Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/05/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 10-13 ΜΑΪΟΥ

High End 2018 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Invictus Jr. της Acoustic Signature βασίζεται στο μεγάλο Invictus που παρουσιάστηκε το 2017. Μπορεί να είναι μικρότερο, αλλά παραμένει εντυπωσιακό.

Νέο ηχείο από την Aequo, μια αρκετά ενδιαφέρουσα εταιρία από την Ολλανδία. Το Stilla είναι ένα ηχείο με στενή μπάφλα και υβριδική αρχιτεκτονική η οποία περιλαμβάνει αρθρώματα 250W τα οποία οδηγούν επτάιντσα γούφερ.

Το SE100 το οποίο παρουσίασε στο Μόναχο η Astell & Kern, ανήκει στην νέα σειρά φορητών media players a&futura. Βασίζεται στον μετατροπέα ES9038PRO της AKM.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Εντυπωσιακό, ενεργό ATC SCM100 με το φινίρισμα Special Edition.

To LCD4z της Audeze βασίζεται στο γνωστό, κορυφαίο, LCD4 αλλά είναι βελτιστοποιημένο για χρήση με συσκευές οι οποίες έχουν δυνατότητα για μέση/χαμηλή τάση εξόδου. Διατηρεί, φυσικά, την planar αρχιτεκτονική αλλά έχει αντίσταση 15Ω.

Η Audiolab παρουσίασε, επί ευρωπαϊκού εδάφους, τα πρώτα προϊόντα της σειράς 6000, η οποία έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέο μέλος στην κορυφαία σειρά συσκευών της Audionet. Πρόκειται για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Humboldt.

Το νέο κορυφαίο ηχείο της Audiophysic ονομάζεται Structure. Βασίζεται σε καμπίνα από συνθετικά υλικά (κεραμικά και επιφάνειες με κυψελοειδείς ενισχύσεις) και διαθέτει μιντ με 3D-εκτυπωμένο σασί.

Ο Ole Klifoth της Audiovector έχει κάθε λόγο να φαίνεται χαρούμενος δίπλα στο νέο “μεγάλο” μοντέλο της εταιρίας, το R8 Arrete. (φωτό: Audiovector).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Auralic έκανε και πάλι “θόρυβο”, παρουσιάζοντας την έκδοση G1 του streamer Aries και του DAC Vega (το οποίο απέκτησε, επίσης, δυνατότητες streaming). H εταιρία παρουσίασε και ένα κεντρικό clock, το Leo-GΧ.

H Auris εμπλούτισε την σειρά των ενισχυτών ακουστικών της με τον Nirvana. Λαμπάτος, φυσικά, βασίζεται σε μία EL34 ανά κανάλι, για να αποδώσει 2x6.5W σε τάση A, με οδηγήτρια μια ECC99.

Η Ayre είχε παρουσιάσει τον QX-8 ως πρωτότυπο το 2017. Εφέτος το προϊόν είναι έτοιμο. Πρόκειται για ένα ψηφιακό hub/streamer βασισμένο σε ES9038Q2M, Roon-ready, με δυνατότητα χειρισμού 32/384 και DSD128 και προσέγγιση, την γνωστή της Ayre.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Boulder παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τον νέο προενισχυτή phono, με κωδικό 508. Αν και η συσκευή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, γνωρίζουμε ότι βασίζεται στο κύκλωμα τ ου μεγαλύτερου μοντέλου 1008.

Από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες της έκθεσης, η νέα σειρά Edge της Cambridge Audio, μέσω της οποίας η εταιρία απευθύνεται σε ένα κοινό με μεγαλύτερες απαιτήσεις, κάνοντας ένα σαφές άνοιγμα προς το high-end.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες παρουσίες, το Ν8 της Cayin διαθέτει δύο αναλογικές εξόδους, από τις οποίες η μια οδηγείται μέσω τριόδου άμεσης θέρμανσης και η δεύτερη είναι “συμβατική”, solid state. Ο χώρος των DAP βρίσκεται σε... αναβρασμό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η CH Precision δεν είναι μια εταιρία που βγάζει νέα μοντέλα δύο φορές τον χρόνο. Ο I1 είναι, πάντως, η καινούρια της συσκευή, ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής στο στυλ και τις προδιαγραφές της εταιρίας.

Ο Choral Etude της Chord είναι τελικός με ισχύ 2x150W/4Ω και έχει σχεδιαστεί να συμπληρώνει τον DAC Dave. Το στάδιο εξόδου υλοποιείται με MOSFET (σε τάξη ΑΒ) και η εταιρία φαίνεται ότι χρησιμοποιεί ένα σύνθετο, μεταβαλλόμενο κύκλωμα ανάδρασης/αντιστάθμισης.

H Chord παρουσίασε επίσης την εξέλιξη του πολύ επιτυχημένου Hugo TT η οποία, λογικά, ονομάζεται TT2. Με σασί σχεδιασμένο από τον John Franks, διαθέτει πενταπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σχέση με τον ΤΤ, οπότε, καταλαβαίνετε τα όργια που έχει κάνει ο Rob Watts στο DSP...