Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/09/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 1-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

IFA 2017 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: IFA/Messe Berlin

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το IBT-6 της Lenco είναι ένα μεγάλο σε όγκο ασύρματο ηχείο δαπέδου το οποίο διαθέτει docking station για συσκευές iOS αλλά δέχεται, επίσης μνήμες USB και SD και διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη. Στην εφετινή IFA η εταιρία το επέδειξε σε μια σειρά από ενδιαφέροντα, έξω από τα συνηθισμένα, φινιρίσματα.

Καθώς η αγορά των short-throw προβολέων φαίνεται να ανθεί, η LG παρουσίασε την δική της πρόταση η οποία ακούει στο όνομα ProBeam UST. Είναι ένας προβολέας ο οποίος μπορεί να προβάλλει εικόνες μέχρι 100 ίντσες από απόσταση 4.7 ιντσών, διαθέτει ανάλυση 1080p, φωτεινότητα 1500 Lumens και λόγο αντίθεσης 150.000:1.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, το LG V30, το νέο κορυφαίο κινητό της LG ήταν μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις στο χώρο του... σοβαρού audio. Βασισμένο σε ένα SoC της ESS, είναι σαφές ότι απευθύνεται στους απαιτητικούς ακροατές που ζητούν το κάτι παραπάνω όταν το κινητό τους παίζει τον ρόλο του media player. Τα ακουστικά, προέρχονται από την σειρά Play της B&O.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες παρουσίες στον χώρο των κορυφαίων τηλεοράσεων ήταν, χωρίς αμφιβολία η Signature W7 της LG. Με βάθος που δεν ξεπερνά τα 2.6mm είναι εντυπωσιακά λεπτή και ελαφριά (κάτω από δέκα κιλά). Βασίζεται σε πάνελ OLED (77 και 65 ιντσών, 4Κ/HDR) και συνοδεύεται από ένα soundbar το οποίο υποστηρίζει Dolby Atmos.

Το Multi Monitor 220 είναι η πρόταση της Magnat για ένα ασύρματο ενεργό ηχείο. Είναι μια ενεργή σχεδίαση δύο δρόμων με ενισχυτή τάξης D και υποστηρίζει Bluetooth aptX. Για όσους έχουν και αναλογικές ανησυχίες, το Multi Monitor 220 διαθέτει και μια είσοδο phono (ΜΜ) όπου μπορούν να συνδέσουν το πλατό τους.

Η Magnat επέδειξε επίσης τον RV4, τον αντικαταστάτη του RV3 τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο φετινό Μόναχο. Είναι ένας υβριδικός ολοκληρωμένος με προενισχυτή βασισμένο σε E88CC και τελικό στάδιο 2x150W, με διπολικούς ημιαγωγούς της Sanken. Διαθέτει ενσωματωμένο DAC με συμβατικές εισόδους (24/192) και δυνατότητα streaming μέσω Bluetooth.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η νέα τηλεόραση της Metz ονομάζεται Wallpaper και έχει βάθος οθόνης μικρότερο από 4 χιλιοστά. Το σύνολο των ηλεκτρονικών που απαιτούνται, μαζί με τις εισόδους, βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό σασί το οποίο συνδέεται με το πάνελ μέσω ενός λεπτού καλωδίου που κρύβεται εύκολα ώστε να μην επηρεάζει την αισθητική του χώρου.

Η Oehlbach μπήκε στον χορό των re-clockers/re-generators για τον δίαυλο USB. Το XXL MasterClock διαθέτει κύκλωμα clock μεγάλης ακρίβειας και τοποθετείται μεταξύ του υπολογιστή (host) και του USB DAC.

Η Onkyo επέδειξε τον TX-8250, έναν “καθαρόαιμο” δικαναλικό ραδιοενισχυτή ο οποίος, ωστόσο, είναι έντονα προσανατολισμένος στα... νέα μέσα, υποστηρίζοντας Chromecast, DTS Play-Fi, AirPlay και Bluetooth, μέσω των οποίων μπορεί να streamάρει κανείς, πρακτικά, οτιδήποτε. Υπάρχει ακόμη δυνατότητα σύνδεσης Ethernet καθώς και προενισχυτής phono (ΜΜ).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Onkyo επέδειξε, επίσης, το VC-PX30, ένα έξυπνο ασύρματο ηχείο το οποίο υποστηρίζει την τεχνολογία Alexa για τον φωνητικό έλεγχο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο μιας σειράς έξυπνων περιφερειακών (θερμοστάτες, συστήματα φωτισμού κλπ) αλλά και ως μέλος ενός συστήματος multi room μέσω DTS Play-Fi.

Η Panasonic παρουσίασε το νέο μοντέλο της στη σειρά EZ1000. Πρόκειται για μια συσκευή με οθόνη 77 ιντσών βασισμένη σε πάνελ OLED (4K/UHD), η οποία υποστηρίζει HDR και HDR10+. Η νέα συσκευή είναι πιστοποιημένη κατά ΤΗΧ 4Κ. Η τηλεόραση υποστηρίζεται από ένα soundbar σχεδιασμένο από την Technics.

Η εταιρία παρουσίασε, επίσης, το SC-GA10, ένα ασύρματο ηχείο το οποίο υποστηρίζει την τεχνολογία Google Assistant και δίνει έμφαση στην ποιότητα του ήχου. Περιλαμβάνει δύο τουίτερ θόλου και ένα γούφερ 80mm με διπλό πηνίο φωνής και ενσωματώνει ρυθμιζόμενο ισοσταθμιστή ώστε η ηχητική του ταυτότητα να προσαρμόζεται στον χώρο και στον χρήστη.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Philips έδωσε μια γεύση για το εγγύς μέλλον στις τηλεοράσεις της, παρουσιάζοντας την 65 ιντσών συσκευή της σειράς 9 (αναμένεται το 2018). Βασίζεται στη νέα τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας P5. Η συσκευή θα διαθέτει ένα soundbar 6.1 καναλιών και θα χρησιμοποιεί το γνωστό σύστημα Ambilight.

Μετά την είσοδο της, το 2016, στον χώρο των OLED, η Philips εφέτος έκανε το επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας την πρώτη της τηλεόραση με πάνελ τεχνολογίας Quantim Dot. Η σειρά ονομάζεται 8602 και περιλαμβάνει δύο μοντέλα, 55 και 62 ιντσών τα οποία θα διαθέτουν Ambilight και θα ενσωματώνουν το σύστημα επεξεργασίας εικόνας P5.

Η Pioneer (σε συνεργασία με την Onkyo) ανακοίνωσαν την νέα έκδοση (3.1) της εφαρμογής Audirvana Plus. Η εφαρμογή η οποία τρέχει σε περιβάλλον MacOS, υποστηρίζεται από αρκετές συσκευές της Pioneer και η νέα έκδοση φαίνεται ότι μεταφέρει ένα σημαντικό βάρος της επεξεργασίας από το network player στον υπολογιστή, υποσχόμενη καλύτερη ποιότητα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία επέδειξε και τον νέο ραδιοενισχυτή AV SC-LX502 μια συσκευή συμβατή με Dolby Atmos και DTS:X η οποία δίνει έμφαση στο ασύρματο streaming (Chromecast, DTS Play-Fi, AriPlay, Bluetooth) και στην καλή ποιότητα ήχου, βασιζόμενη σε DAC 32/768 και στα ενισχυτικά στάδια Direct Energy HD που έχει αναπτύξει.

Η PolaroidPop της Polaroid αποτελεί έναν έξυπνο συνδυασμό ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής (20 Μegapixels) και έγχρωμου εκτυπωτή. Το αποτέλεσμα είναι η σύγχρονη έκδοση της κλασικής Polaroid (ακριβώς στην επέτειο 80 χρόνων της εταιρίας). Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με άλλες συσκευές και να χρησιμοποιηθεί ως εκτυπωτής. Οι διαστάσεις εκτύπωσης είναι οι κλασικές 3.5x4.25 ϊντσες.

H RHA παρουσίασε τρία νέα μοντέλα in-ear ακουστικών, το MA650 (κατάλληλο για hi-res), το οικονομικό S500 Universal καθώς επίσης και το MA390 Universal, το οποίου η σχεδίαση εξασφαλίζει πολύ καλή απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους (η εταιρία την ονομάζει Aerophonic). Η εταιρία επέδειξε επίσης και την ασύρματη (Bluetooth/aptX) έκδοση του MA750.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Samsung παρουσίασε ένα ακόμη μέλος στη σειρά Frame, αυτή της φορά με διαγώνιο 43 ιντσών. Το Frame, εκτός από τηλεόραση 4K/HDR προσφέρει τη δυνατότητα προβολής artwork σε συνεργασία με σημαντικούς παρόχους (Lumas, Saatchi Art, Prado). Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, επίσης, το υλικό και το φινίρισμα του πλαισίου.

Η ίδια εταιρία έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της νέας τεχνολογίας HDR10+. Η HDR10+ είναι ένα ανοικτό πρότυπο βελτίωσης της δυναμικής περιοχής, στην δημιουργία του οποίου εκτός της Samsung συμμετέχουν οι Panasonc και 20th Century Fox και βασίζεται, σε αντίθεση με τα HDR/HDR10 σε δυναμική και όχι στατική επεξεργασία, προσαρμοζόμενο στο περιεχόμενο της κάθε σκηνής.

Στον τομέα των τηλεοπτικών συσκευών, η Samsung μεγάλωσε τη σειρά Q8, την δεύτερη κορυφαία μετά της Q9, με δύο νέα μοντέλα τα οποία έχουν κατάληξη “F”, βασίζονται, δηλαδή σε επίπεδα πάνελ 55 και 65 ιντσών τεχνολογίας QLED (η ονομασία που έχει επιλέξει η Samsung για την δική της εκδοχή των Quantum Dots -στα ελληνικά, κβαντικών κουκίδων).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η SanDisk έσπασε το ρεκόρ στην χωρητικότητα των καρτών microSD παρουσιάζοντας την microSDXC UHS-I, στα 400GB. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε αποθηκευτικό χώρο επαρκή για 40 ώρες βίντεο 1080p. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως “Adopted storage” ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν εφαρμογές. Η τιμή αναμένεται στην περιοχή των 250 δολαρίων.

Η Sennheiser παρουσίασε την νέα έκδοση των γνωστών in-ear ΙΕ 80, η οποία θα ονομάζεται ΙΕ 80 S. Η νέα έκδοση διατηρεί την λογική του αρχικού μοντέλου αλλά διαθέτει δυνατότητα προσαρμογής στις ηχητικές προτιμήσεις του χρήστη, αφαιρούμενο καλώδιο και χρησιμοποιεί tips της Comply Foam.

Και ενώ το παιχνίδι στον χώρο της main stream και της high-end τηλεόρασης παίζεται στο γήπεδο του 4K/UHD/HDR, η Sharp ανακοίνωσε τις προθέσεις της να μπει στην αγορά το 2018 με ένα μοντέλο (Aquos LC-70X500) το οποίο θα βασίζεται σε πάνελ 8K, 70 ιντσών. Στο άμεσο μέλλον θα έχει νόημα μόνο ως scaler, βεβαίως, ελλείψει υλικού με πραγματική ανάλυση 8Κ.