάλυσης και κύκλωμα ηλεκτρονικού ελέγχου των στροφών.

Ένα ηχείο που σπάνια το συναντάς σε μια έκθεση είναι κάποιο από τα ηλεκτροστατικά της Quad. Εφέτος, στο δωμάτιο της εταιρίας είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το “μικρό” ESL 2805, με τέσσερα πάνελ από τα οποία τα δύο χρησιμοποιούν την γνωστή ομοκεντρική αρχιτεκτονική που εφάρμοσε ο Peter Walker από το 1981, όταν παρουσίασε το θρυλικό, σήμερα, ESL-63.

Τα ESL 2805 οδηγήθηκαν από τους μονομπλόκ τελικούς Elite QMP, οι οποίοι βασίζονται στην τοπολογία current dumping που, επίσης, είχε αναπτύξει ο Walker και αποδίδουν 200W/8Ω. O ενισχυτής διαθέτει single ended και balanced είσοδο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο CMA600i είναι ο δεύτερος κορυφαίος DAC/ενισχυτής ακουστικών της Questyle. Προσφέρει balanced (4-pin XLR) και single ended (2x6.35mm TRS) εξόδους ακουστικών και βασίζεται στον μετατροπέα d/a ΑΚ4490 ώστε να διαχειριστεί σήματα μέχρι 32/384 και DSD256. Το αναλογικό κύκλωμα του ενισχυτή βασίζεται στην γνωστή τοπολογία “Current Mode” της εταιρίας, σε τάξη Α.

To Muse 1C είναι η πρόταση της Reed για ένα μεσαίας κατηγορίας πλατό. Χρησιμοποιεί δύο κινητήρες DC, ηλεκτρονικά ελεγχόμενους με μετάδοση μέσω ιμάντα και τόσο τα ηλεκτρονικά του όσο και το έδρανο προέρχονται από το κορυφαίο μοντέλο Muse 3C. Εδώ, συνοδεύεται από τον βραχίονα 3Q της εταιρίας.

Το Muse 3C ήταν επίσης παρόν, μια πραγματική άσκηση σχεδιασμού, με διπλό σύστημα μετάδοσης (με επιλογή μέσω τροχαλίας τριβής ή ιμάντα) δυο κινητήρες με διαφορετική σχέση μετάδοσης και ηλεκτρονικό έλεγχο στροφών (PLL). Ο βραχίονας 5Τ είναι μεταβλητής γωνίας εκτροπής (στην πράξη συμπεριφέρεται ως παράλληλης μετατόπισης) η οποία χρησιμοποιεί έναν κινητήρα και αισθητήρες laser για την μετακίνηση του κέντρου περιστροφής.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η πρώτη διδάξασα την ιδέα της απόλυτης λιτότητας στον χώρο αναλογικών συστημάτων ήταν η Rega. Εδώ, το RP1, ο συνεχιστής αυτής της παράδοσης, με σύγχρονο κινητήρα και κλιμακωτή τροχαλία για τον έλεγχο των στροφών, το οποίο χρησιμοποιεί μια απλοποιημένη έκδοση του βραχίονα RB300, με κωδικό RB101. Οι εκδόσεις Union Jack (δεξιά) και Queen (αριστερά) είναι, φυσικά, Special.

Οι νέες συσκευές της σειράς “15” της Rotel παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Εδώ, ο προενισχυτής RC-1572 ο οποίος χρησιμοποιεί ηλεκτρονόμους για την επιλογή των εισόδων, προσεγμένη τροφοδοσία και έναν ενσωματωμένο DAC με τσιπ της AKM στα 32/768, δυνατότητα streaming μέσω USB στα 32/384, συμβατικές ψηφιακές εισόδους στα 24/192 και Bluetooth/aptX. Το πακέτο των αναλογικών εισόδων περιλαμβάνει μία XLR, τέσσερις single ended στάθμης line και μία είσοδο phono (MM).

