Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/02/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, 25/02/2018

4η Έκθεση Ακουστικών και Περιφερειακών Ήχου - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το H1 της AR είναι χρησιμοποιεί διαφράγματα planar (86 χιλιοστών) και υπόσχεται χαμηλές παραμορφώσεις, υψηλή ευαισθησία (που φθάνει τα 100dB/V) και απόκριση μέχρι τα 70kHz. Έχει χαμηλή ονομαστική αντίσταση (33Ω) γεγονός που το κάνει φιλικό προς τα φορητά DAP.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης, το M20, ένα φορητό player για απαιτητικούς ακροατές, το οποίο βασίζεται σε μετατροπέα της Burr Brown (PCM5242) διαθέτει διπλό clock (για sample rates βασισμένα σε 44.1 και 48kHz) και υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι DXD/DSD128.

Νέα έκδοση ενός από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της Audeze, του LCD-2. Ονομάζεται LCD-2c χρησιμοποιεί ελαφρύτερο μηχανισμό ανάρτησης και έχει μικρές αισθητικές διαφορές σε σχέση με το αρχικό μοντέλο. Εννοείται, διατηρεί τις μονάδες Planar Magnetic και τον χαρακτηριστικό ήχο της εταιρίας.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Audioquest προσφέρει δύο μοντέλα ακουστικών με παρόμοια εμφάνιση αλλά διαφορετική αρχιτεκτονική. Το Nighthawk (φωτό) είναι ανοικτού τύπου ενώ το Nightowl κλειστού τύπου. Και τα δύο μοντέλα βασίζονται σε διαφράγματα 50 χιλιοστών και έχουν αντίσταση 25Ω. Σε δεύτερο πλάνο, φαίνεται ένα USB DAC Dragonfly Red.

Το οικονομικά ATH-AVC500 της Audio Technica είναι κλειστού τύπου με κάψες από αλουμίνιο και διαφράγματα 53 χιλιοστών. Η απόκριση συχνότητας φτάνει τα 25kHz και η ονομαστική τους αντίσταση είναι 40Ω.

Η σειρά Play της Bang & Olufsen απευθύνεται στους φίλους της εταιρίας που αναζητούν οικονομικές λύσεις. Εδώ, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς H4, ένα ασύρματο over-ear κομμένο και ραμμένο σε όσους μετακινούνται πολύ. Έχει αυτονομία 19 ωρών, ενσωματωμένο μικρόφωνο για τις κλίσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ενσύρματο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι ακροατές που θέλουν κάτι μικρότερο και πιο ελαφρύ, θα βρουν το H5 της ίδιας σειράς, περισσότερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα ασύρματο in-ear με αυτονομία πέντε ωρών. Και τα δύο ακουστικά της B&O τα έχει σχεδιάσει ο Jakob Wagner.

Πρώτη παρουσίαση, επί ελληνικού εδάφους, του νέο USB DAC/Ενισχυτή ακουστικών της Benchmark. Ο DAC3 HGC είναι όμοιος σε εμφάνιση με τον DAC2 αλλά βασίζεται στον κορυφαίο DAC ES9028PRO της ESS (σε παράλληλη/balanced τοπολογία). Ο αλγόριθμος καταστολής του jitter, UltraLock, που έχει αναπτύξει η εταιρία, εξακολουθεί, φυσικά, να χρησιμοποιείται.

Η δεύτερη έκδοση του πολύ επιτυχημένου Hugo της Chord ονομάζεται, απλώς Hugo 2. Εξωτερικά, βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο user interface που χρησιμοποιεί τελευταία η εταιρία, αλλά η ουσία βρίσκεται στο ψηφιακό τμήμα το οποίο χρησιμοποιεί FPGA και τα ψηφιακά φίλτρα που έχει σχεδιάσει ο Rob Watts. Ανεβαίνει μέχρι τα 768kHz/DSD512.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Άφιξη στην ελληνική αγορά των ακουστικών της πολύ γνωστής από τα ηχεία της με μονάδες AMT, ESS Labs. Εδώ, φαίνεται το δυναμικό over-ear 252, αλλά η εταιρία διαθέτει και ένα μοντέλο με την συγκεκριμένη μονάδα που έχει σχεδιάσει ο Oscar Heil.

Το νέο μοντέλο της Final ονομάζεται D8000, είναι τεχνολογίας planar και έχει αρκετό ενδιαφέρον, καθώς βασίζεται σε ένα νέο σύστημα ανάρτησης/απόσβεσης του διαφράγματος (AFDS Air Film Damping System) το οποίο ελέγχει καλύτερα την κίνηση στις πολύ χαμηλές συχνότητες και βελτιώνει την απόδοση στην περιοχή αυτή.

To Clear της Focal βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από τα κορυφαία Utopia και Elear, αλλά κινείται σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής. Ο μηχανισμός στήριξης είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο (με μαλακά μέρη από memory foam και ύφασμα μικροΐνών), τρία διαφορετικά καλώδια (XLR, TRS 6.4/3.5mm) και χαμηλή αντίσταση ώστε να οδηγείται από φορητά DAP.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ίσως η πληρέστερη, από πλευράς δυνατοτήτων, συσκευή της έκθεσης. Το Stratos της Furutech εκτός από USB DAC (32/384 και DSD256) και ενισχυτής ακουστικών (με single ended και balanced έξοδο) διαθέτει είσοδο phono ΜΜ/MC και μετατροπέα a/d που επιτρέπει την ψηφιοποίηση αναλογικών σημάτων και την εγγραφή τους σε υπολογιστή.

Ο M900 είναι ο νεώτερος DAC/Ενισχυτής ακουστικών της Grace, μια συσκευή με μικρές διαστάσεις (κομμένη και ραμμένη για desktop audio και όχι μόνο), η οποία υποστηρίζει sample rates 32/384 και DSD256, βασίζεται στον AKM4490 και προσφέρει τέσσερα διαφορετικά ψηφιακά φίλτρα.

Ο m920 της εταιρίας δεν παράγεται πλέον, αλλά δεν παύει να είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Αν και μοιάζουν αρκετά, το Edition X και το HE1000 της HIFIMAN απευθύνονται σε διαφορετικούς χρήστες, με το πρώτο να είναι σχεδιασμένο περισσότερο για smartphones/tablets. Και τα δύο βασίζονται σε planar διαφράγματα και είναι ανοικτού τύπου.

Λαμπάτος ενισχυτής ακουστικών της Icon Audio (HP8, τριοδικός σε τάξη Α). Βασίζεται σε ECC83 (οδήγηση) και 6SN7 (εξόδου) και είναι κατάλληλος για την οδήγηση ακουστικών με ονομαστικές αντιστάσεις από 6 έως 600Ω. H ρύθμιση της στάθμης γίνεται με μπλε Alps και τα υλικά είναι πολύ προσεγμένα.

Η δεύτερη, βελτιωμένη σε πολλά σημεία, έκδοση του πολύ επιτυχημένου 3R USB Renaissance της Ideon Audio. Χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τις συνθήκες μεταφοράς του σήματος μέσω USB και τοποθετείται μεταξύ του υπολογιστή και του DAC.