Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/06/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 9-12 ΜΑΪΟΥ 2019

HIGH END 2019 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στον χώρο των power conditioners, η Isotek παρουσίασε το Εvo 3 Super Nova. Πρόκειται για ένα παθητικό σύστημα βελτίωσης της τροφοδοσίας συσκευών χαμηλής ισχύος (πηγών, προενισχυτών, DAC κλπ) με σοβαρές δυνατότητες προστασίας από κρουστικά ρεύματα και φίλτρα τοπολογίας “π”. Διαθέτει οκτώ ρευματοδότες.

Με πολύ ενδιαφέρουσα αισθητική, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής της Java (από την Νέα Ζηλανδία) κρύβει και άλλα χαρακτηριστικά: Βασίζεται σε ένα κύκλωμα απομόνωσης του σήματος μέσω φωτοαντιστάσεων (LDR) και χρησιμοποιεί στάδιο ισχύος τάξης D με ημιαγωγούς GaN FET (Νιτρίδιο του Γαλλίου), ένα εξάρτημα κομμένο και ραμμένο για διακοπτικές εφαρμογές.

Η Joseph Audio παρουσίασε την νέα έκδοση του ηχείο δαπέδου Perspective, το Perspective 2 Graphene. Είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων, με δύο γούφερ από συνδυασμό μαγνησίου/γραφενίου (5.5 ιντσών) και τουίτερ ίντσας Sonatex. Πιστή στις απόψεις της, η εταιρία βασίζεται σε φίλτρα με μεγάλες κλίσεις.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Kef ανακοίνωσε ότι το επιτυχημένο μικρό ενεργό LSX υποστηρίζει πλέον και το Airplay της Apple. Η δυνατότητα προσφέρεται με την κατάλληλη ενημέρωση του λογισμικού και επιτρέπει την χρήση του ηχείου σε συστήματα multiroom.

Ο ολοκληρωμένος Κ-300i της Krell αποδίδει 2x150/300W σε φορτία 8/4Ω και βασίζεται στην τεχνολογία iBias της εταιρίας, ένα είδος δυναμικού ελέγχου της πόλωσης το οποίο μηδενίζει την παραμόρφωση διάβασης σε στάδια ισχύος τάξης ΑΒ. Ο ενισχυτής μπορεί να δεχτεί και άρθρωμα streaming/DAC.

Η Lab 12 παρουσίασε μια νέα έκδοση του DAC1 την οποία ονομάζει Reference. Η εταιρία διατήρησε την βασική ψηφιακή αρχιτεκτονική που συμπαθεί (non-oversampling, βασισμένη σε οκτώ TDA1543) αλλά το υπόλοιπο κύκλωμα έχει υποστεί βελτιώσεις και υποστηρίζονται, πλέον, sample rates μέχρι 192kHz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά τον melto2 τον ολοκαίνουριο προενισχυτή phono της Lab 12, ο οποίος προσφέρει τρεις πλήρως παραμετροποιήσιμες εισόδους και εύκολο έλεγχο μέσω μενού και τηλεχειρισμού.

Η Lehmann Audio επέδειξε, μεταξύ άλλων την νέα έκδοση του DAC/Ενισχυτή ακουστικών Linear, Linear II, η οποία θα είναι διαθέσιμη είτε με θύρα USB (32/384) είτε με συμβατικές ψηφιακές εισόδους (24/192). Και στις δύο περιπτώσεις περιλαμβάνεται αναλογική είσοδος και το στάδιο ισχύος είναι σε τάξη Α.

Το εντυπωσιακό SL-1 της Lexicon είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή η οποία βασίζεται σε 23 συνολικά κανάλια και DSP ώστε να επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο (steering) της θέσης της στερεοφωνικής εικόνας, ανεξαρτήτως της τοποθέτησης των ηχείων στον χώρο. Μπορεί να λειτουργήσει ασύρματα, διαθέτει ψηφιακές και αναλογικές εισόδους και υποστηρίζει ήχο υψηλής ανάλυσης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Γαλλική Liedson επέδειξε το Oratorio ένα streamer/DAC με ενδιαφέρουσα αισθητική, κυρίως χάρις στο “βαρύ” φινίρισμα από φυσικό ξύλο και πολύ προσεγμένη κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει κορυφαία εξαρτήματα, clocking ακριβείας και ξεχωριστά τροφοδοτικά για το αναλογικό και το ψηφιακό τμήμα.

Το Selekt DSM της Linn είναι μια αρθρωτή κατασκευή η οποία μπορεί να εξελιχθεί από απλό streamer/DAC σε προενισχυτή με είσοδο phono MM/MC και, ακόμη, σε ολοκληρωμένο ενισχυτή (με διακοπτικό στάδιο εξόδου και ισχύ 2x50W/8Ω) με την προσθήκη των σχετικών modules. Είναι ακόμη δυνατή η αναβάθμιση του DAC στο επίπεδο του Katalyst.

Η Luxman παίζει, με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια, το χαρτί της νοσταλγίας και η παρουσίαση της νέας έκδοσης του λαμπάτου προενισχυτή CL-1000 είναι μια ακόμη κίνηση σε αυτό το παιχνίδι. Αισθητική 80s' (με την καλή έννοια!), παραμετροποιήσιμα ρυθμιστικά τονικότητας, ενσωματωμένο κύκλωμα απομαγνητισμού, κλπ, κλπ...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Lyravox επέδειξε δύο μοντέλα από την γνωστή σειρά ηχείων της, το Karl και το Karlotta. Βασίζονται σε μονάδες της Accuton, είναι ενεργά (με διακοπτικούς ενισχυτές), υποστηρίζουν streaming υψηλής ανάλυσης και υποστηρίζονται από ψηφιακό επεξεργαστή σήματος για τον διαχωρισμό των συχνοτήτων.

H Magico συμπλήρωσε την σειρά Α με το A1, ένα μικρό bookshelf, το οποίο βασίζεται σε τουίτερ βηρυλλίου και γούφερ με κώνο από Νανογραφένιο. Η πρόθεση της εταιρίας είναι να προσφέρει ένα πλήρες πολυκαναλικό σύστημα, με τα δαπέδου Α3 στο ρόλο των κυρίως, τα Α1 στον ρόλο τον περιφερειακών, και τα, επίσης καινούρια ACC και ASUB στον ρόλο του κεντρικού ηχείου και του sub αντιστοίχως.

Η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του Manger C1 είναι η πίσω επειδή περιλαμβάνει τους δύο ενισχυτές (σε τάξη ΑΒ, συνολικά 480W) και μια πλήρη σειρά ρυθμιστικών προσαρμογής του ηχείου στο χώρο και το σύστημα. Η μονάδα της Manger δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις (καλύπτει όλη την περιοχή από τα 300Hz περίπου μέχρι τα 40kHz) και το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο: Ένα από τα πλέον συζητημένα ενεργά μόνιτορ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το No519 της Mark Levinson είναι ένα CD/SA-CD player με δυνατότητα streaming το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016. Προσφάτως αναβαθμίστηκε ώστε να προσφέρει συμβατότητα με την κωδικοποίηση MQA και την πλατφόρμα Roon.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης το καινούριο No 5101, μια συσκευή η οποία περιλαμβάνει transport για την ανάγνωση οπτικών δίσκων (SA-CD και CD, CD-R/RW), streamer NAS/DLNA/UPnP (ενσύρματα και ασύρματα), συμβατικές ψηφιακές εισόδους (και θύρα USB) και μπορεί να προσπελάσει εξωτερικά μέσα αποθήκευσης.

Η Marten επέλεξε το Μόναχο για την παγκόσμια πρεμιέρα του Mingus Orchestra, ενός τετράδρομου ηχείου το οποίο βασίζεται σε μονάδες με διαφράγματα από διαμάντι και φίλτρα πρώτης τάξης. Η σειρά Mingus βρίσκεται μεταξύ της Coltrane και της Heritage και το Orchestra είναι το κορυφαίο της μοντέλο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η McIntosh δεν έμεινε έξω από τον χορό των διάφορων επετειακών εκδόσεων. Ο MC2152 βασίζεται σε οκτώ ΚΤ88 οδηγούμενες από τέσσερις 12ΑΧ7A και τέσσερις 12ΑΤ7. Αποδίδει 2x150W. Το επετειακό “πακέτο” της εταιρίας, περιλαμβάνει και τον προενισχυτή C70, με εισόδους MΜ/ΜC και έξοδο ακουστικών.

Μετά από μια συντηρητική επάνοδο στον χώρο, η Mission παρουσίασε για πρώτη φορά την νέα κορυφαία της σειρά, με κωδικό ZX. H σειρά βασίζεται στο νέο τουίτερ (ring dome) της εταιρίας και σε νέα μιντ/γούφερ (DiaDrive) και θα περιλαμβάνει, συνολικά, οκτώ μοντέλα, δύο βάσης, τρία δαπέδου, δύο κεντρικά και ένα περιφερειακό.

Συνδυασμός προενισχυτή phono και ενισχυτή ακουστικών, το Ultraphono της MoFi (a.k.a. Mobile Fidelity) βασίστηκε στις ιδέες του Tim De Paravicini (ο οποίος έχει σχεδιάσει το σύστημα χάραξης δίσκων της εταιρίας). Υποστηρίζει κεφαλές MM/MC, είναι ρυθμιζόμενος ως προς τις παραμέτρους εισόδου και διαθέτει στάδιο ισχύος σε τάξη Α.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το είπαν και το έκαναν: Η Mola Mola “κατέβασε” τον μετατροπέα d/a του προενισχυτή Makua σε μια ξεχωριστή συσκευή η οποία ονομάζεται Tambaqui. Το κύκλωμα πραγματοποιεί ασύγχρονο upsampling στα 3.125MHz και βασίζεται σε ένα custom μετατροπέα PWM/FIR. Η συσκευή είναι Roon-ready, προσφέρει πλήρες πακέτο εισόδων και δυνατότητα streaming μέσω Ethernet.

H Monitor Audio επέδειξε, μεταξύ άλλων, την νέα σειρά Gold. Εδώ το Gold 300.

H γνωστή από τα ψηφιακά της (και τους χαρακτηριστικούς “κυλινδρικούς” ενισχυτές της), MSB, παρουσίασε τον νέο μονομπλόκ M500. Αποδίδει 500W και διαθέτει φίλτρο με χωρητικότητα 1F!