H ελληνική Signal Projects παρουσίασε τον απομονωτή/φίλτρο τροφοδοσίας Poseidon S40. Πρόκειται για μια, ομολογουμένως, εντυπωσιακή κατασκευή η οποία προσφέρει επτά ρευματοδότες, γαλβανική απομόνωση μέσω μετασχηματιστών και εσωτερική καλωδίωση από την σειρά καλωδίων Atlantis της εταιρίας με χαλκό καθαρότητας 7Ν.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ta Guarneri ήταν εντυπωσιακά ως κατασκευή αλλά και για την εφαρμογή της ιδέας της παρά-απεριοδικής φόρτισης σε τόσο μικρή καμπίνα (η Sonus Faber την ονομάζει Stealth Ultraflex και, αν καταλαβαίνουμε σωστά, πρόκειται για ένα είδος απεριοδικής φόρτισης αλλά στο εσωτερικό του ηχείου). Βασίζεται σε τουίτερ μεταξωτού θόλου 28mm και σε μιντ/γούφερ 150mm με μαγνήτη νεοδυμίου.

Πλήρης συλλογή από ακουστικά και ενισχυτές ακουστικών της Stax.

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι είναι περισσότερο εντυπωσιακό: Ο εξαιρετικός ήχος από τις ταινίες της STS ή το εξαιρετικά συντηρημένο Technics 1506 που τις παίζει...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στον χώρο των προενισχυτών phono είναι αυτό το λαμπάτο Thoeress το οποίο προσφέρει σχεδόν απόλυτη ευελιξία στην μικρορύθμιση της καμπύλης αποέμφασης (στα όρια της... ασυδοσίας) και κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Ο προενισχυτής Athena της ελληνικής TLA (TruLife Audio) βασίζεται σε λυχνίες 6Η30 και EZ81 και προσφέρει τέσσερις εισόδους από τις οποίες η μια είναι balanced (XLR) και δύο εξόδους, μια balanced (XLR) και μια single ended (RCA). Η ποιότητα κατασκευής και η αισθητική είναι οι γνωστές της εταιρίας.

Στην ίδια σειρά προϊόντων (Xactive) με τον Athena ανήκει και ο τελικός ενισχυτής Zeus. Είναι μια σχεδίαση push-pull με οκτώ λυχνίες ισχύος (ΚΤ88 ή KT150) η οποία αποδίδει 120W ανά κανάλι σε συνδεσμολογία τετρόδου και 70W ανά κανάλι σε συνδεσμολογία τριόδου, με χαμηλά ποσοστά αρνητικής ανάδρασης (6dB).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Delta είναι το βασικό ηχείο της σειράς Signature της Triangle, το μοντέλο από το οποίο προέκυψε το κορυφαίο Alpha και το βάσης/ραφιού Theta. Πρόκειται για μια σχεδίαση τριών δρόμων με το τουίτερ TZ2550 της εταιρίας, μονάδα μεσαίων με χάρτινο κώνο και την κλασική, “σφιχτή”, ανάρτηση που συμπαθεί ιδιαίτερα η εταιρία και δύο γούφερ με κώνο από υαλονήματα και ανάρτηση μεγάλης διαδρομής τα οποία φορτίζονται από διπλό bass reflex.

Ο εντελώς ανανεωμένος προενισχυτής της Tsakiridis Devices διατηρεί το όνομα του προηγούμενου μοντέλου, Alexander. Βασίζεται σε λυχνίες 12AT7 και 12ΑΧ7, περιλαμβάνει προενισχυτή phono ΜΜ/ΜC και πέντε εισόδους στάθμης line. Διαθέτει τηλεχειρισμό (στάθμης και επιλογής εισόδων) και εφαρμογή ελέγχου (app) μέσω smartphone). Χρησιμοποιεί τέσσερα τροφοδοτικά με χειροποίητους μετασχηματιστές και ταιριασμένες λυχνίες σε όλα τα στάδια.

