Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/04/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, CAPSIS

Ήχος Εικόνα Show 2017 On Tour - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Φυσικά, το “κομμάτι” της Elac που δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν το Miracord 90 Anniversary, ένα προϊόν- φόρος τιμής στην ιστορική Elac/Miracord, η οποία την εικοσαετία 1950-1970 υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές πλατό. Βασίζεται σε αρχιτεκτονική πλατό/υποπλατό, διαθέτει κινητήρα διπλά απομονωμένο από το σασί και χρησιμοποιεί έναν νέο βραχίονα με στέλεχος από ανθρακονήματα.

Η τελευταία έκδοση του X5 της Fiio είναι ένα portable media player για απαιτητικούς ακροατές, το οποίο βασίζεται σε δύο DAC της AKM (ΑΚ4490ΕΝ) και μπορεί να υποστηρίξει αναπαραγωγή αρχείων μέχρι 32-bit/384kHz και DSD128. Χρησιμοποιεί δύο clock για τις αντίστοιχες βασικές συχνότητες δειγματοληψίας και προσφέρεις δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth και Wi-Fi.

O 829B Special της Finale Audio είναι ένας τελικός ενισχυτής βασισμένος σε διπλοτετρόδους 829Β με συνδεσμολογία auto-bias/single ended. Στη δικαναλική του εκδοχή αποδίδει 18W ανά κανάλι ενώ ως μονομπλόκ ξεπερνά τα 30W. Χρησιμοποιεί πυκνωτές της Mundorf για σύζευξη των σταδίων.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το σύστημα της Finale βασιζόταν στον κορυφαίο προενισχυτή της εταιρίας (Conductor), μια σχεδίαση χωρίς ανάδραση η οποία χρησιμοποιεί 4 λυχνίες 6922/6DJ8 προσφέροντας κέρδος 26dB και λόγο S/N που φθάνει τα 96dBA. Η προενισχυτής διαθέτει τρεις εισόδους και δύο εξόδους και συνοδεύεται από το λαμπάτο τροφοδοτικό του, σε ξεχωριστό σασί.

Το μικρό Sopra No1 της Focal οδηγήθηκε με τα δύο... άκρα της τεχνολογίας των τελικών ενισχυτών. Εδώ με τον Mola-Mola Kaluga (άρθρωμα Ncore), ενώ το ακούσαμε και με τον 829B Special της Finale Audio (SE με διπλοτετρόδους).

To CD-X2 της Icon Audio είναι ένα CD player βασισμένο σε μηχανισμό της Sanyo και ψηφιακό μέρος που πραγματοποιεί upsampling στα 24/192, τμήματα τα οποία συμπληρώνονται από ένα λαμπάτο στάδιο εξόδου σε τάξη Α, βασισμένο σε τριόδους 12AU7/ECC82. Χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά και, σύμφωνα με την εταιρία, μπορεί να αναβαθμιστεί σε όλα τα σημεία του αναλογικού κυκλώματος εύκολα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η έκδοση Mk II των MB90 της Icon Audio περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές στο κύκλωμα (με αύξηση της ισχύος) και το σασί, η πλέον προφανής των οποίων είναι η τοποθέτηση ενός αναλογικού οργάνου για την ρύθμιση της πόλωσης. Κάθε μονομπλόκ βασίζεται σε 2 ΚΤ120 σε επιλεγόμενη συνδεσμολογία Τριόδου/Ultralinear και αποδίδει 60/110W αντιστοίχως.

Τα Control X Wireless της JBL είναι ασύρματα ηχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ζεύγος (χωρίς να απαιτείται σύνδεση μεταξύ τους) ή μεμονωμένα, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, με ρεύμα ή με μπαταρία (με αυτονομία που φθάνει τις 4 ώρες). Βασίζονται στην τεχνολογία Bluetooth και χρησιμοποιούν ενισχυτές τάξης D με ισχύ 30W.

