Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update:  Τρίτη, 15/05/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ► AES 122nd CONVENTION...

AV BLOG 

SITE MAP


122ο Συνέδριο Audio Engineering Society
Gallery... σελίδα 1/2
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ AΛΦΑΒΗΤΙΚΩΣ: A-N, P-V
Kάντε "κλικ" στον μεγεθυντικό φακό δίπλα σε κάθε φωτογραφία για να την ανοίξετε σε υψηλότερη ανάλυση (400x300 ή 300x400 pixels) σε νέο παράθυρο. Aπό εκεί με δεξί "κλικ"/Save Picture As μπορείτε να την μεταφέρετε στον υπολογιστή σας.  Η χρήση των φωτογραφιών επιτρέπεται όταν πληρούνται οι Οροι Χρήσης Για την λειτουργία αυτή θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την Javascript και να μην χρησιμοποιήτε κάποιο pop-up blocker.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ EΠΟΜΕΝΗ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


H Adam παρουσίασε τo S7A Mk2, ένα μόνιτορ που χρησιμοποιεί δύο από τις γνωστές μονάδες της σε συστοιχία d' Appolito και διαθέτει ενσωματωμένους ενισχυτές με συνολική ισχύ 1500w. Δύο νέα μικρόφωνα από την AKG: Το C5 και το D5 τα οποία προορίζονται για σκληρή χρήση, διαθέτοντας σκληρά προστατευτικά και χρησιμοποιούν το νέο διάφραγμα της εταιρίας που είναι γνωστό ως Laminate Varimotion. Nέο plug-in για compression από την γνωστή Algorithmix: Oνομάζεται DirectX/VST και περιλαμβάνει το λογισμικό DynaMix για εφαρμογές mastering/restoration.

Compressor είναι και το Dynax2 της Alternate Soundings. Προσφέρει τρεις διαφορετικές καμπύλες συμπίεσης και διαθέτει ένα κλασικό αναλογικό όργανο για την παρακολούθηση της στάθμης εξόδου και του ρυθμού συμπίεσης. Η Anamod παρουσίασε αυτό τον ενδιαφέροντα επεξεργαστή: Ο ATS1 είναι ένας αναλογικός εξομειωτής ήχου ταινίας ο οποίος επιτρέπει την προσομείωση του ήχου συγκεκριμένων μαγνητοφώνων, ακόμη και την εισαγωγή του χαρακτηριστικού τους θορύβου! Ο A2D είναι ο νέος ADC της API (στην κορυφή του ρακ). Ενσωματώνει δύο discrete προενισχυτές μικροφώνων (τους 312) και το αντίστοιχο dsp σε ένα ράκ 1U.

H Audio Technica παρουσίασε το σύστημα λήψης ήχου με ασύρματη μετάδοση 1800. Λειτουργεί στην περιοχή των UHF,υποστηρίζει δύο κανάλια και προορίζεται για χρήση σε εφαρμογές εικονοληψίας. Η Beyerdynamic έκανε αρκετό "θόρυβο" γύρω από το νέο σύστημα ακουστικών Ηeadzone το οποίο παρακολουθεί της κινήσεις του κεφαλιού (με την χρήση υπερύθρων) και δημιουργεί έναν πειστικό εικονικό χώρο με πηγές surround. To StarFish είναι η τελευταία προσθήκη στην σειρά μετρητικών συστημάτων της DK. Προσφέρει απεικόνιση της στάθμης μιας ηχογράφησης 5.1 καναλιών όπως την αντιλαμβάνεται ο ακροατής.

Μικροσκοπικά μικρόφωνα για την ηχοληψία του πιάνου από την DPA. Το πιάνο ήταν Bosendorfer και υπήρχε live demo! Το mpressor της Εlysia είναι ένας επεξεργαστής δυναμικών που επιτρέπει στον χρήστη να προσθέσει εφέ τύπου pumping/breathing. Είναι και audiophile: Η επεξεργασία γίνεται στο αναλογικό πεδίο με διακριτά τρανζίστορς σε τάξη Α Σε αυτό το ρακ, ανάμεσα σε διάφορους επεξεργαστές είδαμε και αυτόν τον DAC8 MkIV της EMM Labs. O Εd Meitner σχεδιάζει, προτίστως pro- συσκευές, μην το ξεχνάμε...

