Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/06/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►120ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ AES, 20-23 ΜΑΙΟΥ 2006...

AV BLOG 

SITE MAP

ΠΑΡΙΣΙ 20-23 ΜΑΙΟΥ 2006

120o Συνέδριο AES

H Μerging παρουσίασε την τελευταία έκδοση του Virtual Studio DAW, 5.0, καθώς επίσης και την έκδοση χωρίς hardware (μόνο λογισμικό), Native. To Virtual Studio DAW 5.0 είναι βελτιωμένο σε πολλά σημεία όπως είναι το πλήρως παραμετροποιήσιμο user interface, ο καλύτερος έλεγχος των μέσων αποθήκευσης, και το authoring των SACD.
O Οrigin STT-1 της Μillenia είναι ένας μονοκάναλος επεξεργαστής σήματος ο οποίος περιλαμβάνει προενισχυτή μικρόφώνου και γραμμής, compression/limiter και παραμετρικό ισοσταθμιστή υλοποιημένους με διπλές τοπολογίες τάξης Α, J-FET ή τριόδων που επιλέγονται με έναν διακόπτη ανάλογα με το ύφος που θέλει ο μηχανικός.  Ακόμη και οι ζεύξεις των κυκλωμάτων μπορούν να γίνουν μέσω μετασχηματιστών ή χωρίς, με το ίδιο κριτήριο.
Το Radio Assist 7.5 της Netia είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο λογισμικού που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός ραδιοφωνικού σταθμού όσον αφορά την παραγωγή και την διαχείριση του προγράμματος. Περιλαμβάνονται εφαρμογές για την ηχοληψία, την επεξεργασία, την συμπίεση (αν χρειάζεται) και την δημιουργία playlists, οι οποίες είναι συμβατές με κάθε κάρτα ήχου που υποστηρίζει Direct-X.

Oι περισσότεροι ηχολήπτες το περίμεναν εναγωνίως: Το TLM49  ήταν ένα από τα βασικά εκθέματα της Neumann. To νέο μικρόφωνο είναι βασισμένο στα κλασικά Μ49 και M50 της δεκαετίας του '50, έχει καρδιοειδή ("προς υπερκαρδιοειδή" σύμφωνα με τον κατασκευαστή) απόκριση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηχοληψία οργάνων και φωνής.
Μην πάει ο νούς σας στο πονηρό: Οταν μιλάμε για 6-pack εδώ, αναφερόμαστε στο bundle που παρουσίασε η Oxford με τα πιο σημαντικά της plug-ins: EQ, Dynamics, Inflator, Transient Modulator, Reverb, τα οποία συμπληρώνονται από το Limiter που παρουσιάσθηκε σχετικώς πρόσφατα. Στον ίδιο χώρο, η Sony ανακοίνωνε, σε συνεργασία με την Philips το νέο format για μάστερινγκ SACD με την ονομασία UCMF, το οποίο επιτρέπει στα μάστερς ενός δίσκου να αποθηκευθούν και να διακινηθούν ως αρχεία.
Ο νέος συνδυασμός ADC και DAC της Sonifex έχει την ονομασία RB-ADDA2 και μπορεί να λειτουργήσει μέχρι τα 192kHz, διαθέτει οπτικές εισόδους και εξόδους καθώς επίσης και ξεχωριστά I/O ΑES/EBU και Word Clock. Ακριβώς πάνω από αυτόν, μπορείτε να δείτε το RB-DS2, μία επίσης νέα συσκευή που επιτρέπει τον συγχρονισμό των σημάτων audio/video εισάγοντας καθυστερήσεις που φτάνουν τα 10.5 και τα 48 δευτερόλεπτα στα 24/96 και τα 48/16 αντίστοιχα.
Στερεοφωνικές συσκευές εγγραφής χωρίς κινητά μέρη, με χρήση μνήμης flash από την Sound Devices για χρήση έξω από του στούντιο και κάτω από (πιθανώς) αντίξοες συνθήκες. Τα 702/702Τ βασίζονται στην εμπειρία της εταιρίας από την σχεδίαση των 722/744Τ (που χρησιμοποιούσαν και σκληρό δίσκο). Με βάση την ονοματολογία της εταιρίας, το 702T είναι ένα 702 που υποστηρίζει εγγραφή και διαχείριση time code.
H Studer επέδειξε την κονσόλα ψηφιακής μείξης Vista 5 η οποία απευθύνεται κυρίως στην παραγωγή ραδιοφωνικών προγραμμάτων και στην υποστήριξη ζωντανών παραστάσεων. Τα ηλεκτρονικά της Vista 5 συναρμολογούνται στο νέο εργοστάσιο της Studer/Soundcraft.

H VCS Engineering παρουσίασε την τέταρτη γενιά της σειράς Dira!, με εφαρμογές που καλύπτουν όλες τις πλευρές της ραδιοφωνικής παραγωγής, από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι την μεταφορά των αρχείων, το πρόγραμμα, την εκπομπή και την αρχειοθέτηση.

Πρώτη παρουσίαση στον κόσμο για το νέο μικρόφωνο της Violet Design που αναμένεται στην παραγωγή το 2007 και θα ονομάζεται Black Hole. Πρόκειται για μία διπλή ηλεκτροστατική μονάδα με επιλεγόμενη πολική απόκριση (Omni, Cardioid και "8") και προενισχυτή σε τάξη Α.
Η Weiss παρουσίασε το Saracon ένα sample rate converter σε μορφή λογισμικού που τρέχει σε Windows. Μπορεί να διαχειριστεί sample rates από 44.1 μέχρι 384kHz, καθώς επίσης και streams  DSD. Σε ρυθμό PCM/PCM (είσοδος PCM έξοδος PCM) υποστηρίζει απεριόριστα κανάλια) ενώ σε ρυθμό PCM/DSD ανεβαίνει μέχρι τα 6 κανάλια. Για ελαφρύτερες εφαρμογές, υπάρχει και το δικαναλικό Saracon Lite, που φθάνει μέχρι τα 96kHz.
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr