Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/02/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, 25/02/2018

4η Έκθεση Ακουστικών και Περιφερειακών Ήχου - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Ideon παρουσίασε, επίσης, για πρώτη φορά, το ειδικό γραμμικό τροφοδοτικό Silent Power 1, το οποίο έχει ιδιαίτερα χαμηλό θόρυβο και είναι σχεδιασμένο να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες τροφοδοσίας στο 3R ή άλλες συσκευές που απαιτούν 7.5/9V DC.

O “Black” είναι η νέα έκδοση του πολύ επιτυχημένου DAC/Ενισχυτή ακουστικών nano iDSD της iFi, ο οποίος πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014. Ενσωματώνει τα κυκλώματα iEMatch και iPurifier που έχει αναπτύξει η εταιρία, διαθέτει δύο ψηφιακά φίλτρα και μπορεί να διαχειριστεί σήματα 32/384 και DSD256. Μπορεί να οδηγήσει single ended ή balanced ακουστικά.

Ο HPA είναι μια από τις μακροβιότερες συσκευές της Lab12. Λαμπάτη σχεδίαση OTL με 6N1P, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προενισχυτής. Διαθέτει δύο εισόδους line, θύρα USB και έξοδο προς τελικό ενισχυτή. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με ένα Blue Velvet της Alps και, εννοείται, υπάρχει το κλασικό αναλογικό όργανο της Nissei.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ακούσματα της έκθεσης ήταν αυτός ο συνδυασμός ενός reel-to-reel Β 77 της Revox με τον μεγάλο ενισχυτή ακουστικών MHA100 της McIntosh. Ο “αναλογικός” ήχος της ταινίας και το ιδιόμορφο στάδιο εξόδου του ενισχυτή (ημιαγωγοί ThermalΤrack/Autoformer) έδεσαν άψογα.

Πολύ θετικές εντυπώσεις μας άφησαν επίσης και τα MHP1000 της McIntosh τα οποία είναι πολύ ελαφρά και άνετα. Είναι σχεδίαση over-ear, κλειστού τύπου με διαφράγματα 40 χιλιοστών και ονομαστική αντίσταση 200Ω.

Η δεύτερη έκδοση του Explorer της Meridian (Explorer 2) είναι ένας USB DAC ειδικά σχεδιασμένος για τον απαιτητικό ακροατή που βασίζεται σε υπολογιστή (ή άλλη φορητή πηγή). Βασίζεται σε λύση της XMOS, διαθέτει έξοδο line και υποστηρίζει αρχεία κωδικοποιημένα με MQA.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Αν η φορητότητα δεν είναι απαίτηση, τότε η Meridian έχει μια ακόμη καλύτερη πρόταση, τον κορυφαίο DAC/Ενισχυτή ακουστικών Prime, ο οποίος διαθέτει, εκτός της θύρας USB, δύο αναλογικές εισόδους και έξοδο line. Το ψηφιακό τμήμα του Prime “τρέχει” το φίλτρο αποδισμού της Meridian και υποστηρίζει MQA.

Βασικό χαρακτηριστικό των OV-1 της Meters Music είναι το αναλογικό οργανάκι που υπάρχει σε κάθε κάψα (ίσως όχι και τόσο χρήσιμο, αλλά όμορφο -σε κάθε περίπτωση), αλλά αυτά τα over-ear έχουν και άλλες θετικές πλευρές: Οδηγούνται εύκολα από φορητά DAP, έχουν σύστημα καταστολής εξωτερικών θορύβων και είναι διαθέσιμα σε ενσύρματη ή ασύρματη έκδοση.

Το 12 Classics της Meze Audio είναι ένα in-ear για απαιτητικούς ακροατές που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν με συσκευές των οποίων οι δυνατότητες οδήγησης είναι περιορισμένες. Έχει αντίσταση 16Ω, χρησιμοποιεί διαφράγματα από mylar επιμεταλλωμένα με τιτάνιο και συνοδεύονται από καλώδιο OFC (7Ν) τερματισμένο με επίχρυσο βύσμα TRS 3.5mm

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν και το 99 Neo της εταιρίας, μια έκδοση που διαφέρει από το γνωστό 99 Classics σε θέματα αισθητικής, βασισμένο σε κάψες από συνθετικό υλικό ABS. Όπως και τα 99 Classic είναι κλειστού τύπου, over-ear και συνοδεύονται από καλώδιο OCC 7N.

Πρώτη επίσημη παρουσίαση για τον νέο USB DAC της Mytek. Ο Liberty βασίζεται σε ολοκληρωμένο της ESS (ES9018) διαθέτει ένα καλό πακέτο ψηφιακών εισόδων, προσεγμένο clock και ενισχυτή ακουστικών με σοβαρές δυνατότητες οδήγησης. Ανεβαίνει μέχρι τα 32/384 και DSD256 και αναμένεται να στοιχίζει κάτω από τα €1.000.

Παγκόσμια πρώτη για τα ακουστικά της Quad. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι μια σχεδίαση over-ear, με διάφραγμα planar και κάψες ανοικτού τύπου. Αναμένεται να παρουσιαστούν επισήμως στο εφετινό Μόναχο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ένα από τα πρώτα ακουστικά της Quad σε συνδυασμό με τον λαμπάτο PA-One της εταιρίας (66SL7, 6SN7, EZ81 ) και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Προφανώς οι Βρετανοί έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα ζευγάρι που θα “μιλήσει” στους audiophiles.

Ο CMA400i της Questyle “κατεβάζει” τις ιδέες του Jason Wang σε μια περισσότερο προσιτή κατηγορία τιμής. Ο νέος DAC/Ενισχυτής ακουστικών βασίζεται στο ΑΚΜ4490, ενσωματώνει την τοπολογία Current Mode της εταιρίας και μπορεί να υποστηρίξει streaming 32/384 και DSD256.

Για όσους θέλουν έναν “καθαρόαιμο” ενισχυτή ακουστικών (χωρίς ενσωματωμένο DAC) ο Ear της Rega είναι μια ενδιαφέρουσα λύση. Βασίζεται στον τελικό ενισχυτή Brio-R της εταιρίας (με ζεύγη Darlington στην έξοδο τα οποία λειτουργούν σε τάξη Α σε μέσες στάθμες) αλλά κάνει ένα βήμα παραπάνω, διαθέτοντας πλήρως σταθεροποιημένη τροφοδοσία.