Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/07/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ MAXIMILIAN RAMP ΤΗΣ KEF... 

AV BLOG 

SITE MAP


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Maximilian Ramp (KEF)
Θα ήθελα να παραμείνω στην κατηγορία των audiophiles και να σας ρωτήσω αν κατά την γνώμη σας αυτή η αγορά έχει δυνατότητες να συντηρηθεί. Θεωρείτε δηλαδή ότι μπαίνουν στον χώρο αρκετοί νέοι χρήστες ή σε 10-15 χρόνια θα πάψουμε να μιλάμε για καλό ήχο;
Καλή ερώτηση. Η εντελώς προσωπική μου άποψη είναι ότι σίγουρα δεν θα μεγαλώσει. Σαφώς θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν πάθος με τον ήχο, μάλλον κάπως λιγότεροι από ότι σήμερα, αλλά όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο το περιβάλλον θα αλλάζει και μάλλον θα απομακρύνεται από τον παραδοσιακό ακροατή.
Επομένως έχετε την αίσθηση ότι όλο και λιγότεροι νέοι άνθρωποι θα γίνονται audiophiles...
Mε την έννοια που δίνουμε σήμερα στον όρο, πιστεύω πως ναι...
Γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό;
Νομίζω ότι όλο και περισσότερα πράγματα γίνονται πλέον μέσω υπολογιστή και οι άνθρωποι χάνουν την ανάγκη να ακούσουν κάτι σε όσο καλύτερη ποιότητα είναι δυνατόν. Φυσικά, λέω και πάλι, ότι audiophiles θα υπάρχουν και στο μέλλον. Αλλά το βλέπουμε και στην αγορά: Ολό και περισσότεροι νέοι άνθρωποι δεν αναζητούν "κλασικά" ηχεία αλλά κάτι άλλο.

"Νομίζω ότι όλο και περισσότερα πράγματα γίνονται πλέον μέσω υπολογιστή και οι άνθρωποι χάνουν την ανάγκη να ακούσουν κάτι σε όσο καλύτερη ποιότητα είναι δυνατόν."

Ποιό θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό σας προιόν;
Θα έλεγα η σειρά Reference, για την εικόνα της εταιρίας μας επειδή δείχνει τί είναι δυνατόν να επιτύχουμε με την τεχνολογία και την εμπειρία μας. Από εμπορικής πλευράς, τώρα, είναι η σειρά iQ. Πρόκειται για ένα πολύ καλό πακέτο ποιότητας-τιμής και θεωρούμε απίθανο να βρεθεί στην αγορά ένα προιόν που να είναι ανταγωνιστικό. Πρόκειται για μια σειρά η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα αποδεκτή σε όλες τις αγορές και από τους καταναλωτές και από τον ειδικό τύπο.
Ας μιλήσουμε λίγο για τις εγκαταστάσεις. Ο τομέας του installation έχει τις ρίζες του στην Αμερική. Νομίζετε ότι πρόκειται για μια τάση που θα ευδοκιμήσει και στην Ευρώπη;
Οπωσδήποτε το ελπίζουμε! Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος τομέας έχει μέλλον επειδή κάποιοι άνθρωποι επενδύουν σε πολύ προσεγμένα σπίτια και δεν θέλουν η αισθητική να χαλάει από ένα σύστημα που τοποθετείται μετά. Σαφώς πρόκειται για προιόντα και υπηρεσίες που αφορούν μια αγορά με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Δεν περιμένουμε βεβαίως να γίνει μια γενική τάση που θα αφορά όλους.
Ποιός νομίζετε ότι είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να πάει καλά μια εταιρία στον χώρο του installation;
Από την πλευρά του εγκαταστάτη, το προιόν θα πρέπει να είναι πολύ απλό στον χειρισμό και την τοποθέτησή του και πολύ αξιόπιστο. Το θέμα του κόστους, εδώ, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο σε άλλες αγορές. Από την στιγμή που ο εγκαταστάτης αντιληφθεί ότι μπορεί να σε εμπιστευθεί, έχεις κερδίσει μια πολύ μεγάλη μάχη. Αν κάποιος αναζητήσει μόνο το χαμηλό κόστος θα έχει πρόβλημα γιατί θα υπάρχουν θέματα αξιοπιστίας και η εγκατάσταση δεν θα "κλείσει" ποτέ.

"Aυτό που θέλουμε να δείξουμε με το Muon είναι το τί μπορούμε να επιτύχουμε με τις γνώσεις και την έρευνά μας αν δεν λάβουμε καθόλου υπ' όψιν μας τον παράγοντα του κόστους."

