Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/05/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

HIGH END 2017, ΜΟΝΑΧΟ, 18-21 ΜΑΪΟΥ 2017

HIGH END 2017 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: High End Society

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η PMC έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας τον πρώτο της ενισχυτή. Ο Cor είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής με πέντε εισόδους (μια balanced), ο οποίος αποδίδει 95/140W σε φορτία 8/4Ω, σε τάξη ΑΒ. Διαθέτει έξοδο προενισχυτή και ρυθμιστικά τονικότητας.

Μια ενδιαφέρουσα νέα εταιρία, η Pop Speakers παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο (δια χειρός Walter Carzan), το Double Pop. Είναι μια ενεργή σχεδίαση με μικρό όγκο η οποία υποστηρίζει και ασύρματο streaming.

Η Primare παρουσίασε τρεις νέες συσκευές που υποστηρίζουν το Prisma, την δυνατότητα ασύρματου/multiroom streaming που έχει αναπτύξει. Εδώ, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής I35 με στάδιο εξόδου σε τάξη D (150W/8Ω) και ενσωματωμένο DAC (μέχρι 768kHz/DSD128).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Primary Control είναι μια εταιρία κατασκευής βραχιόνων που βασίζονται σε μαγνητική ανάρτηση. Ο Gravity είναι το νεότερο μοντέλο της το οποίο χρησιμοποιεί μόνιμους μαγνήτες και όχι ηλεκτρομαγνήτες (field coils).

Η Quadral παρουσίασε την σειρά Platinum+, η οποία αποτελεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από πλευράς αισθητικής. Τα ηχεία της σειράς χρησιμοποιούν τουίτερ RiCom και μονάδες μεσαίων/χαμηλών με κώνους ALTIMA όπως τα ηχεία της μεγάλης σειράς Aurum.

Η Questyle παρουσίασε το νέο DAC/Ενισχυτή ακουστικών CMA400i (για τον οποίο ακούσαμε στη CES). Βασίζεται στον DAC ΑΚΜ4490, προσφέρει single ended και balanced εξόδους και αναμένεται σχετικώς σύντομα, με τιμή που είναι αρκετά προσιτή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η εταιρία αποκάλυψε, επίσης, το νέο της φορητό media player, QP2R. Η νέα συσκευή βασίζεται σε Linux και στον AK4490, διαθέτει μια βελτιωμένη έκδοση της τοπολογίας current mode και μπορεί να διαχειριστεί σήματα PCM384 και DSD256. Η χωρητικότητα του φθάνει τα 264GB.

Μια πολύ καινούρια εταιρία από την Ιταλία, η Riviera Labs, παρουσίασε τον ενισχυτή AIC-10, οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με ακουστικά όσο και με ηχεία. Υβριδικός (τρίοδος/MOSFET) αποδίδει 10W/8Ω σε τάξη Α, χωρίς ανάδραση.

Η Sennheiser επέδειξε, μεταξύ άλλων, τον DAC/Ενισχυτή ακουστικών HDV-820. Βασίζεται σε μετατροπέα d/a της ESS και μπορεί να διαχειριστεί αρχεία μέχρι 32-bit/394kHz και DSD256. Διαθέτει single ended και balanced εξόδους.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Signal Projects παρουσίασε μια πλήρη σειρά από τα καλώδιά της. Ανάμεσά τους και το καινούριο Avaton στη σειρά Statement.

H Sombetzki είναι ένας από τους πλέον γνωστούς (και παραδοσιακούς) κατασκευαστές ηλεκτροστατικών ηχείων. Εδώ, το ESL Home, μια ιδιαίτερη κατασκευή η οποία είναι κατάλληλη για ακροάσεις στο εγγύς πεδίο (δηλαδή από πολύ μικρές αποστάσεις).

Από τα εντυπωσιακά ηχεία της έκθεσης, το TopLine L της Stein Music, συνδυάζει τις χοάνες για την απόδοση των υψηλών και των μεσαίων συχνοτήτων και έναν ενεργό/ψηφιακώς ελεγχόμενο κλάδο χαμηλών συχνοτήτων με φόρτιση ανοικτής μπάφλας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής PA 3100 HV της T+A βασίζεται στον γνωστό PA 3000 HV της εταιρίας με κάποιες αλλαγές (η πλέον εμφανής τα όργανα VU), στις οποίες περιλαμβάνονται βελτιώσεις στον προενισχυτή και το τροφοδοτικό. Δέχεται και άρθρωμα phono (MM/MC).

Το NR-7CD της Teac είναι ένα combo που περιλαμβάνει CD/Network player και ολοκληρωμένο ενισχυτή. Το στάδιο εξόδου βασίζεται σε αρθρώματα ICE Power και η συσκευή μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming. Είναι συμβατό με αρχεία PCM και DSD.

Το Air Force III της TechDAS είναι μια περισσότερο προσιτή εκδοχή του Air Force One. Χρησιμοποιεί έδραση με αέρα για το πλατό, υποπίεση για την σταθεροποίηση του δίσκου αλλά είναι πιο απλό σε ότι αφορά την στήριξη του.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Technics παρουσίασε το νέο της ολοκληρωμένο ηχοσύστημα με κωδικό SC-C70. Η συσκευή περιλαμβάνει CD player, streamer, ενισχυτή και ηχεία σε ένα περίβλημα, υποστηρίζει το πρότυπο DLNA και είναι συμβατή με AirPlay και Bluetooth. Αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Η Thorens επέδειξε και τα τρία πλατό της σειράς “900”. Εδώ, το κορυφαίο TD 907 το οποίο χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη ρυθμιζόμενη ανάρτηση που βασίζεται σε μια αεροστεγή μεμβράνη από πολυπροπυλένιο. Ο βραχίονας είναι ο TP-92-10.

Η TriangleART παρουσίασε, στα πλαίσια της εφετινής έκθεσης, ένα νέο αναλογικό σύστημα με την ονομασία Master Reference. Πρόκειται για μια σχεδίαση βασισμένη στο μοντέλο Reference SE, αλλά με διπλό πλατό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Tsakiridis Devices είναι, όπως το συνηθίζει, πληθωρική παρουσία. Εδώ, ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της εταιρίας, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Theseus.

Η επίσης ελληνική Tune Audio έκλεψε τις εντυπώσεις με το Avaton, ένα τρίδρομο ηχείο χοάνης κατάλληλο για μεγάλους χώρους. Χρησιμοποιώντας ένα 18ιντσο γούφερ, μπορεί να κατέβει μέχρι τα 32Hz. Η ευαισθησία του συστήματος είναι 105dB.

Η Vinnie Rossi επέδειξε το αρθρωτό της σύστημα (Lio), εδώ με λαμπάτο στάδιο εξόδου.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο SM-103 της Vitus Audio είναι ένας μονομπλόκ τελικός που ανήκει στη σειρά Signature. Αποδίδει 100W σε τάξη Α και 150W σε τάξη ΑΒ και διαθέτει single ended και balanced είσοδο.

Το NoLimits της Volya είναι ένα τρίδρομο ηχείο με κεραμικές μονάδες και ιδιόμορφη κυκλική μπάφλα. Η φωτογραφία δεν μεταφέρει τις πραγματικές του διαστάσεις οι οποίες είναι 1.2x1.2 μέτρα (με 70 εκατοστά βάθος).

Η Wand είναι περισσότερο γνωστή για τους unipivot βραχίονές της, αλλά στο εφετινό Μόναχο έκανε ένα βήμα παραπάνω: Επέδειξε το πρωτότυπο ενός πλατό, το οποίο θα ονομάζεται απλώς... Turntable και θα πρέπει να αναμένεται στην αγορά στο τέλος της χρονιάς.