Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/05/2014

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 15-18 ΜΑΪΟΥ 2014

HighEnd 2014 (μέρος 1ο)

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

... το media player Connect και τον προενισχυτή Illusion. H εταιρία παρουσίασε, επίσης, τον νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή Vanguard, με ισχύ 200/400W στα 8/4Ω, ο οποίος μπορεί -προαιρετικώς- να δεχθεί και άρθρωμα με ψηφιακές εισόδους.

Εντυπωσιακό, λόγω μεγέθους και χρώματος, Stabi M, το οποίο η εταιρία προσφέρει σε μια μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων. Μπορεί να δεχτεί βραχίονες 12 ινστών και είναι εξαιρετικά ταχύ στην εκκίνησή του.

Πρώτη παρουσία στο Μόναχο για την ελληνική Lab12. H εταιρία παρουσίασε τον DAC1 (κάτω) και τον DAC/ενισχυτή ακουστικών HPA (επάνω)...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

...τον ολοκαίνουριο λαμπάτο τελικό Mighty (single ended, με EL34)...

... τον λαμπάτο προενισχυτή Pre1...

... και, τέλος, τον True, έναν παθητικό προενισχυτή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Lehmann Audio παρουσίασε για πρώτη φορά τον φορητό της ενισχυτή ακουστικών o οποίος θα ονομαστεί Traveller. Η σχεδίαση περιλαμβάνει μόνο αναλογικές εισόδους για σύνδεση με το media player, αλλά το μέγεθος και τα βάρος είναι πολύ μικρά.

Το musicbook 25 είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μοντέλο της ομώνυμης σειράς network players της Lindemann. Για τους... αμετανόητους, περιλαμβάνει και CD player.

Προενισχυτής phono της (Πολωνικής, αν δεν κάνουμε λάθος) Linnart. O LP-01 βασίζεται σε λυχνίες, διαθέτει τρεις εισόδους και επιτρέπει στον χρήστη την στοιχειώδη ρύθμιση της καμπύλης αποέμφασης με απλούς διακόπτες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η σειρά Auditorium της Living Voice με το χαρακτηριστικό, εξωτερικά τοποθετημένο crossover.

Φυσικά, την παράσταση έκλεψε το κορυφαίο μοντέλο χοάνης της εταιρίας, το Vox Olympian μια εντυπωσιακή τρίδρομη σχεδίαση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010...

... και κατασκευάζεται με το χέρι. Η εταιρία αναφέρει ότι απαιτούνται 1400 ανθρωποώρες για τις καμπίνες και 600 ανθρωποώρες για τα μεταλλικά μέρη.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Passeri της Loit είναι ένα cd player που συνδυάζει το upsampling στα 352.8kHz με το λαμπάτο στάδιο εξόδου (6 λυχνίες 6Η30 συνολικά). Ο μηχανισμός ανάγνωσης είναι ο top loading CDPRO2-LF.

O Sinfonia της LIA είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής βασισμένος σε λυχνίες 6550, o οποίος αποδίδει 65W/8Ω και διαθέτει είσοδο phono ΜΜ/ΜC.

Η νέα γενιά cd player και ολοκληρωμένου ενισχυτή της Lingdorf (CD-2, επάνω και TDAI 2170, κάτω), έχει σημαντικές αλλαγές στα κυκλώματα και στην αισθητική. Η εταιρία, πάντως, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο RoomPerfect για την διόρθωση της ακουστικής του χώρου.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η σειρά συσκευών της Lyngdorf σε συνεργασία με την Steinway είναι, με βάση τις δηλώσεις της ίδιας της εταιρίας, “καλύτερη σε όλα” από τις βασικές τους συσκευές.

Το Stereomaster I 170 της Lyravox είναι ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα συμβατό με τις τρέχουσες ανάγκες, δηλαδή υποστηρίζει, εκτός των άλλων, ασύρματο streaming, διαθέτει θύρα USB με δυνατότητες high resolution και ελέγχεται μέσω της σχετικής εφαρμογής. Υπάρχει, επίσης δυνατότητα για multiroom.

Ολοκαίνουριος μετατροπέας d/a από την M2Tech. Ονομάζεται Mercury, θα περιλαμβάνει αναλογικές εισόδους και ενισχυτή ακουστικών και θα είναι τηλεχειριζόμενος. Θα μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 32/384 και DSD.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Magnepan επέδειξε τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της: Από αριστερά προς τα δεξιά, φαίνονται το sub DWM, το MG12 και το MG3.7...

... εδώ φαίνεται ένα από τα best sellers της εταιρίας, το MG1.7.

Τα κλασικά μοντέλα (βάσης και δαπέδου) της Manger.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Marten επέδειξε το κορυφαίο μοντέλο της. Πρόκειται για το Supreme 2 το οποίο ανήκει στη σειρά Coltrane.

To ΜΒ100 είναι η πρόταση της McIntosh για ένα media bridge, δηλαδή την ενδιάμεση συσκευή η οποία διαχειρίζεται streams ήχου (είτε μέσω του διαδικτύου είτε μέσω τοπικών πόρων) και τα δρομολογεί προς τον DAC. Η συγκεκριμένη συσκευή θα περιλαμβάνει δύο σκληρούς δίσκους, έναν SSD για να τρέχει το λειτουργικό και έναν συμβατικό 1ΤΒ για την αποθήκευση αρχείων.

Η εταιρία επέδειξε, επίσης, δύο νέους τελικούς ενισχυτές τον MC152 και τον, εικονιζόμενο, MC301, με ημιαγωγικά στάδια εξόδου μικρότερο όγκο και πιο “καθαρές” γραμμές στο στο σασί...