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Μιλήστε μου για τα σχέδια σας, στο κοντινό μέλλον...
Αν θυμάστε το σύστημα KIT, επρόκειτο για μια πολύ καλή ιδέα την οποία, ωστόσο δεν αναπτύξαμε όσο έπρεπε. Τώρα, επιστρέφουμε με μια πλήρη σειρά. Επίσης ετοιμάζουμε μια πλήρη αναμόρφωση των μοντέλων της σειράς xQ η οποία αναμένουμε να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ηδη σας είπα για τα σχέδιά μας για μια σειρά προιόντων multimedia, δεν μπορώ να σας πω περισσότερα αυτή την στιγμή, έχουμε ένα νέο προιόν το οποίο θα ονομάζεται Picoforte και θα απευθύνεται στους χρήστες προσωπικών media players καθώς και μερικά ακόμη πράγματα όπως μια ασύρματη αρχιτεκτονική, η οποία θα υλοποιηθεί τόσο σε ανεξάρτητη μορφή ώστε να χρησιμοποιήται σε κάθε σύστημα όσο και σε μορφή ειδική για τα προιόντα της Kef.
Να πούμε και μερικά πράγματα για το Muon το οποίο, δεν σας κρύβω, βρήκα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ως κατασκευή όταν το είδα στο Μόναχο...
Η θέση του Muon στην σειρά προιόντων μας είναι ακόμη υψηλότερη από αυτή της Reference. Πρόκειται ξεκάθαρα για κάτι που δεν αποτελεί εμπορική προσπάθεια αλλά μάλλον για μια προσπάθεια προώθησης του ονόματος της Kef. Aυτό που θέλουμε να δείξουμε με το Muon είναι το τί μπορούμε να επιτύχουμε με τις γνώσεις και την έρευνά μας αν δεν λάβουμε καθόλου υπ' όψιν μας τον παράγοντα του κόστους.
Για ποιό επίπεδο κόστους μιλάμε εδώ;
100.000 ευρώ. Αλλά θα παράγουμε μόνο 100 ζευγάρια. Δεν πρόκειται να πωληθεί από τα κανονικά κανάλια, αλλά μέσα από συγκεκριμένες παρουσιάσεις σε ιδαίτερους χώρους που θα επιλέξουμε. Πρόκειται μάλλον για ένα έργο τέχνης που ενδιαφέρει ένα διαφορετικό κοινό, παρά, απλώς, για ένα πολύ ακριβό ηχείο.
Εχετε στο μυαλό σας την δημιουργία ενός άλλου μοντέλου ή σειράς βασισμένο στην εμπειρία σας από το Muon;
(Γέλια) Υπάρχουν κάποια τέτοια σχέδια αλλά δεν μπορώ να σας πω αυτή την στιγμή τίποτε. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι κάτι που απορρίπτουμε!
Μιλήστε μου λίγο για την ελληνική αγορά, από την πλευρά της Kef
Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαστε τόσο ικανοποιημένοι από την πορεία μας στην ελληνική αγορά και αυτό φυσικά είναι δικό μας λάθος, το οποίο σκοπεύουμε να διορθώσουμε σύντομα. Εχουμε, όπως γνωρίζετε, έναν νέο διανομέα στην Ελλάδα και πιστεύουμε η συνεργασία μας θα είναι πολύ καλή.  Η αγορά δεν είναι κάτι που αλλάζει από την μία ημέρα στην άλλη και ένας διανομέας θα πρέπει να είναι πολύ δυναμικός.  Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση.
Πώς θα οργανώσετε την παρουσία σας στην Ελλάδα;
Θα έχουμε δυο διαφορετικά κανάλια πωλήσεων, το ένα θα είναι οι μεγάλες αλυσίδες πώλησης consumer electronics. Aυτό το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να πωλούν όλες τις σειρές εκτός από την σειρά Reference. Γι' αυτή την σειρά, η οποία απευθύνεται σε ένα περισσότερο εξειδικευμένο κοινό θα έχουμε ένα ξεχωριστό κανάλι πωλήσεων με σημεία πώλησης την "Hχοδομή" και τις "Στερεοεπιλογές" . Αυτοί θα έχουν ηχεία της σειράς Reference για επίδειξη και θα μπορούν βεβαίως να πωλούν και όλα τα  υπόλοιπα ηχεία. Ολα αυτά θα συνοδευτούν από ένα επιθετικό πλάνο προώθησης του ονόματος της Kef στην ελληνική αγορά καθώς και μια πολιτική εγγύησης η οποία θα περιλαμβάνει ακόμη και ασφάλεια κλοπής ή και ζημίας των προιόντων της Kef που πωλούνται από τον έλληνα διανομέα.
info: Τα προιόντα της Kef εισάγονται στην ελληνική αγορά από την ETYT, τηλ.: 210-674.1363, web: http://www.etyt.gr, http://www.kef.com/
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr