Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/05/2014

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 15-18 ΜΑΪΟΥ 2014

HighEnd 2014 (μέρος 2ο)

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Καινούριος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Advance Acoustic. O X-i1000 αποδίδει 220/400W σε φορτία 8/4Ω και περιλαμβάνει ψηφιακό interface με συμβατικές εισόδους και θύρα USB.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο X-i1000 χρησιμοποιήθηκε για να οδηγήσει το νέο κορυφαίο ηχείο του Γάλλου κατασκευαστή, με κωδικό X-L1000, μια τρίδρομη σχεδίαση με τουίτερ ribbon, χρονική ευθυγράμμιση μονάδων και ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική.

Η Advance επέδειξε, επίσης, τον προενισχυτή Χ-Preamp ο οποίος επίσης περιλαμβάνει ψηφιακό intefcace και τον τελικό Χ-Α160 με ισχύ 160/240W σε φορτία 8/4Ω.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι Γάλλοι, φαίνεται να έχουν επενδύσει σοβαρά στην υπόθεση των ψηφιακών media, αφού εκτός των άλλων είδαμε και αυτή τη συσκευή, με κωδικό X-UNI η οποία περιλαμβάνει CD player, αναλογικές εισόδους (και μετατροπέα a/d για την ψηφιοποίηση τους) καθώς και δυνατότητες streaming από το διαδίκτυο και το τοπικό δίκτυο. Ακριβώς από κάτω διακρίνεται ο μικρός ολοκληρωμένος ενισχυτής της εταιρίας, ο X-i90.

Αυτό είναι το πρωτότυπο του Metis, του νέου προενισχυτή της Aesthetix. Πρόκειται για μια σχεδίαση χωρίς πυκνωτές ζεύξης (στο δρόμο του σήματος), συμμετρική σχεδίασης και τη δυνατότητα για τοποθέτηση, προαιρετικώς, προενισχυτή phono. Αναμένεται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Ο καινούριος, κορυφαίος, τελικός ενισχυτής της Allnic ονομάζεται A-10000. Πρόκειται για έναν μονομπλόκ βασισμένο σε λυχνίες KR242 (Kron) για το στάδιο οδήγησης και σε τριόδους Kron 1610 άμεσης θέρμανσης για το στάδιο εξόδου το οποίο λειτουργεί σε τάξη Α και αποδίδει 100W.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το ιδιαίτερα λιτό και σχετικώς κόμπακτ πλατό της AMG (V12) κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις. Εδώ στην μαύρη έκδοσή του.

Ο μετατροπέας Antelope την έκδοση Zodiac Platinum μπορεί, πλέον, εκτός από το τροφοδοτικό Voltikus να δεχθεί και μια νέα αναβάθμιση, μέσω της προσθήκης μιας γεννήτριας χρονισμού η οποία βασίζεται σε μια έκδοση του ατομικού ρολογιού 10Μ που προέρχεται από τις pro- σειρές της εταιρίας.

Η Arcam παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τον νέο προενισχυτή C49 και τον νέο τελικό P4. Ο τελικός αποδίδει 200/400W σε φορτία 8/4Ω με τοπολογία που του επιτρέπει να λειτουργεί σε τάξη Α μέχρι την ισχύ των 50 και να γίνεται πιο αποδοτικός σε υψηλότερη ισχύ. Η εταιρία αναφέρει ότι το στάδιο εξόδου λειτουργεί σε τάξη G, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοπολογία που χρησιμοποιείται.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Aries Cerat χρησιμοποίησε τον Concero, έναν single ended μονομπλόκ σε τάξη Α (με ζεύξη των σταδίων μέσω μετασχηματιστών) ο οποίος αποδίδει 30W…

… και τον προενισχυτή Impera II ο οποίος χρησιμοποιεί ως στάδιο εξόδου τοπολογία αντεστραμμένης τριόδου (που εξασφαλίζει πολύ χαμηλή αντίστασης εξόδου) και στη θέση του εξασθενητή μετασχηματιστή με πολλαπλές λήψεις…

… για να οδηγήσει το Symphonia, ένα ηχείο που βασίζεται σε τουίτερ ribbon της RAAL που φορτίζεται από μια custom χοάνη, μια μονάδα μεσαίων με διάφραγμα τεσσάρων ιντσών από τιτάνιο που φορτίζεται, επίσης, από χοάνη κατασκευασμένη από μασίφ ξύλο και, τέλος από μια χοάνη τριών μέτρων για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Η εταιρία δίνει -3dB στα 35Hz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To Akku είναι ένα τροφοδοτικό βασισμένο σε μπαταρίες που μπορεί να υποστηρίξει τους ενισχυτές της ASR.

Η γνωστή (από τους υπολογιστές της κυρίως) Asus, παρουσίασε τον Essence III έναν προενισχυτή/DAC και ενισχυτή ακουστικών ο οποίος υποστηρίζει DSD και διαθέτει ταλαντωτή ελεγχόμενης θερμοκρασίας για το κύκλωμα του clock…

… καθώς και τον Xonar Essense One, τον κορυφαίο USB DAC της o οποίος χρησιμοποιεί τελεστικούς της κορυφαίας σειράς Muses (Muses 01) της NJR (πρώην JRC).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το νέο μικρό ηχείο της ASW στη σειρά Opus, ονομάζεται M14, βασίζεται σε τουίτερ μαλακού θόλου και σε μιντ/γούφερ με κώνο από ανθρακονήματα…

… και μπορεί να συνοδευτεί από το αντίστοιχο υπογούφερ (SW14) ώστε να δημιουργηθεί ένα full range σύστημα 2.1.

Η Audio Exclusiv επέδειξε τα δύο ηλεκτροστατικά της, P3.1 (αριστερά) και P6.1 (δεξιά…

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… καθώς και αυτό το Referenz με το ιδιαίτερο όσο και ενδιαφέρον αισθητικώς φινίρισμα.

Η Audio Physic επέδειξε την πλήρη γκάμα των ηχείων της. Εδώ, φαίνονται (από αριστερά προς τα δεξιά) τα Classic 30 και Classic 20 καθώς και το Tempo 25 Plus…

… ενώ αρκετά ενδιαφέρον μας φάνηκε και αυτό το μικρό Classic Compact.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το concept Active Discreet της Audio Vector αφορά πάνω από τριάντα μοντέλα της εταιρίας και προσφέρει την δυνατότητα στον χρήστη να μετατρέψει το ηχείο του σε ενεργό και ασύρματο με την απλή προσθήκη του απαραίτητου hardware. Εννοείται ότι μπορεί κανείς να αγοράσει και τα αντίστοιχα μοντέλα έτοιμα.

Νέο combo από την Audioblock, σε σασί μισού πλάτους. Περιλαμβάνει CD player, network/media player, streamer και τον απαραίτητο ενισχυτή.

Ο προενισχυτής DNP (Digital Network Preamplifier) είναι ο πρώτος προενισχυτής της AudioNet ο οποίος περιλαμβάνει το απαραίτητο hardware για να ενσωματωθεί στο οικιακό δίκτυο και να πραγματοποιήσει media streaming ελεγχόμενος μέσω της σχετικής εφαρμογής. Στην έκθεση παρουσιάστηκε σε συνδυασμό με το νέο κορυφαίο εξωτερικό τροφοδοτικό EPX.