Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/05/2014

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

ΜΟΝΑΧΟ, 15-18 ΜΑΪΟΥ 2014

HighEnd 2014 (μέρος 2ο)

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Thales παρουσίασε έναν νέο βραχίονα, τον Easy. Χρησιμοποιεί και αυτός το σύστημα της μεταβλητής γωνίας εκτροπής της εταιρίας ώστε να ελαχιστοποιεί το σφάλμα ανάγνωσης.

Θηριώδες media server/streamer της ελβετικής ReQuest Audio. Καθόλου περίεργο που ονομάζεται, απλώς, The Beast, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Βασίζεται, πάντως, σε ηλεκτρονικά της MSB.

Ενδιαφέρουσα φωτογραφία του εσωτερικού του προενισχυτή phono της Thoeress.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ανάμεσα στα εκθέματα της Thorens, είδαμε και αυτό το ημιδιαφανές TD-2035

Η Tidal επέδειξε το καινούριο Contriva G2 με το σύστημα χαμηλών συχνοτήτων X-Tender…

… καθώς επίσης και τον DAC Presencio. Εδώ, φαίνονται τα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιήθηκαν για την οδήγηση των Contriva G2, στα οποία περιλαμβάνονται και οι μονομπλόκ Impulse

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέος τελικός ενισχυτής από την Trafomatic Audio. Ονομάζεται EOS και βασίζεται σε ΚΤ120.

Ενδιαφέρον μικρό ηχείο από την Triangle. Ονομάζεται, απλώς, Bibliotheque, και είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα.

Η Vienna Acoustics παρουσίασε το πρώτο μοντέλο μιας νέας σειράς η οποία θα ονομάζεται Imperial. Πρόκειται για το Liszt, το οποίο χρησιμοποιεί γούφερ Flat-Spider της εταιρίας και θα έχει περιστρεφόμενη κεφαλή όπου βρίσκονται τοποθετημένες οι μονάδες για τις υψηλές και μεσαίες συχνότητες (στη γνωστή ομοαξονική συστοιχία που γνωρίζουμε από τη σειρά Klimt).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Nanogen: Νέα σειρά ακροδεκτών και βυσμάτων της WBT βασισμένα σε οργανικά υλικά. Αναμένονται στην αγορά τους αμέσως επόμενους μήνες.

Το Full Circle της Wilson Benesch είναι το πλατό της εταιρίας. Βασίζεται σε στοιχεία από ανθρακονήματα που εξασφαλίζουν μικρή μάζα και μεγάλη ακαμψία. Είναι σχεδιασμένο με το μυαλό στους βραχίονες της Wilson (A.C.T. 0.5 και Nanotube One).

Ο ενδιαφέρων εσωτερικός κόσμος του A-S2100 της Yamaha, ενός από τους κορυφαίους ενισχυτές της εταιρίας η οποία φαίνεται ότι επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στις δάφνες του παρελθόντος…

Thumbnail Thumbnail

Η ελληνική Ypsilon παρουσίασε για πρώτη φορά ένα ηχείο της, το Fadian. Πρόκειται για ένα τρίδρομο δαπέδου με μονάδες μεσαίων/χαμηλών της Audio Technologies και ribbon κατασκευής της ίδιας της Ypsilon το οποίο είναι προπομπός δύο ακόμη μοντέλων (ενός δαπέδου και ενός βάσης). Οι πλευρικές επιφάνειες περιλαμβάνουν στη δομή τους μεταλλικές ψύκτρες οι οποίες χρησιμεύουν στην απόσβεση των κραδασμών.

Ωστόσο, το δυνατότερο έκθεμα της Ypsilon ήταν ασφαλώς η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του ολοκληρωμένου ενισχυτή Phaethon. Πρόκειται για μια υβριδική σχεδίαση με δύο λαμπάτα στάδια σε τάξη Α για την οδήγηση και ένα στάδιο ισχύος με ημιαγωγούς. Η ζεύξη των δύο πρώτων σταδίων με το τρίτο γίνεται μέσω μετασχηματιστή, όπως και η ρύθμιση της στάθμης. Αποδίδει 120/160W σε φορτία 8/4Ω.