Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/09/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 1-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

IFA 2017 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: IFA/Messe Berlin

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο V9800 της Acer παρουσιάστηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2017, χρησιμοποιεί τεχνολογία προβολής μονού DMD και υποστηρίζει ανάλυση UHD (με δυνατότητα upscaling υλικού χαμηλότερης ανάλυσης, φυσικά). Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του, ο χαμηλός θόρυβος και η τεχνολογία ColorPurity της Acer.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον από τα νέα προϊόντα της Acer, πάντως, να είναι ο VL7860 (σε πρώτη παρουσίαση στην IFA), ένας προβολέας ο οποίος υποστηρίζει ανάλυση 4K/UHD και είναι ιδανικός για προβολές στις 120 ίντσες. Διαθέτει φωτεινότητα 3.000 ANSI Lumens, δυναμικό έλεγχο της αντίθεσης και είναι συμβατός με υλικό HDR.

Το νέο κορυφαίο μοντέλο της Audio Technica είναι το ATH-ADX5000. Χρησιμοποιεί διαφράγματα 58 χιλιοστών από βολφράμιο και είναι ανοικτού τύπου, με ένα ιδιαίτερα διαπερατό κάλυμμα. Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από Μαγνήσιο και το συνολικό βάρος είναι χαμηλό με δεδομένο τον όγκο του (270gr χωρίς το καλώδιο).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Audionet παρουσίασε την εφαρμογή ελέγχου του κορυφαίου προενισχυτή της, Stern ο οποίος ανήκει στη σειρά Ultimate και φέρει την υπογραφή του κορυφαίο Γερμανού σχεδιαστή Hartmut Esslinger. Η εφαρμογή είναι (δυστυχώς) διαθέσιμη μόνο για iOS, επιτρέπει την ρύθμιση της στάθμης και την επιλογή εισόδων και μέσω αυτής θα γίνονται και οι αναβαθμίσεις του προ.

Η Bang & Olufsen “κατέβασε” την τεχνολογία των κορυφαίου case study Beolab 90 σε ένα μικρότερο -τρόπος του λέγειν- μοντέλο, το Beolab 50. Το “50” είναι ένα ενεργό σύστημα με επτά μεγάφωνα και ισάριθμους ενισχυτές, περιλαμβανόμενων τριών δεκάιντσων γούφερ και χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της εταιρίας στην αντιστάθμιση της ακουστικής του χώρου.

Οι Δανοί έπαιξαν δυνατά και στον χώρο των τηλεοράσεων, συνεργαζόμενοι με την LG για να παρουσιάσουν την BeoVision Eclipse, μια συσκευή OLED/4K συμβατή με HDR και διαθέσιμη στις 55 και τις 65 ίντσες. Στα δυνατά της σημεία το ηχητικό σύστημα που την συνοδεύει, ένα τρικάναλο soundbar με ισχύ 450W και δυνατότητα ασύρματου streaming.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα ασύρματα ακουστικά BeoPlay E8 ανήκουν στην σειρά προϊόντων Play της εταιρίας και απευθύνονται σε όσους αναζητούν ποιοτικά in-ear ακουστικά με πολλές δυνατότητες, ανάμεσά τους, ένα ελεγχόμενο ως προς την διαπερατότητά του ενεργό σύστημα καταστολής του θορύβου και ένας ισοσταθμιστής για την προσαρμογή στις προτιμήσεις του ακροατή.

Το Impacto Essential της Beyerdynamic είναι ένας συνδυασμός καλωδίου/μετατροπέα d/a ο οποίος επιτρέπει την άμεση σύνδεση των ακουστικών σε μια ψηφιακή έξοδο. Βασίζεται στον ES9018Q2C της ESS και μπορεί να διαχειριστεί streams 32/384 και DSD128. Μπορεί να συνδεθεί σε θύρες Micro-USB, USB-A και USB-C και είναι συμβατό με τα T1, T5p Amiron Home της εταιρίας.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης, τα ασύρματα Aventho τα οποία χρησιμοποιούν μονάδες τεχνολογίας Tesla και υποστηρίζουν ασύρματη μετάδοση Bluetooth aptX HD. Από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τους, η εφαρμογή MIY (Make It Yours) της Mimi Hearing η οποία χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο προσαρμογής των ακουστικών στις ιδιαιτερότητες της ακοής του χρήστη.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τέλος, για όσους επιμένουν στα συστήματα in-ear, οι Γερμανοί είχαν να προτείνουν τα νέα Xelento Wireless. Βασίζονται σε ασύρματη μετάδοση Bluetooth aptX HD, χρησιμοποιούν μονάδες που βασίζονται σε μια, υπό σμίκρυνση, έκδοση της τεχνολογίας Tesla και έχουν αυτονομία πεντέμισι ωρών.

Η Blue, περισσότερο γνωστή για τα μικρόφωνα και τα επαγγελματικά της ακουστικά, επέδειξε τα Satellite, ένα σύστημα over-ear με ασύρματη λειτουργία. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η χρήση ενός νέου ενεργού συστήματος καταστολής εξωτερικών θορύβων, το οποίο χρησιμοποιεί ξεχωριστές μονάδες και όχι αυτές που αναπαράγουν το ίδιο το πρόγραμμα.