To Sparta είναι το μεσαίο μοντέλο της Kronos Audio. Όπως και το κορυφαίο Kronos Pro, βασίζεται στην αρχή των δύο αντίρροπων πλατό για την μείωση των ενδογενών κραδασμών καθώς και σε ένα οπτικό σύστημα ελέγχου του ρυθμού περιστροφής. Τα πλατό κατασκευάζονται από συνδυασμό αλουμινίου και συνθετικών υλικών, το έδρανο είναι αντεστραμμένο με σφαιρίδιο και η ανάρτηση χρησιμοποιεί ελαστομερή υλικά. Από τα πλέον εντυπωσιακά εκθέματα...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

O Quasar της Leema Acoustics είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής με ενσωματωμένο DAC και δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth/WiFi και ενσύρματου streaming μέσω Ethernet. Υποστηρίζει αρχεία μέχρι 24/192 και τα πρωτόκολλα DLNA/UPnP. Ως ενισχυτής αποδίδει 180Wrms/8Ω.

Ο LM210IA της Line Magnetic είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής με στάδιο εξόδου single ended, βασισμένος σε λυχνίες 300Β. Αποδίδει 8W ανά κανάλι και διαθέτει τρεις εισόδους στάθμης line, δυνατότητα ρύθμισης της ανάδρασης και δυνατότητα παράκαμψης των προενισχυτικών σταδίων ώστε να χρησιμοποιηθεί ως τελικός.

Ο LX-380 είναι η 12η έκδοση του θρυλικού ολοκληρωμένου ενισχυτή της Luxman ο οποίος κυκλοφόρησε το 1963 ως SW38. Παραμένει, φυσικά, λαμπάτος με 6L6 στην έξοδο και δυνατότητα για 2x20W/6Ω, βασίζεται στον κορυφαίο εξασθενητή LECUA της εταιρίας και διαθέτει μερικές “νέες” ευκολίες, όπως το Cinema Bypass, την παράκαμψη των ρυθμιστικών τονικότητας και είσοδο MC με μετασχηματιστές step-up.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

O Menuet της Metrum Acoustics είναι ένας non-oversampling μετατροπέας d/a ο οποίος βασίζεται στα αρθρώματα Transient της εταιρίας (συνολικά, τέσσερα) και στην κλασική αρχιτεκτονική μετατροπής R2R. Μπορεί να διαχειριστεί PCM μέχρι τα 384kHz (μέσω της θύρας USB). Διαθέτει τέσσερις συμβατικές ψηφιακές εισόδους (οπτική, δύο ομοαξονικές και AES/EBU) και single ended/balanced εξόδους.

Ο προενισχυτής Makua της Mola-Mola, σχεδιασμένος από τον Bruno Putzeys, περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις όπως είναι η πλήρως παραμετροποιήσιμη είσοδος, η απουσία εξασθενητή σήματος και ο DAC με τα διακριτά εξαρτήματα και τους τρεις επεξεργαστές Sharc.

Το “μικρό” Mu-So της Naim Audio ονομάζεται Qb. Διατηρεί πλήρως την προσέγγιση του μεγάλου μοντέλου σε θέματα ποιότητας κατασκευής, φινιρίσματος, user interface και δυνατοτήτων streaming, αλλά είναι μικρότερο σε μέγεθος και ισχύ στοχεύοντας σε μια χαμηλότερη κατηγορία τιμής.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Uniti Core είναι το μικρότερο από τα τέσσερα νέα μοντέλα της σειράς που παρουσίασε η Naim Audio στις αρχές της χρονιάς. Είναι ένα CD-ripper/server με σκληρό δίσκο για την αποθήκευση των αρχείων το οποίο πρέπει να συνδεθεί με εξωτερικό DAC. Βρήκαμε την σχεδίαση του πολύ ενδιαφέρουσα από πλευράς αισθητικής.

Το twenty.26 της PMC είναι το κορυφαίο ηχείο δαπέδου της σειράς twenty. Είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων με φόρτιση γραμμής μεταφοράς (ATL), η οποία βασίζεται σε γούφερ 170 χιλιοστών, μιντ θόλου 50 χιλιοστών και σε ένα τουίτερ που κατασκευάζεται από την Seas (27 χιλιοστών, μαλακού θόλου).

To power port της Polk Audio, η ειδικά διαμορφωμένη έξοδος του bass reflex που χρησιμοποιεί η εταιρία, εμφανίστηκε και στα κόμπακτ ηχεία της νέας σειράς Signature, όπως φαίνεται εδώ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τοποθετημένο οριζόντια (αφού το reflex βρίσκεται στο πίσω μέρος της καμπίνας) αλλά η αρχή λειτουργίας του είναι η ίδια.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η σειρά Signature της Polk περιλαμβάνει τρία ηχεία δαπέδου και δύο βάσης, όλα βασισμένα στο νέο τουίτερ Terylene, μια μονάδα θόλου η οποία ανεβαίνει μέχρι τα 40kHz, γούφερ με διαφράγματα από πολυπροπυλένιο ενισχυμένο με μίκα, και καμπίνες εντελώς νέα αισθητική.

Φυσικά, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και το LSiM705, της κορυφαίας σειράς ηχείων της Polk (αριστερά) καθώς και το ολοκαίνουριο BP9060 της Definitve Technology (δεξιά), την σύγχρονη και ανανεωμένη εκδοχή της κλασικής συνταγής της εταιρίας: Εμπροσθοβαρής διπολική ακτινοβολία, ενεργό υπογούφερ με ρυθμιζόμενη έξοδο και φόρτιση με παθητικούς ακτινοβολητές. Για τους απαιτητικούς του home cinema υπάρχει και άρθρωμα για Dolby Atmos!

Λαμπάτος προενισχυτής phono από την Pro-Ject Audio. Ο tube Box DS2 διαθέτει δύο εισόδους (MM/MC), δυνατότητα συνεχούς ρύθμισης της αντίστασης εισόδου για την κεφαλή κινητού πηνίου, υποηχητικό φίλτρο και αρχιτεκτονική dual mono η οποία εξασφαλίζει πολύ χαμηλή διαφωνία καναλιών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο QII Integrated είναι η έκδοση σε ολοκληρωμένο ενισχυτή του θρυλικού QII της Quad, τον οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο Peter Walker το 1953. Διατηρεί το τελικό στάδιο (push-pull με KT66), αλλά είναι πιο ισχυρός στα 2x25W και προσφέρει τρεις εισόδους στάθμης line, “κανονικό” βρόχο εγγραφής (με tape monitor) και είσοδο phono MM/MC.

Τριάδα “μικρών” Quad. Από αριστερά προς τα δεξιά, το κόμπακτ της σειράς Z (Ζ2), το S-1 της σειράς S και το -γενικώς άγνωστο αλλά πολύ ενδιαφέρον- ενεργό desktop/bookshelf monitor 9AS το οποίο περιλαμβάνει και έναν DAC 24/192 με θύρα USB και συμβατικές ψηφιακές εισόδους καθώς και δυνατότητα ρύθμισης του χαμηλού με βάση την θέση του στο χώρο.

Το Muse 1C είναι η προσπάθεια της Ιταλικής Reed να μπει στην αγορά των αναλογικών συστημάτων μεσαίας κατηγορίας τιμής. Χρησιμοποιεί κίνηση με ιμάντα, με δύο κινητήρες DC ελεγχόμενους μέσω PLL, καθώς επίσης και το έδρανο του μεγάλου μοντέλου 3C. Εδώ, φαίνεται με τον βραχίονα 3P της εταιρίας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα ρύθμισης VTA και αζιμουθίου on-the-fly!