Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/09/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΕΚΘΕΣΗ IFA 2005, ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005...

AV BLOG 

SITE MAP

IFA 2005
Rondo και Pico από την Quadral
Η εταιρία παρουσίασε δύο νέα μικρά δίδρομα ηχεία με την ονομασία Pico και Rondo.  Πρόκειται για σχεδιάσεις δύο δρόμων για τις οποίες η Quadral δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες, αλλά από ότι φαίνεται χρησιμοποιούν τουίτερ ribbon.
Re:Source M37 και Re:ception από την Revox
H Revox επέδειξη τον audio server της ο οποίος προφέρεται με μια ποικιλία σκληρών δίσκων από 80GB έως 250GB καθώς και μία οθόνη 17 ιντσών με πάνελ LCD και ενσωματωμένο DVD player.
100 ίντσες plasma από την Samsung
O Gee Sung-Choi, πρόεδρος της Samsung Digital Media επιδεικνύει την  (μέχρι στιγμής) τελευταία εξέλιξη στην μάχη της διαγωνίου: 100 ίντσες (δηλαδή πάνω από 2.5 μέτρα...)!
PALoptimal από την Sharp
Η σειρά Aquos της εταιρίας προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της Ευρωπαικής αγοράς, αποκτώντας συσκευές που είναι προσαρμοσμένες στο σήμα βίντεο που χρησιμοποιήται εδώ.  Οι PALoptimal της σειράς P50 χρησιμποιούν πάνελ LCD τεχνολογίας Advanced-Super-View Black-TFT, και διαθέτουν είσοδο HDMI.
Πρόβα mobile TV από την Siemens
Χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ένα σύστημα δοκιμαστικής εκπομπής και λήψης σημάτων DVB-H κατά την διάρκεια της έκθεσης, η Siemens επέδειξε τις δυνατότητες εκπομπής προγραμμάτων τηλεόρασης σε φορητές (mobile) συσκευές όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα και τα PDAs.
Cyber-shot W5 από την Sony
H νέα μηχανή χρησιμοποιεί φακό Carl Zeiss Vario-Tessar με οπτικό ζουμ x4 και έναν αισθητήρα 5 Megapixels ο οποίος ακολουθείται από έναν ADC των 14bit. Οι λήψεις υποστηρίζονται από τον επεξεργαστή Real Imaging, υπ΄ρχει ενσωματωμένη μνήμη 32MB (και βεβαίως δυνατότητα χρήσης Memory Stick) ενώ είναι δυνατή η λήψη βίντεο με ανάλυση 640x480.
Τρίτη γενιά DVD Handycam και...
Τα μοντέλα έχουν κωδικούς DCR-DVD403,  DCR-DVD203,  DCR-DVD202 και  DCR-DVD92.  Οι δίσκοι που εγγράφει ο χρήστης μπορούν να χρησιμοποιηθούν απ΄ευθείας σε ένα συμβατικό DVD-Video player ή να εισαχθούν στον υπολογιστή για επεξεργασία.
...Αudio player 20GB από την Sony
Απευθύνεται σε όσους αναζητούν την μεγάλη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων (20GB) και τον συνδυασμό των codecs ΑTRAC και MP3. To NW-HD3 ανήκει στην σειρά Network Walkman της Sony και μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 13.000 τράκς. Ζυγίζει 110 γραμμάρια.
H σειρά Esoteric στην Ευρώπη
Eπιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες η σειρά Εsoteric της Teac παρουσιάστηκε στο κοινό της IFA: Εκτός των γνωστών P70/D70, DV-50 και το SACD/CD player UX-1, αναμένονται το νέο SACD player Χ-03 και η πολυκαναλική του έκδοση UX-3, ο νέος συνδυασμός P01/D01 (με τον μετατροπέα να είναι μονοκαναλικός !) καθώς και οι συσκευές χρονισμού G-0s και G-25U.
Νέο μέλος στην σειρα Lyra της Thomson
Το PDP 2862 χρησιμοποιεί σκληρό δίσκο 20GB ο οποίος επαρκεί για την αποθήκευση 80 ωρών βίντεο (που προβάλεται σε μία οθόνη 9 εκτατοστών ή για 680 ώρες μουσικής (σε MP3 ή WMA) ή 100.000 φωτογραφίες ή (προφανώς) για οποιονδήποτε συνδυασμό όλων αυτών...
Scenium DVD recorder
Το DTH 8600 είναι ένα "σκέτο" DVD recorder (χωρίς δηλαδή σκληρό δίσκο) το οποίο είναι συμβατό με DVD+R/RW και μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 8 ώρες υλικού σε ένα δίσκο των 4.7GB ενώ δαθέτει και θύρα USB.
50 ίντσες από την Thomson
H Scenium  50PB320Β5 χρησιμοποιεί οθόνη plasma με ανάλυση 1366x768, διαθέτει είσοδο HDMI καθώς και θύρα USB για σύνδεση με εξωτερικά media καθώς επίσης και διπλό τηλεοπτικό δέκτη.
Σειρά Reference από την Vifa
Η γνωστή από τα μεγάφωνα Vifa, υπενθύμισε στο κοινό της IFA ότι διαθέτει και συσκευές:  Η σειρά Reference περιλαμβάνει έναν εξακάναλο ραδιοενισχυτή (συμβατό με DTS EX 6.1) και ένα DVD-Video/Audio player που είναι επίσης συμβατό με MP3 και MPEG-4.
H Yamaha "σπρώχνει" το Sound Projection...
Το YSP-1 ο σύστημα δημιουργίας πεδίων περιβάλλοντος ήχου με την τεχνολογία Sound Projection της εταιρίας παρουσιάστηκε στην IFA, μαζί με πληροφορίες ότι η Yamaha θα ανακοινώσει και μία μικρότερη εκδοχή του.
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr