Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/01/2011

flag
english
abstract

Las Vegas, 6-9 Ιανουαρίου 2011

CES 2011

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

4i Torq: Μια έξυπνη λύση για να έχει κανείς το iPod Nano πάντα μαζί του. Ένα ειδικό βραχιόλι για να το φοράει ο χρήστης ως κόσμημα και ταυτόχρονα να κρύβει τα αντιαισθητικά καλώδια.

Το νέο ηχείο της Acapella ονομάζεται Violoncello II και χρησιμοποιεί το γνωστό τουίτερ ιόντων της εταιρίας. Είναι από τα κορυφαία μοντέλα της εταιρίας.

Η ADA παρουσίασε μια σειρά διόρθωσης της ακουστικής (για δικαναλικά και πολυκαναλικά συστήματα) τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία της Trinnov.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Anthony Gallο αποφεύγει συστηματικά τις κλασσικές καμπίνες στα ηχεία του. Εφέτος, πάντως, επέδειξε μια σειρά συμβατικών ηχείων, την Nucleus Classico.

Tα WS-70 είναι από τα νέα ακουστικά που παρουσίασε η Audiotechnica. Κατασκευασμένα από αλουμίνιο, είναι κλειστού τύπου και κατεβαίνουν μέχρι τα 10Hz.

O FM1 της Belcanto είναι ένας ιδιόμορφος δέκτης ο οποίος βασίζεται σε ένα custom στάδιο λήψης RF με την σύνθεση της συχνότητας και την αποδιαμόρφωση να γίνονται στο ψηφιακό πεδίο. Διαθέτει και ψηφιακή έξοδο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Τ5p είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια της Beyerdynamic για την κατασκευή ακουστικών που απευθύνονται κυρίως στους σοβαρούς ακροατές προσωπικών media players. Βασίζεται στο γνωστό Τ1 της εταιρίας.

Η ομοιότητα του Zeppelin Air με τα προηγούμενα Zeppelin της B&W είναι παραπλανητική: Χρησιμοποιεί την τεχνολογία AirPlay για ασύρματη μεταφορά αρχείων ήχου και βελτιωμένους ενισχυτές που οδηγούν ξεχωριστά κάθε μεγάφωνο.

Το νέο BD player της Cambridge υποστηρίζει, πλέον, προβολή 3D και ασύρματη σύνδεση με το οικιακό δίκτυο. Είναι, επίσης, συμβατό και με δίσκους SA-CD και DVD-Audio.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To CD-500 της Cary πραγματοποιεί upsampling μέχρι τα 768kHz. Η εταιρία επέδειξε ακόμη τον σέρβερ MS-1 και το DAC Exciter.

Ίσως το πιο έξυπνα σχεδιασμένο camcorder που έχουμε δει: Το Tryx της Casio μπορεί να τραβήξει κάτω από τις πιο περίεργες γωνίας χάρις σε μια καρντανική άρθρωση και μια καλοσχεδιασμένη λαβή.

Ο νέος DAC της Electrocompaniet ονομάζεται DP-1. Προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB και, προαιρετικά, κιτ ασύρματης σύνδεσης, για όσους θέλουν να αποφύγουν τα καλώδια.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο The Lars (που εντυπωσίασε πέρυσι) της Engstrom, απέκτησε και αδελφό: Ο Type 2 είναι τελικός ενισχυτής βασισμένος σε 300Β και αποδίδει 36W.

Είναι μια εικόνα που αρχίζει να γίνεται συνηθισμένη: Το 3D camcorder της JVC (GS-TD1) είναι, σύμφωνα με την εταιρία, το πρώτο στην αγορά που μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις σε Full HD (1080i). Εννοείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συμβατική μηχανή 2D.

H JVC παρουσίασε, επίσης, και ηχητικές μπάρες. Και τα δύο νέα μοντέλα της εταιρίας βασίζονται σε τεχνολογίες της SRS και μπορούν να επεξεργαστούν πολυκαναλικά σήματα μέχρι 6.1.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H King's Audio παρουσίασε νέα μοντέλα ηλεκτροστατικών ηχείων. Ανάμεσά τους και το King III (λίγο μικρότερο σε μέγεθος από το προηγούμενο μοντέλο). Θα χρειαστείτε έναν καλό ενισχυτή: Είναι 84dB/w/m και με ονομαστική αντίσταση 4Ω.

Η Kingston έκανε μια επιθετική παρουσίαση προϊόντων που θα εκμεταλλεύονται τη μεγαλύτερη ταχύτητα του USB 3.0, επιδεικνύοντας μεταξύ άλλων και το κορυφαίο DataTraveler HyperX 3.0. Επίσης, παρουσίασε τις κάρτες μνήμης Ultimate XX με δυνατότητα ανάγνωσης μέχρι 60MB/s.

Οι επισκέπτες στο Venetian είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, για πρώτη φορά, την νέα έκδοση του Lamm ML2, την ML2.2. Έχει νέο στάδιο εισόδου που βασίζεται σε αυτό του κορυφαίου ML3 Signature.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To Lansche No.5 χρησιμοποιεί τουίτερ ιόντων (βασισμένο στη δουλειά του Otto Brawn από το 1978). Τα ηχεία οδηγήθηκαν με ηλεκτρονικά της ελληνικής Ypsilon.

To εντυπωσιακό The Violin της Lawrence. Τράβηξε τα βλέμματα (και το ενδιαφέρον) των επισκεπτών και τσίμπησε και ένα βραβειάκι (Innovations International 2011).

H εντυπωσιακή πρόταση της LG για ένα σύστημα ηχείων κατάλληλο για προβολές 3D. Από ό,τι καταλάβαμε τα ηχεία εκπέμπουν σχεδόν σφαιρικά στο χώρο και χρησιμοποιούνται δύο υπογούφερ για καλύτερο έλεγχο των χαμηλών συχνοτήτων.