Ο LAP-2.V2 της Funk είναι ένας high-end προενισχυτής-διανομέας σήματος με έξι στερεοφωνικές εισόδους, 2 εξόδους για μόνιτορ και 4 για εγγραφή και δυνατότητα ρύθμισης της ευαισθησίας για κάθε κανάλι. Εχει βρεί το δρόμο του και προς τα οικιακά συστήματα. Φορητός εγγραφέας με δυνατότητα ψηφιοποίησης 1-bit από την Korg. To ΜR1 μπορεί χρησιμοποιεί sampling rate  2.8MHz, αλλά υπάρχει και επιτραπέζια έκδοση που ανεβαίνει μέχρι τα 5.6MHz, τον διπλό δηλάδή ρυθμό δειγματισμού σε σχέση με το απλό DSD. Το ψηφιακό room correction μπήκε και στον χώρο του in-car: Το σύστημα των Lear/Dirac επέτρεπε την διόρθωση της ακουστικής είτε μέσω αυτόματης ρύθμισης και φίλτρων FIR είτε μέσω χειροκίνητων ρυθμίσεων και φίλτρων IIR.

Ο Lyngdorf πραγματοποίησε επίδειξη της stand alone εκδοχής του επεξεργαστή ακουστικής χώρων, με κωδικό RP-1 ο οποίος χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο RoomPerfect. Ενδιαφέρουσα και πειστική... Ενα Firewire interface που παρουσίασε η Lynx με κωδικό LT-FW επιτρέπει την σύνδεση και τον έλεγχο των μετατροπέων a/d και d/a της εταιρίας (Αurora 8 και Aurora 16) μέσω υπολογιστή. Νέα σειρά controllers από την Mackie. Ονομάζεται Cotrlo Pro και περιλαμβάνει τρία μοντέλα, το Universal, το Extender και το C4. Στην φωτογραφία, το Universal.

Ηχείο με μονάδες της Manger. Ο Γερμανός κατασκευαστής αυτής της ιδιόμορφης μονάδας, είχε μια χαμηλών τόνων παρουσία σε μια προσπάθεια να κερδίσει και τους απαιτητικούς επαγγελματίες. Το νέο solid state recorder της Mayah ονομάζεται Flashman II. Υποστηρίζει αποθήκευση σε κάρτες SD, encoding σε MPEG-4 HE AACv2 αλλά και στον νεώτερο ΕLD AAC, αλλά κυρίως υποστηρίζει εγγραφή-encoding και μετάδοση σε πραγματικό χρόνο μέσω PCMCIA/USB Σειρά ηχείων της ME-Geithain. Ο Γερμανός κατασκευαστής απευθύνεται τόσο στην αγορά των μόνιτορς όσο και στην αγορά των κορυφαίων οικιακών συστημάτων.

Στην Βιέννη, η Merging παρουσίασε για πρώτη φορά επί ευρωπαικού εδάφους το νέο σύστημα ψηφιακής εγγραφής-επεξεργασίας και μείξης που ακούει στο όνομα Ramses. Βασίζεται στο γνωστό Pyramix της εταιρίας αλλά μπορεί να διαχειριστεί μέχρι 256 κανάλια. Επίδειξη του MPEG-Surround. Αναπτύχθηκε από την Agere και το Fraunhofer IIS και προσφάτως υιοθετήθηκε επισήμως ως πρότυπο για την απωλεστική κωδικοποιήση πολυκαναλικού ήχου. Το EtherCon της Neutrik είναι ένας επαγγελματικών προδιαγραφών συνδετήρας για δίκτυα Ethernet, κατάλληλος για καλώδια Cat-6. Σημεία των καιρών...

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr