Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/06/2019

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 9-12 ΜΑΪΟΥ 2019

HIGH END 2019 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία επέδειξε, επίσης, τα ηλεκτρονικά της σειράς Monsalvat, τον επεξεργαστή/προενισχυτή PRO-4, με ενσωματωμένο ψηφιακό crossover και τον τελικό ενισχυτή Amp-60.

Το DG-1 που παρουσίασε, για πρώτη φορά, η Vertere Acoustics είναι το εισαγωγικό μοντέλο της εταιρίας (με τιμή στην περιοχή των €3.000). Η βασική προσέγγιση της εταιρίας σε όλα τμήματα του πλατό είναι η χρήση επάλληλων στρώσεων από συνθετικά υλικά και μέταλλα για να ελέγξει τους συντονισμούς. Ανάλογη λογική υπάρχει και στον βραχίονα (ο οποίος δεν έχει κοίλο στέλεχος). Τα έδρανα του τελευταίου είναι συνθετικά.

Η Vimberg είναι το “χαμηλού” (τρόπος του λέγειν) κόστους brand name της Tidal. Εφέτος στην σειρά ηχείων της προστέθηκε το Amea (αριστερά), ένα ηχείο βάσης το οποίο συμπληρώνει τα μεγάλα ηχεία δαπέδου της εταιρίας, Mino (στο μέσον) και Tonda (δεξιά).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο νέος, κορυφαίος, ολοκληρωμένος ενισχυτής του Ole Vitus είναι ο SIA-030. Σε ό,τι αφορά την αισθητική ακολουθεί τις γνωστές γραμμές της εταιρίας, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το στάδιο ισχύος το οποίο μπορεί να λειτουργήσει κατ΄επιλογήν σε τάξη Α (2x30W/8Ω) και σε τάξη ΑΒ (2x200W/8Ω) με πολύ “βαρύ” και σταθεροποιημένο τροφοδοτικό.

Η Voxativ παρουσίασε το ολοκληρωμένο σύστημα Absolute Hagen το οποίο περιλαμβάνει ένα κόμπακτ μόνιτορ Hagen (με τροποποιημένες μονάδες AF-1n) και μια κεντρική μονάδα η οποία περιλαμβάνει DAC με δυνατότητα ασύρματου streaming και ψηφιακή είσοδο, ενισχυτή με αναλογικές εισόδους και στάδιο ισχύος σε τάξη ΑΒ με ισχύ 30W.

Παρουσιάστηκε το 2018 αλλά παραμένει ενδιαφέρων: Ο DAC502 είναι η full-width εκδοχή του DAC501 του Weiss. Περιλαμβάνει όλες τις γνωστές τεχνικές της εταιρίας, upsampling στα 195kHz, σειρά ψηφιακών επεξεργασιών και, στην περίπτωση του DAC502, balanced έξοδο ακουστικών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι επετειακές, vintage, heritage και λοιπές επανεκδόσεις καλά κρατούν, και η Wharfedale παρουσίασε το Linton Heritage, την νέα εκδοχή ενός από τα πλέον ιστορικά της ηχεία (από τα 60s). H νέα έκδοση χρησιμοποιεί γούφερ και μιντ με κώνους από ανθρακονήματα και ένα τουίτερ ίντσας μαλακού θόλου.

Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά εκθέματα ήταν το πρωτότυπο του GMT One της Wilson Benesch. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανάγνωσης δίσκων, βασισμένο σε ένα νέο είδος οδήγησης, η οποία χρησιμοποιεί μαγνητική σύμπλεξη, συνδυάζεται με μια ενεργή αντικραδασμική βάση, έναν μηχανισμό ρύθμισης του VTA με τηλεχειρισμό (!) και τρεις διαφορετικούς βραχίονες, σχεδιασμένους ειδικά για το συγκεκριμένο project.

Ο νέος προενισχυτής phono της Zesto Audio, Andros Deluxe, βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από τον σχεδιασμό του Andros 2.1 και του Tessera και βασίζεται στην “περίεργη” λυχνία 12DW7, μια διπλοτρίοδο που ενσωματώνει μια 12ΑΧ7 και μια 12AU7.