Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/01/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

CES 2019 | LAS VEGAS, 8-12/01/2019

CES 2019 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Arcam επέδειξε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή SA20 και το SA-CD/Cd player CDS50 το οποίο έχει και δυνατότητα streaming μέσω του οικιακού δικτύου.

Η Audioengine συνεχίζει την παρουσίαση ασύρματων εκδόσεων των ενεργών ηχείων της. Στην CES παρουσιάστηκε το A2+ Wireless, η μικρότερη εκδοχή του A5+ Wireless που έκανε την εμφάνισή του το 2018.

Τα κορυφαία ATH-AP2000Ti της Audio-Technica βασίζονται σε μονάδες 53 χιλιοστών με διαφράγματα από άνθρακα (DLC). Είναι μια over-ear σχεδίαση, με κάψες από τιτάνιο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα από τα προϊόντα που επέδειξε η Audiocontrol ήταν και ο επεξεργαστής Maestro M9. μπορεί να διαχειριστεί 7.1.4 κανάλια, υποστηρίζεται από τον αλγόριθμο Dirac Live και, εννοείται υποστηρίζει Dolby Atmos και DTS:X καθώς επίσης και σήματα 4K.

Καλώδια ηχείων από την σειρά Mythical Creatures της Audioquest. Είναι το Thunderbird Zero

Η Beyerdynamic παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου ακουστικό με ενεργό κύκλωμα καταστολής των εξωτερικών θορύβων. Το Lagoon ANC είναι κλειστού τύπου, περιωτικό και βασίζεται σε ασύρματη μετάδοση μέσω Bluetooth.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία παρουσίασε τα ενσύρματα in-ear Soul Byrd. Πρόκειται για ένα προϊόν σε προσιτή τιμή (κάτω από €100,-) το οποίο απευθύνεται σε χρήστες smartphones που θέλουν και καλή ποιότητα ήχου.

Τέλος, η Beyerdynamic παρουσίασε ένα bundle κομμένο και ραμμένο στα χέρια όσων ασχολούνται με streaming games. Περιλαμβάνει τα ακουστικά TYGR 300 R και ένα καλής ποιότητας μικρόφωνο, το FOX. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με PS4.

Η Cambridge Audio παρουσίασε το Alva TT, ένα πλατό για τον σύγχρονο ακροατή βινυλίων. Άμεση οδήγηση, προεγκατεστημένη κεφαλή MC, ενσωματωμένο phono και δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth/AptX HD.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Όχι πολύ καιρό μετά την αποχώρησή της από την παγκόσμια αγορά, η Classe επιστρέφει με νέα εταιρική σύνθεση και νέα σειρά Delta (Delta 3), η οποία προς το παρόν περιλαμβάνει προενισχυτή, τελικό και ολοκληρωμένο.

Η Dirac παρουσίασε τον νέο αλγόριθμο Live Bass Management, μια λύση βελτιστοποίησης των χαμηλών συχνοτήτων σε οποιοδήποτε χώρο και με ένα ή περισσότερα υπογούφερ. Θα είναι διαθέσιμος σε τρία διαφορετικά επίπεδα (Tiers), με αναλόγως αυξανόμενες δυνατότητες.

Το Helix One V είναι ένα εντυπωσιακό πλατό της Dohman, με σταθεροποίηση του δίσκου μέσω κενού, υψηλής ακρίβειας κινητήρα ο οποίος ελέγχεται με κλειστό σύστημα και ιδιαίτερα προσεγμένα μηχανικά μέρη, έναντι των κραδασμών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Πνευματικό παιδί του Phil Jones (της Acoustic Energy), αυτό το μικρό μόνιτορ της Edifier/Airpulse, με κωδικό E300, είναι δίδρομο με γούφερ από σκληρό ανοδιωμένο αλουμίνιο και τουίτερ ribbon που φορτίζεται από χοάνη.

Το BS 243.4 Jet της Elac είναι ένα μικρό δίδρομο ηχείο στην σειρά Carina, το οποίο βασίζεται σε ένα μιντ/γούφερ 5.15 ιντσών με κώνο από αλουμίνιο και στο κλασικό ribbon “Jet” της γερμανικής εταιρίας...

... η οποία επέδειξε, επίσης, το πρωτότυπο ενός ολοκληρωμένο ενισχυτή με στάδιο εξόδου σε τάξη D (100W) και κωδικό DS-A101-G. Κατά τα φαινόμενα, πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη κατασκευή με πολλές δυνατότητες ψηφιακής διαχείρισης/streaming και πολύ λογική τιμή!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ενδιαφέρουσα σειρά καλωδίων από την Esprit. Η Celesta περιλαμβάνει αναλογικά και ψηφιακά interconnect, καλώδια ηχείων, καλώδια για σύνδεση μέσω USB και καλώδια ισχύος. Στην ίδια σειρά υπάρχει και ένα πολύπριζο.

Για όσους προβληματίζονται στο πώς θα συνδέσουν τις 8K τηλεοράσεις τους, η Fibbr παρουσίασε καλώδια σύνδεσης HDMI τα οποία υποστηρίζουν αναλύσεις 8K (48Gbps) αλλά χωρίς χαλκό, βασισμένα σε οπτικές ίνες.

To Triton One.R είναι το πλέον πρόσφατο ηχείο της Goldenear. Από πλευράς τιμής, βρίσκεται σε μια κατηγορία μεταξύ του Triton One και του Reference, χρησιμοποιεί καμπίνα παρόμοια με αυτήν του μεγαλύτερου μοντέλου της εταιρίας και χρησιμοποιεί νέες μονάδες, φίλτρα και DSP εμπνευσμένα από αυτό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το όνομα Citation παραπέμπει στην χρυσή εποχή της Harman/Kardon, επομένως δεν είναι περίεργο που χρησιμοποιείται για την νέα σειρά ηχείων της. Βασισμένα σε ασύρματη τεχνολογία (WiSa), υποστηρίζουν το Google Assistant και είναι συμβατά με Chromecast/AirPlay.

Η Hisense παρουσίασε την Sonic One, μια τηλεόραση η οποία είναι ιδιαίτερα λεπτή (με μέγιστο βάθος μικρότερο από 30 χιλιοστά) η οποία βασίζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό ηχείο που χρησιμοποιεί ολόκληρο το πάνελ για την ακτινοβολία του ήχου.

Το πρώτο πλατό της House of Marley βασίζεται σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενσωματώνει προενισχυτή phono καθώς επίσης και θύρα USB για σύνδεση με υπολογιστή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Increcable παρουσίασε το σύστημα καταστολής κραδασμών MVD A.I.R.. Πρόκειται για ένα παθητικό εξάρτημα το οποίο τοποθετείται σε επιφάνειες ηχείων ή άλλων συσκευών και περιλαμβάνει ένα σάντουιτς υλικών που μετατρέπει τους κραδασμούς σε θερμότητα, όπως αναφέρει η εταιρία.

Η JBL συνεχίζει την αναβίωση κλασικών προϊόντων της. Εδώ, το 4312G είναι ένα τρίδρομο μόνιτορ βασισμένο στην σειρά 4310 η οποία παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, το 1968.

Φυσικά η εταιρία είχε έντονη παρουσία και στον χώρο των μη-vintage προϊόντων. Εδώ, το Flip-5, η πέμπτη γενιά φορητών, Bluetooth ηχείων (με φόρτιση μέσω USB-C)...