Η Dali επέδειξε για πρώτη φορά το νέο σύστημα ηχείων της, το οποίο ονομάζεται Callisto. Το Callisto περιλαμβάνει μια κεντρική μονάδα με μεγάλη ποικιλία εισόδων και συνδέεται ασύρματα με τα ηχεία μέσω ζεύξης που επιτρέπει streaming 24/96. Τα ηχεία περιλαμβάνουν ενισχυτές 300W και είναι διαθέσιμα σε μοντέλο βάσης και δαπέδου. Χρησιμοποιούν ένα υβριδικό διπλό τουίτερ με θόλο και ribbon.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Denon παρουσίασε τον AVR-X3400H, έναν ραδιοενισχυτή 7.2 καναλιών (7x105W), ο οποίος υποστηρίζει Dolby Atmos και DTS:X, τρέχει το Audyssey MultEQ XT32 και βασίζεται σε DAC της AKM για τις αναλογικές εξόδους. Προσφέρει οκτώ θύρες HDMI (υποστηρίζοντας 4K/UHD και HDR) και μέσω αναβάθμισης θα είναι συμβατό με HDMI/eARC.

Η Epson έδωσε νέα σημασία στον όρο “Ultra Short-Throw” με τον EH-LS100, έναν προβολέα ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει κάδρα από 70 μέχρι 130 ίντσες όντας σε απόσταση μόλις 6 εκατοστών από την επιφάνεια προβολής. Υποστηρίζει ανάλυση Full HD και βασίζεται στην τεχνολογία προβολής 3LCD, με φωτεινή πηγή laser.

H Focal παρουσίασε τα νέα ακουστικά Listen Wireless, τα οποία -όπως φαίνεται και από την ονομασία τους- είναι η ασύρματη έκδοση των επιτυχημένων ενσύρματων Listen της εταιρίας. Τα Wireless βασίζονται σε τεχνολογία Bluetooth (v4.1/aptX), είναι αρχιτεκτονικής over-ear, όπως και το ενσύρματο μοντέλο και έχουν αυτονομία που φθάνει τις 20 ώρες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα από τα πολλά “έξυπνα” ηχεία που παρουσιάστηκαν στην εφετινή IFA, ήταν το Allure της Harman Kardon. Υποστηρίζει την τεχνολογία Alexa της Amazon για τον φωνητικό έλεγχο και η Harman Kardon έχει σχεδιάσει ένα σύστημα με παντοκατευθυντικά χαρακτηριστικά εκπομπής (και ενσωματωμένο sub) για καλύτερη ηχητική κάλυψη. Διαθέτει και οπτική ένδειξη λήψης των εντολών.

Για όσους προτιμούν την τεχνολογία Kortana της Microsoft, πάντως, η Harman διαθέτει το Invoke, ένα έξυπνο/ασύρματο ηχείο που χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο ψηφιακό βοηθό. Το Invoke βασίζεται σε έξι συνολικά μεγάφωνα (τρία τουίτερ και τρία γούφερ).

Η ιδέα της Hisense για ένα σύστημα προβολής 4K/UHD με διαγώνιο 100 ιντσών αλλά λογικό κόστος, περιλαμβάνει μια επιφάνεια προβολής και έναν ειδικό προβολέα short-throw, συνοδευόμενα από ένα πλήρες σύστημα ηχείων 5.1. Η κεντρική μονάδα του συστήματος προσφέρει όλες τις δυνατότητες που περιμένει κανείς από έναν τηλεοπτικό δέκτη και η τιμή αναμένεται σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν μια αντίστοιχης 100άρας 4K/UHD.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια από τις λίγες εταιρίες με συσκευές audio υψηλών απαιτήσεων που βρέθηκαν στο Βερολίνο, η iFi επέδειξε, μεταξύ άλλων, το iGalvanic 3.0, ένα σύστημα γαλβανικής απομόνωσης/re-clocking του διαύλου USB το οποίο είναι συμβατό με την έκδοση USB 3.0. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, η δυνατότητα επιλογής του τρόπου με τον οποίο γίνεται η απομόνωση.

Η JBL παρουσίασε την σειρά BAR, η οποία περιλαμβάνει soundbars βασισμένα σε Bluetooth 4.0. Θα περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, το Studio και τα 2.1, 3.1 και 5.1. Το κορυφαίο μοντέλο 5.1 διαθέτει δύο αποσπώμενα περιφερειακά ηχεία που λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, καθώς και ένα δεκάιντσο, ασύρματο sub.

H Γερμανική JIB (Jurgen Isaak Bauer) παρουσίασε μια σειρά από κορυφαία καλώδια, ανάμεσά τους το Silver Arrow HDMI 2.0 (με γραμμή Ethernet 100Mbps και δυνατότητα video data μέχρι τα 10.2Gbps). Χρησιμοποιεί αγωγούς S-OCC (Silver-Ohno Continuous Cast) και οι ακροδέκτες του έχουν έναν συνδυασμό επιστρώσεων χρυσού και ροδίου...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και το κλασικό Sivler Arsenic USB, επίσης με αγωγούς S-OCC (Silver-Ohno Continuous Cast) και τερματισμό με βύσματα χρυσού/ροδίου, κατάλληλο για εφαρμογές που απαιτούν ταχύτητες μέχρι 500Mbps.

Για όσους αναζητούν ένα σύστημα ακουστικών με ενεργό σύστημα καταστολής θορύβων, η JVC προτείνει το HA-S90BN. Είναι ένα ενσύρματο/ασύρματο over-ear το οποίο υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για εύκολο pairing και προσφέρει αυτονομία μέχρι 27 ώρες (ασύρματα) και 35 ώρες (ασύρματα με ενεργοποιημένη την καταστολή θορύβου).

Mini ηχοσύστημα από την Kenwood. Το M-817DAB περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που περιμένει κανείς από μια τέτοια συσκευή, όπως είναι το CD player με δυνατότητα αναπαραγωγής CD-R/RW με αρχεία MP3/WMA, θύρα USB και ραδιοφωνικούς δέκτες FM/DAB. Είναι διαθέσιμο σε μαύρο και λευκό χρώμα.