Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/06/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 9-12 ΜΑΪΟΥ 2019

HIGH END 2019 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

Η πικρή γεύση που άφησε η παρουσία των συσκευών ήχου υψηλών επιδόσεων στην εφετινή CES, δημιούργησε -είναι η αλήθεια- μια σχετική ανησυχία. Αν και ήταν σαφές, από την αρχή, ότι οι λόγοι που μια δυναμική εκδήλωση μετατράπηκε σε φάρσα δεν σχετίζονταν τόσο με την ίδια την βιομηχανία του audio όσο με οργανωτικά και οικονομικά θέματα των διοργανωτών, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ότι η αποτυχία μιας έκθεσης (με την ιστορία του Λας Βέγκας) δεν αντανακλά μια πραγματική κρίση στην αγορά. Ευτυχώς, η αρχή της χρονιάς δεν στερείται άλλων, παρόμοιων, γεγονότων και τόσο η AXPONA (επί αμερικανικού εδάφους) όσο και το σόου του Bristol (επί Βρετανικού) έπαιξαν τον ρόλο τους, ως όφειλαν.
Τούτων δοθέντων, δεν θα πρέπει -κατά την γνώμη του υπογράφοντος- να υπάρχει αμφιβολία για το ότι το High End Show του Μονάχου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο M.O.C. από τις 9 έως της 12 Μαΐου, πήρε μια καλή (και δίκαιη) προαγωγή, παίρνοντας την θέση της πρώτης, χρονικά, διεθνούς έκθεσης στην οποία μπορεί κανείς να ανιχνεύσει τις τάσεις για την πορεία της αγοράς μέσα στην χρονιά. Η φετινή διοργάνωση ήταν η καλύτερη και μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, από κάθε άποψη (αριθμού εκθετών, διεθνών εκθετών, επισκεπτών και δημοσιογραφικής κάλυψης) και τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί κανείς να την εμπιστευθεί για να σχηματίσει μια σφαιρική εικόνα γύρω από τα τεκταινόμενα του χώρου.
Οι επισκέπτες του σόου βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν μεγάλο αριθμό εκθετών (πάνω από 500) από τους οποίους, τουλάχιστον οι 300 ήταν διεθνείς συμμετοχές από 42 χώρες), ανάλογο αριθμό συστημάτων και πολλές “πρεμιέρες”. Από όλα όσα παρουσιάστηκαν, επιλέξαμε αυτά που θεωρούμε ως πιο ενδιαφέροντα και τα παραθέτουμε στις σελίδες που ακολουθούν. Ξεκινήστε από εδώ.

Δημήτρης Σταματάκος