Νέο παρουσία στον κατάλογο των ολοκληρωμένων ενισχυτών της Tsakiridis είναι o Aphrodite. Βασίζεται σε ένα τελικό στάδιο με 2 λυχνίες 300B ανά κανάλι, των οποίων η λειτουργία (Single Ended, Push-Pull) μπορεί να επιλεγεί μέσω διακόπτη, διαθέτει κύκλωμα αυτόματης πόλωσης και ρυθμιστικό στάθμης της Alps. Προσφέρει τέσσερις εισόδους line και αποδίδει 2x15/30W (SE/PP).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο face-lifted Apollon παραμένει ένας μονομπλόκ με τέσσερις λυχνίες ισχύος (εδώ με 6550, αλλά δέχεται και EL34), με δυνατότητα επιλογής της συνδεσμολογίας εξόδου (Τρίοδος/Πέντοδος) και του ποσοστού αρνητικής ανάδρασης (6/9dB). Χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας και μπορεί να αποδώσει 70/90W (EL34/6550).

Ίσως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα προϊόντα των αδελφών Τσακιρίδη, το Tube Tester, συνεργάζεται πλέον με υπολογιστή. Αυτό επιτρέπει την γρήγορη σάρωση πολλών μεταβλητών και την δημιουργία 3d χαρτών λειτουργίας τού υπό μέτρηση εξαρτήματος, εκτοξεύοντας την ιδέα του ελέγχου των χαρακτηριστικών της λυχνίας σε άλλα επίπεδα.

Το CD player CD Due (επάνω) και ο υβριδικός ολοκληρωμένος ενισχυτής Unico 150 (κάτω), αμφότερα της Unison Resarch.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Vitus Audio παρουσιάστηκε στην έκθεση με δύο διαφορετικές σειρές προϊόντων. Εδώ, από την σειρά Reference, φαίνονται το cd player RCD-101 (επάνω), ο ολοκληρωμένος ενισχυτής RI-100 (μέσον) και ο δικαναλικός τελικός RS-100 (κάτω)...

... ενώ εδώ, φαίνεται το CD player/DAC SCD-025 Mk II (επάνω, με ψηφιακές εισόδους και θύρα USB) και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής SIA-025 Mk II (κάτω) από την σειρά Signature.

Το Yvette της Wilson Audio βασίζεται σε ιδέες που έχουν χρησιμοποιηθεί στο Sasha 2, το Alexia και το Alexx και αναπτύχθηκε, ως προϊόν, παράλληλα με το project WAMM του Dave Wilson. Είναι μια τρίδρομη κατασκευή με τουίτερ μεταξωτού θόλου ίντσας, μιντ επτά ιντσών σε δικό του θάλαμο και γούφερ 10 ιντσών από χαρτόμαζα. Είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένο, χωρίς όμως την ευελιξία της ρύθμισης που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα.

Thumbnail Thumbnail

Το CD430 ανήκει στην σειρά Passion της YBA (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013) και βασίζεται σε έναν top-loading μηχανισμό ανάγνωσης CD PRO της Philips, ο οποίος ακολουθείται από έναν μετατροπέα d/a βασισμένο σε ολοκληρωμένο της Cirrus Logic (CS4398). Η συσκευή διαθέτει και θύρα USB ώστε ο χρήστης να μπορεί να πραγματοποιήσει streaming από υπολογιστή (24/192).

Το μικρότερο μοντέλο της Zellaton είναι το Legacy, μια σχεδίαση δύο δρόμων με φόρτιση παθητικού ακτινοβολητή. Όπως όλα τα ηχεία της εταιρίας, βασίζεται σε μονάδα μεσαίων/χαμηλών με κώνο βασισμένο στις ιδέες του ιδρυτή Emil Podzus, ο οποίος απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο κατασκευής. Η θέση της εταιρίας είναι ότι ακόμη και για τις χαμηλές συχνότητες πρέπει να χρησιμοποιούνται μικρές και ελαφρές μονάδες που προσφέρουν μεγάλη ταχύτητα.