Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/05/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 10-13 ΜΑΪΟΥ

High End 2018 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… και το CD/SA-CD transport MCT500, το οποίο εκτός από οπτικούς δίσκους, μπορεί να διαχειριστεί και αρχεία αποθηκευμένα σε flash drives. Διαθέτει πλήρες πακέτο συμβατικών ψηφιακών εξόδων καθώς και την ειδική έξοδο MCT για σύνδεση με DAC της εταιρίας.

Μονομπλόκ τελικός ενισχυτής από την Merrill Audio. Η εταιρία παρουσίασε τον Element 118, μια εντυπωσιακή κατασκευή η οποία μπορεί να αποδώσει μέχρι 1600W/2Ω και είναι υλοποιημένη με κορυφαία υλικά και περιφερειακά εξαρτήματα.

Ο Metaxas παρουσίασε στο κοινό μια από τις περισσότερο συζητημένες κατασκευές του, το R2R GQT, βασισμένο στο Stellavox SM8, έναν φόρο τιμής στον ιδρυτή της Stellavox, Georges Quellet. Λειτουργεί στις 15ips και ο σχεδιασμός είναι... καθαρός Metaxas!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Αναλογική είναι και η δεύτερη πηγή που παρουσίασε η Metaxas &Sins. Εξίσου εντυπωσιακό με το GQT είναι μια μελέτη γύρω από την αισθητική και την λειτουργικότητα των συστημάτων πλατό/βραχίονας. Ονομάζεται Phonographic Perambulator Turntable.

H Metronome παρουσίασε το νέο της CD player το οποίο είχε ανακοινωθεί προς το τέλος του 2017 και ονομάζεται Kalista Dreamplay One. Είναι η πρώτη συσκευή της σειράς Dreamplay.

Με μικρές (αλλά σημαντικές) διαφορές, το LX-2+ της Mission φιλοδοξεί να είναι ένα καλύτερο LX-2, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μοντέλα της σειράς LX. Μεταξύ άλλων, έχουν αλλάξει και οι ακροδέκτες σύνδεσης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο αιρετικός Putzeys αύξησε την σειρά συσκευών της Mola Mola κατά ένα μέλος. Ο Tambaqui είναι ένας καθαρόαιμος DAC, βασισμένος το αντίστοιχο κύκλωμα που ενσωμάτωνε ο προενισχυτής Makua. Και, ναι, το Tambaqui είναι, και αυτό, όνομα ψαριού.

Κρατώντας υπερβολικά χαμηλούς τόνους, η Monitor Audio παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το Studio, ένα άκρως ενδιαφέρον ηχείο βάσης/ραφιού με τουίτερ AMT.

Η MSB παρουσίασε στην αρχή της χρονιάς δύο νέους μετατροπείς d/a. Εδώ ο Discrete, μια συσκευή η οποία βασίζεται σε δύο αρθρώματα Prime DAC, διαθέτει δύο θέσεις για αρθρώματα εισόδου και υποστηρίζει εγγενώς Toslink/Coaxial συνδέσεις...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... και εδώ ο μεγαλύτερος Premier, με τέσσερα αρθρώματα Prime DAC, τρεις θέσεις για αρθρώματα εισόδου και δυνατότητα αναβάθμισης του κυκλώματος χρονισμού στο επίπεδο του Femto 93.

Η Nagra παρουσίασε το Classic PSU, ένα τροφοδοτικό βασισμένο στην εμπειρία της εταιρίας από την σχεδίαση του προενισχυτή HD. Βασίζεται σε τεχνολογία υπέρ-πυκνωτών και διαθέτει δύο (προαιρετικώς τρεις) εξόδους για συσκευές της εταιρία που δέχονται 12V.

Το Cue DD είναι το κορυφαίο πλατό της Βρετανικής Onkk. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική κατασκευή βασισμένη σε DSP για τον έλεγχο ενός custom κινητήρα άμεσης οδήγησης, με τον χρήστη να επιλέγει αν θα υπάρχει κλειστός βρόχος ελέγχου και να ελέγχει την ροπή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μετά το πολυσυζητημένο ELP, μια σχεδόν διαχρονική προσπάθεια οπτικής ανάγνωσης δίσκων βινυλίου, το OPR-01 της Optora είναι μια ακόμη συσκευή η οποία βασίζεται στην οπτική/αναλογική αρχή.

Η MC Century της Ortofon φιλοδοξεί να είναι η κορυφαία κεφαλή MC της εταιρίας (βαριά κουβέντα, από ένα βαρύ όνομα). Κέλυφος από τιτάνιο, Κράμα σιδήρου/κοβαλτίου στον οπλισμό, μηχανισμός απόσβεσης και ακίδα Replicant 100 σε αδαμάντινο στέλεχος.

Η Perpetuum Ebner επέδειξε, μεταξύ άλλων, το PE-800, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν ένα πλήρες αναλογικό σύστημα στην οικονομική κατηγορία τιμής.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Με τον A-40AE, η Pioneer απευθύνεται σε όσους αναζητούν έναν κλασικό ολοκληρωμένο ενισχυτή. Φυσικά, η συσκευή είναι προσαρμοσμένη στην εποχή μας, περιλαμβάνει δηλαδή και προενισχυτή phono και ενσωματωμένο DAC (με συμβατικές ψηφιακές εισόδους).

Η PMC με το Fenestria δημιούργησε ένα show-stopper πρώτης τάξης. Πρόκειται για ένα τρίδρομο 1.7 μέτρων, με τέσσερα γούφερ 6.5 ιντσών με φόρτιση γραμμής μεταφοράς και ένα ζευγάρι θόλων για τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες (75/19.5mm αντίστοιχα).

Προφανώς η ιδέα του JukeBox E της Pro-Ject αποδείχθηκε καλή, γιατί η εταιρία παρουσίασε την νέα έκδοση S2, η οποία είναι βελτιωμένη στα σημεία, περιλαμβάνοντας καλύτερο, ακρυλικό, πλατό και καλύτερη κεφαλή.