Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/01/2011

flag
english
abstract

Las Vegas, 6-9 Ιανουαρίου 2011

CES 2011

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα πολύ έξυπνα σχεδιασμένο σύστημα: To HT-D7100 της Samsung υποστηρίζει 2.1 κανάλια, και είναι συμβατό με DVD και BD. Το πακέτο μαζί με τα ηχεία δημιουργούν ένα όμορφο αποτέλεσμα από πλευράς αισθητικής.

H Sharp ξεκίνησε από το σημείο που είχε φθάσει πέρυσι: εξέλιξε την τεχνολογία τεσσάρων χρωμάτων (Quattron) και παρουσίασε πλήρεις σειρές τηλεοράσεων με οθόνες που βασίζονται σε αυτήν. Υποστηρίζουν 3D και ασύρματη προσπέλαση σε μια μεγάλη ποικιλία από media.

Τα νέα BD players της εταιρίας ευθυγραμμίζονται με την γενική τάση: Πλήρεις δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης και streaming, δυνατότητα προβολής 3D, έξοδος 1080p/24fps. Ενδιαφέρον φαίνεται να είναι το upsampler για τα DVD το οποίο λειτουργεί σε επίπεδο pixel και όχι frame.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το 2010 η Sherwood παρουσίασε τον R-972, τον πρώτο ραδιοενισχυτή με ενσωματωμένη την τεχνολογία διόρθωσης της ακουστικής Trinnov. Εφέτος, ο R-876 είναι ο δεύτερος ενισχυτής με αυτή τη δυνατότητα. Διαθέτει 7 κανάλια με ισχύ 125W και είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με το πρότυπο Control 4.

Η Sim Audio παρουσίασε τον νέο κορυφαίο προενισχυτή της, τον Moon 850p. Χρησιμοποιεί δύο σασί, ελαστικά αναρτημένα κυκλώματα και ρυθμιστικό στάθμης μεγάλης ακρίβειας (δικτυώματα R-2R με στοιχεία ανοχής 0.1%). Αναμένεται την άνοιξη.

Αντιθέτως μέσα στον Ιανουάριο του 2011 αναμένεται ο θηριώδης 880M, ένας μονομπλόκ τελικός ενισχυτής με ισχύ 800W/8Ω και 1600W/4Ω, του οποίου το κύκλωμα δεν χρησιμοποιεί βρόχο ολικής αρνητικής ανάδρασης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Sonneteer εξέλιξε το επιτυχημένο Morpheus. H συσκευή πλέον διαθέτει το δικό της, ειδικά σχεδιασμένο, στάντ και μπορεί να συνδεθεί ασύρματα μέσω Bluetooth με media players ώστε να πραγματοποιήσει streaming μουσικών αρχείων.

Η ναυαρχίδα της Sonus Faber είναι το Fenice. Χρησιμοποιεί ένα μικρό δίδρομο ηχείο στο πίσω μέρος, το οποίο ο χρήστης μπορεί να προσανατολίσει/ρυθμίσει κατά το δοκούν ώστε να βελτιστοποιήσει το ηχητικό πεδίο στον χώρο του.

Η κορυφαία τηλεόραση της Sony για το 2011 είναι η XBR-HX929. Βασίζεται σε ένα νέο πανίσχυρο επεξεργαστή βίντεο (υλοποιημένο σε δύο τσιπ) τον X-Reality PRO Engine ο οποίος βελτιστοποιεί την εικόνα ανεξαρτήτως της πηγής και προσφέρει ενεργό έλεγχο της αντίθεσης (Full-array/Local dimming).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

HDR-TD10: H πρώτη 3D μηχανή της Sony είναι άκρως ενδιαφέρουσα: Χρησιμοποιεί ξεχωριστούς αισθητήρες για κάθε φακό και δημιουργεί ένα αρχείο 3D από δύο streams Full HD. Ακόμη, η οθόνη της είναι, επίσης, 3D χωρίς ανάγκη ειδικών γυαλιών!

Το περιμέναμε... Έγινε. Με τις ... αναμενόμενες εκδηλώσεις (Stormtroopers, Darth Vader κ.λπ) ανακοινώθηκε και επισήμως η κυκλοφορία του επικού έργου του Λούκας σε Blu-ray. Αναμένεται σε τρία διαφορετικά πακέτα τον Σεπτέμβριο με πάνω από 30 ώρες extras. ΔΕΝ θα είναι 3D!

To νέο κορυφαίο ηχείο της Tannoy ονομάζεται Kingdom Royal. Βασίζεται στη νέα δωδεκάιντση ομοαξονική μονάδα της εταιρίας, με το τουίτερ να λειτουργεί μόλις πάνω από τα 700Hz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To νέο κορυφαίο ολοκληρωμένο player της Esoteric. Το K-01 έχει τα μηχανικά μέρη του P-01, χρησιμοποιεί DACs 32bit με οκτώ τσιπ συνδεδεμένα παράλληλα και μπορεί να διαχειριστεί σήματα 24/192 από εξωτερικές πηγές, ακόμη και μέσω USB (ασύγχρονα).

Σας θυμίζει κάτι; Το SCS4T είναι ένα SCS4 με καμπίνα που φτάνει μέχρι το δάπεδο. Βασίζεται στο ίδιο ομοαξονικό μεγάφωνο και ο όγκος φόρτισης είναι ο ίδιος. Το κάτω μέρος της καμπίνας χρησιμοποιείται απλώς για την στήριξη του ηχείου!

Η Toshiba επέδειξε μια πλήρη σειρά από τηλεοράσεις που υποστηρίζουν προβολές 3D. Η TL515 είναι η πιο οικονομική (από 32 μέχρι 65 ίντσες) ενώ η σειρά UL610 απευθύνεται στους απαιτητικούς προσφέροντας ρυθμό ανανέωσης 480Hz.

Thumbnail

O νέος ενισχυτής της VAC ονομάζεται Statement 450S. Διαθέτει εξωτερικό τροφοδοτικό με δυνατότητα παροχής ενέργειας πάνω από 400J και μπορεί να αποδώσει 250W ανά κανάλι.