Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/03/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ PER KRISTOFFERSEN ΤΗΣ PEAK CONSULT...

AV BLOG 

SITE MAP


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Per Kristoffersen (Peak Consult)

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Για συνεχίστε αυτό το σχόλιο περί διακοπτικών ενισχυτών...
Θεωρώ ότι σε μερικά χρόνια, αν η εξέλιξη συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό, είναι πιθανόν να έχουμε στη διάθεσή μας πραγματικά καλές συσκευές. Την στιγμή αυτή θα έλεγα ότι ακούγονται σωστά αλλά χωρίς ψυχή, τουλάχιστον κατά την γνώμη μου... Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ο αναλογικές λύσεις είναι πολύ καλύτερες από τις ψηφιακές.
Αναφέρεστε συνολικά στα συστήματα ήχου ή μόνο στην περίπτωση των ενισχυτών;
Όχι, αναφέρομαι συνολικά. Νομίζω ότι τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αναλογικό ήχο. Νομίζω, επίσης, ότι τα προβλήματα του digital audio ξεκίνησαν από την αρχή. Εκείνα τα πρώτα χρόνια έγιναν διάφορες λάθος επιλογές παρά το γεγονός ότι όλοι θυμόμαστε πως στα 80s' όλοι έδειχναν πανευτυχείς με την ποιότητα. Σήμερα με το Blu-ray έχουμε και πάλι μια ευκαιρία να ακούσουμε καλό ασυμπίεστο ψηφιακό ήχο. Την είχαμε και με την τεχνολογία του DVD αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν την αποκτήσαμε για λόγους πολιτικής μάλλον παρά για τεχνικούς. Θα έλεγα δεν υπήρχε το κατάλληλο κλίμα και οι μεγάλοι της δισκογραφίας είπαν, απλώς, όχι.
Η συζήτηση αναπόφευκτα οδηγεί στον πολυκαναλικό ήχο. Θεωρητικώς είναι πολύ καλό πράγμα για έναν κατασκευαστή ηχείων, γιατί θα πουλάει εξάδες ηχείων αντί για ζευγάρια. Ποιά είναι η άποψή σας;
Δεν μπορώ να δω στα πολυκαναλικά συστήματα την ποιότητα που θέλω, από πλευράς υλικού. Γι΄ αυτό προς το παρόν στην Peak Consult θα παραμείνουμε στα δύο κανάλια.
Ποιό νομίζετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στον χώρο σας σήμερα;
Θα έλεγα, οι χαοτικές διαφορές στις οικονομίες του κόσμου. Θα ευχόμουν να υπήρχε παντού το ίδιο νόμισμα και οι διαφορές σε πόρους και δυνατότητες να ήταν όσο το δυνατόν μικρότερες. Αυτές οι διαφορές μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Την στιγμή αυτή στη Δανία τα πάντα είναι ήδη πολύ ακριβά και ανησυχώ ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούμε να παράγουμε βιώσιμα προϊόντα πλέον στην χώρα μας. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, εταιρίες όπως η Peak Consult που κατασκευάζει τα πάντα στην Δανία, θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν!

"Πολλοί audiophiles, ιδιαίτερα στην Άπω Ανατολή, την οποία θεωρώ σημαντική αγορά, χρησιμοποιούν πολύ μικρούς ενισχυτές, 3W, λαμπάτα στάδια με 300B, τέτοιου είδους συσκευές  και η αλήθεια είναι ότι μπορώ να τους καταλάβω: Είναι πολύ καλύτερα να έχεις έναν πολύ καλό μικρό ενισχυτή παρά έναν κακό μεγάλο ενισχυτή."

Δεν αντιμετωπίζετε την πιθανότητα του outsourcing σε μια χώρα χαμηλότερου κόστους;
Mε μια έννοια κάνουμε outsourcing αυτή τη στιγμή: Δεν κατασκευάζουμε οι ίδιοι τα μεγάφωνα που χρησιμοποιούμε ή τους πυκνωτές των φίλτρων μας. Αλλά το να αναθέσουμε την κατασκευή των προϊόντων μας σε κάποιον άλλο, αυτό προϋποθέτει κάποια πράγματα που αυτή την στιγμή δεν τα σκέπτομαι: Άλλη σειρά ηχείων, άλλο όνομα, ίσως. Δεν λέω ότι δεν θα γίνει ποτέ επειδή κατά βάση θέλω να φτιάχνω ένα προϊόν που οι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράσουν. Δεν θα σκεπτόμουν κατ΄ ανάγκην την Κίνα. Υπάρχουν και ευρωπαϊκές χώρες που μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά, όπως η Πολωνία για παράδειγμα.
Τί ποσοστό από αυτή την πίεση περνάει σε σημαντικούς υποκατασκευαστές, όπως είναι για παράδειγμα οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες που κατασκευάζουν μεγάφωνα;
Νομίζω ότι βρίσκονται πραγματικά κάτω από μεγάλη πίεση. Όπως ξέρετε στη Δανία έχουμε αρκετές τέτοιες εταιρίες. Όλες εκτός από την Scanspeak κατασκευάζουν προϊόντα στην Κίνα και η Scanspeak ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο. Κρίνοντας από ό,τι έχω δει μέχρι τώρα, με τον τρόπο αυτό μπορούν να επιτύχουν χαμηλότερο κόστος, αλλά δεν μπορούν να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο ποιότητας. Η ποιότητά τους μειώνεται.
Έχετε κάποια εξήγηση για το φαινόμενο αυτό; Το ρωτώ αυτό επειδή μιλάμε για μια χώρα με διαστημικό πρόγραμμα. Τόσο δύσκολο είναι τελικώς να φτιάξεις ένα κορυφαίο τουίτερ;
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα ικανότητας είναι πρόβλημα αντιμετώπισης. Μεγάλοι οργανισμοί όπως η Tymphani για παράδειγμα που έχει εξαγοράσει εταιρίες όπως η Vifa και η Seas κοιτάζει μόνο τα νούμερα: Έχει τόσα κέρδη εφέτος και του χρόνου θέλει να κάνει τα διπλά. Είναι ακριβή η εργασία των ειδικευμένων τεχνιτών στην Δανία, επομένως μεταφέρει την παραγωγή σε μια φθηνή χώρα χωρίς να αναζητά την αντίστοιχη ειδίκευση. Κι ακόμη, την στιγμή αυτή, η κατασκευαστική κουλτούρα χωρών όπως η Κίνα, βρίσκεται πίσω σε σύγκριση με αυτή που βρίσκεις στην Ιαπωνία ή στη Δανία, όπου η ποιότητα του τελικού προϊόντος είναι μια τιμητική διάκριση που περνά και στον τελευταίο εργάτη.
info: Τα προϊόντα της Peak Consult εισάγονται στην ελληνική αγορά από την εταιρία Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, web: http://www.locationhiend.com , http://www.peak-consult.dk/
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr