Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/09/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 1-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

IFA 2017 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: IFA/Messe Berlin

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Sony ανακοίνωσε, στα πλαίσια της IFA 2017, την διαθεσιμότητα ενός ακόμη μοντέλου στη σειρά OLED A1, με διαγώνιο 77 ιντσών το οποίο συμπληρώνει τις συσκευές των 55 και των 65 ιντσών. Όπως και τα μικρότερα μοντέλα τρέχει Android TV, υποστηρίζει 4K/HDR και χρησιμοποιεί την τεχνολογία Acoustic Surface για αναπαραγωγή του ήχου από την επιφάνεια της οθόνης.

Στον χώρο των LCD τηλεοράσεων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά συσκευές της σειράς Bravia XE93 (4Κ/HDR), οι οποίες βασίζονται στον ίδιο κορυφαίο επεξεργαστή βίντεο της σειράς A1 (X1 Extreme). Το σχετικό setup περιελάμβανε το UHD Blu-ray player UBP-X800 και το συμβατό με Dolby Atmos soundbar HT-ST5000.

To LF-S50G είναι το ασύρματο ηχείο της Sony το οποίο υποστηρίζει την τεχνολογία Google Assistant. Δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από συσκευές οικιακού αυτοματισμού και βασίζεται σε δύο μεγάφωνα με παντοκατευθυντικά χαρακτηριστικά ακτινοβολίας. Υποστηρίζει Bluetooth/NFC για ασύρματο streaming και προσφέρει touch-free έλεγχο της στάθμης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Sony προωθεί τα XB950B1 ως ένα σύστημα ασύρματων ακουστικών που δίνει έμφαση στο μπάσο (για όσους προτιμούν αυτή την ηχητική ταυτότητα). Χρησιμοποιούν μονάδες θόλου και ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την ηχητική τους συμπεριφορά στις προτιμήσεις του μέσω της σχετικής εφαρμογής (Headphones Connect). Έχουν αυτονομία μέχρι 18 ώρες.

Στον χώρο των media players υψηλών απαιτήσεων η εταιρία παρουσίασε το NW-ZX300 μια συσκευή η οποία υποστηρίζει αναπαραγωγή 32/384 (FLAC/PCM) και DSD256 (DSD) και είναι συμβατή με MQA. Χρησιμοποιεί ενισχυτή S-Master HX, διαθέτει single ended/balanced έξοδο ακουστικών και μπορεί να παίξει τον ρόλο του USB DAC σε συνεργασία με κάποιον υπολογιστή.

Οι επισκέπτες στον χώρο της Sony είχαν, ακόμη, τη δυνατότητα να δουν το SRS-XB40 ένα μικρό σε όγκο ασύρματο ηχείο το οποίο, ανήκοντας στην σειρά XB, δίνει έμφαση στις χαμηλές συχνότητες, ενώ υποστηρίζει Bluetooth/LDAC και τεχνολογία NFC...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

...καθώς και τα WF-1000X το νέο μοντέλο in-ear ακουστικών της σειράς 1000Χ. Τα ακουστικά ενσωματώνουν το ενεργό σύστημα καταστολής εξωτερικών θορύβων της Sony και συνοδεύονται από μια ειδική θήκη-μπαταρία φόρτισης, καθώς η αυτονομία τους είναι σχετικώς περιορισμένη, στις 3 ώρες.

Από τα ενδιαφέροντα εφετινά εκθέματα, το NR-7CD της Teac είναι το πρώτο προϊόν μιας νέας σειράς της εταιρίας η οποία ονομάζεται Reference Series. Πρόκειται για ένα combo το οποίο περιλαμβάνει CD player και ολοκληρωμένο ενισχυτή (2x60W). καθώς επίσης και DAC ο οποίος μπορεί να ανέβει μέχρι τα 32/384 και DSD128 (μέσω της θύρας USB). Υποστηρίζει, ακόμη, ασύρματο streaming (Bluetooth, aptX/LDAC).

To SC-C70 της Technics παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο εφετινό Μόναχο και είναι ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα το οποίο ανήκει στην “μεγάλη” σειρά του γνωστού κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται στις κορυφαίες τεχνολογίες JENO (καταστολή του jitter) και LAPC (για την προσαρμογή του ενισχυτή στα ηχεία). Είναι συμβατό με το πρότυπο DLNA, υποστηρίζει AirPlay και αναμένεται στην αγορά τον Οκτώβριο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Technics παρουσίασε το πρωτότυπο ενός πλατό με κωδικό SP-10R, εμφανώς εμπνευσμένο από το pro SP-10 (μια έκδοση του οποίου είχε χρησιμοποιήσει και το BBC στο παρελθόν). Θα είναι ένα direct drive με βαρύ (7kg) πλατό το οποίο θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2018. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακά, όπως το W&F (0.015%) και ο θόρυβος (-92dB).

Μια από τις περίεργες ιδέες, οι οποίες παραδοσιακά ξεφυτρώνουν στην IFA είναι και το Touchplay Chillout ένα ασύρματο ηχείο για smartphones του οποίου η ζεύξη γίνεται -κατά πάσα πιθανότητα- επαγωγικά, χωρίς να υπάρχει ανάγκη καλωδίου ή ασύρματου pairing (όπως με το Bluetooth). Απλώς τοποθετείς το smartphone στην οριζόντια επιφάνεια και πατάς το play...

Το Sirius της Ultrasone είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αρκεί να έχεις, βεβαίως, ακουστικά της συγκεκριμένης εταιρίας (και ειδικά της σειράς Performance). Απλώς το τοποθετείς στην υποδοχή του καλωδίου και έχεις μετατρέψει το ενσύρματο ακουστικό σου σε ασύρματο (Bluetooth/aptX). Το Sirius περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα (και ενισχυτή ακουστικών) και έχει αυτονομία μέχρι 12 ώρες.

Thumbnail

Η Yamaha παρουσίασε, μεταξύ άλλων, και το νέο προσιτό επιτραπέζιο network player της, με κωδικό NP-S303. Μπορεί να διαχειριστεί streams 24/192 και DSD128 (PCM και DSD αντιστοίχως), είναι συμβατό με δημοφιλείς online υπηρεσίες (Spotify, Napster, Tidal, Deezer, κλπ) και -εννοείται- υποστηρίζει την τεχνολογία MusicCast της εταιρίας.