Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/05/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 10-13 ΜΑΪΟΥ

High End 2018 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Dan D'Agostino συνεχίζει ακάθεκτος. Στο εφετινό Μόναχο, παρουσίασε τον Relentless, έναν μονομπλόκ στην γνωστή αισθητική της εταιρίας, με ισχύ 6kW/2Ω. Το τροφοδοτικό βασίζεται σε συνολική χωρητικότητα 600.000μF (με πυκνωτές των 100V).

Η dCS παρουσίασε ένα νέο CD/SA-CD τρανσπόρτ στη σειρά Rossini. Η συσκευή πραγματοποιεί upsampling των CD σε DSD64/128 ή σε DXD και συνδέεται με τον DAC μέσω διπλού AES-3.

Η ανανεωμένη σειρά Confidence της Dynaudio περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα (20, 30, 50 και 60, το τελευταίο στη φωτό), με τις γνωστές τεχνολογίες στα μεγάφωνα και νέο τουίτερ Esotar το οποίο έφθασε στην έκδοση 3.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Αν και η Elac δεν το κρύβει καθόλου, λίγοι ίσως το παρατηρούν: Η σειρά Alchemy (εδώ το streamer DMP-1) είναι αυτό που νομίζετε: Σχεδιάσεις του θρυλικού Peter Madnick της Audio Alchemy. Στο Μόναχο έδειξαν προϊόντα με νέο, χαμηλό, σασί, ύψους 1U.

Το Concerto M της Elac είναι μια μικρότερη, αλλά πάντως επιβλητική, εκδοχή του Concerto που παρουσιάστηκε το 2016. Οι παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν ότι το “Μ” διαθέτει μόνο την ομοαξονική μονάδα JET 5/AS-XR, χωρίς το μιντ/γούφερ.

Η Lime ανήκει στην σειρά κεφαλών JSD της EMT και είναι μια επετειακή έκδοση για να τιμήσει η εταιρία τον Jules Limon, οποίος ήταν πρόεδρος της εταιρίας εδώ και αρκετά χρόνια και αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Fink Team παρουσίασε το νέο δίδρομο ηχείο δαπέδου Borg, το οποίο είναι -μάλλον- πιο φιλικό για τοποθέτηση σε μέτριους/μικρούς χώρους σε σχέση με το WM-4. Η εταιρία φαίνεται ότι έχει καταφέρει να συνδυάσει το τουίτερ AMT με ένα γούφερ 10.25 ιντσών. Ενδιαφέρον.

Η Focal, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τις εξελίξεις στην κορυφαία σειρά της. Εδώ, το Grande Utopia EM Evo.

Αν νομίζεται ότι η ιδέα της Furutech είναι υπερβολική, ξανασκεφτείτε το: Το NCF Booster είναι ένας μηχανισμός σωστής (και σταθερής) προσαρμογής καλωδίων μεγάλης διατομής σε συσκευές και ρευματοδότες τοίχο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέο ηχείο από την Goldmund. Ονομάζεται Samadhi. Είναι μια ασύρματη/ενεργή σχεδίαση η οποία χρησιμοποιεί ενισχυτές Telos (300W στον κλάδο του γούφερ, 2x200W στον κλάδο των μεσαίων/υψηλών). Φήμες αναφέρουν ότι οι Ελβετοί το ξανασκέπτονται για πλατό!

Ο Zena είναι ο νέος προενισχυτής της Gryphon, μια σχεδίαση χωρίς αρνητική ανάδραση, με διακριτά εξαρτήματα, σε τάξη Α. Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης phono και USB-DAC.

Ο νέος, κορυφαίος, ολοκληρωμένος ενισχυτής της Hegel είναι ο H590. Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι η πρώτη συσκευή η οποία ενσωματώνει DAC με δυνατότητα αποκωδικοποίησης MQA.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το EVO3 Nova της IsoTek είναι ένα power conditioner ισχύος 3.6kW, με δώδεκα συνολικά ρευματοδότες, από τους οποίους οι τέσσερις είναι σχεδιασμένοι για συσκευές υψηλής ισχύος και οι οκτώ για μικρότερες καταναλώσεις.

Το ενδιαφέρον Three της Kii, απέκτησε ένα άρθρωμα για τις χαμηλές συχνότητες, το οποίο περιλαμβάνει οκτώ γούφερ για κάθε κανάλι, ενεργή σχεδίαση και έλεγχο μέσω DSP.

Παγκόσμια πρώτη για τον εντυπωσιακό λαμπάτο ολοκληρωμένο ενισχυτή Little Zoe, στον χώρο των νεοφυών εταιριών. Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί ένα επαναστατικό σασί από συνθετικό υλικό και μια εσωτερική δομή που ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς προς τα κυκλώματα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέο ηχείο από την Manger! Το P2 βασίζεται στην γνωστή μονάδα μεσαίων υψηλών που έχει αναπτύξει ο Josef Manger αλλά είναι μια δίδρομη σχεδίαση δαπέδου η οποία βασίζεται σε ένα εντελώς νέο, ειδικά σχεδιασμένο γούφερ. Η απόκριση είναι 30Hz-40kHz.

Η Marantz και ο Ishiwata έχουν ενώσει τις πορείες τους εδώ και 40 χρόνια εξ ου και η επετειακή σειρά KI Ruby. Πρόκειται για ένα ζεύγος πολύ φροντισμένων συσκευών, το SA-CD player SA-KI και τον ολοκληρωμένο PM-KI, με την υπογραφή του διάσημου σχεδιαστή.

Η McIntosh επέδειξε τον κορυφαίο μονομπλόκ της, MC-1.25kW (1200W, με στάδιο ισχύος Thermal-Track και Autoformer)...