Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/05/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►Η PIONEER ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ PRESS CONFERENCE ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ...


ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Η Pioneer παρουσίασε νέα προϊόντα για το 2010
ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 17/05/2010
Οι Ιάπωνες το είπαν και το έκαναν: Μετά την διακοπή της παραγωγής των τηλεοράσεων της σειράς Kuro έστρεψαν την προσοχή τους και συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους στο κομμάτι του ήχου. Από τις (πολλές) νέες ανακοινώσεις προϊόντων που παρακολουθήσαμε στην Μπρατισλάβα μόνο τα δύο Blu-ray players είχαν άμεση σχέση με την εικόνα καθώς όλα τα υπόλοιπα προϊόντα ήταν, στην βάση τους, προϊόντα audio. Φυσικά, η Pioneer παραμένει δραστήρια στον χώρο της οικιακής διασκέδασης: Ανακοίνωσε δέκα νέους ολοκληρωμένους ενισχυτές AV, έξι ολοκληρωμένα συστήματα οικιακού κινηματογράφου και τρία συστήματα με δυνατότητα docking για iPod/iPhone. Ας δούμε τα πράγματα με λεπτομέρειες.
O SX-LX73 θα αντικαταστήσει τον SC-LX72 και αναμένεται στην αγορά τον Αύγουστο. Ο VSX-820 θα είναι πεντακάναλος, με ισχύ 130W ανά κανάλι και θα διαθέτει είσοδο HDMI v1.4 συμβατή με Blu-ray 3D.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είδαμε κατά την παρουσίαση, τον Αύγουστο θα μπουν στην αγορά οι ραδιοενισχυτές AV SC-LX83 και SC-LX73, αντικαταστάτες των 82 και 72 αντιστοίχως. Τα νέα μοντέλα θα ενσωματώνουν νέα τελικά στάδια βασισμένα σε αρθρώματα ICEpower τέταρτης γενιάς, μια τεχνολογία διακοπτικής ενίσχυσης την οποία η Pioneer ονομάζει “Direct Energy” και φαίνεται να την συμπαθεί πολύ αφού την χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον περίφημο SC-LX90 “Susano”. Τον Ιούλιο αναμένονται στην αγορά οι VSX-LX53 και VSX-2020, επτακάναλες σχεδιάσεις με ισχύ 150W ανά κανάλι, πιστοποιημένες κατά THX Select2.
O κύριος όγκος των νέων ενισχυτών αναμένεται νωρίτερα, τον Ιούνιο, και θα περιλαμβάνει τα μοντέλα VSX-420, VSX-520, VSX-820, VSX-920, VSX-1020 και VSX-1025. Από αυτά το VSX-420 μπορεί να θεωρηθεί ως μια εισαγωγική στο χώρο, απλή συσκευή, οι VSX-520 και VSX-820 είναι πεντακάναλοι με αυξημένες δυνατότητες ασύρματης διασύνδεσης μέσω Bluetooth και δυνατότητα χειρισμού σημάτων HDMI v1.4 ώστε να υποστηρίζουν υλικό 3D και οι υπόλοιποι (από τον VSX-920 και πάνω) είναι επτακάναλες σχεδιάσεις οι οποίες προσφέρουν επιπροσθέτως πιστοποίηση λειτουργίας με το iPhone. Οι ισχείς θα κυμαίνονται από τα 5x130W για τους μικρότερους (μέχρι τον VSX-820) και 7x140W για τους μεγαλύτερους.
Οι μηχανικοί της Pioneer επιδεικνύουν τα ενδότερα των νέων ενισχυτών της εταιρίας. Τα κορυφαία μοντέλα θα ενσωματώνουν αρθρώματα ICEpower έκδοσης 4. Ζωντανή επίδειξη της εφαρμογής τηλεχειρισμού των ενισχυτών μέσω του iPhone από την σχετική εφαρμογή που θα μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης δωρεάν. Μας φάνηκε ενδιαφέρουσα και καλοσχεδιασμένη.
Όσον αφορά στις δυνατότητες, η Pioneer φαίνεται να έχει δώσει έμφαση στο Bluetooth streaming, στην δυνατότητα δηλαδή ασύρματης μεταφοράς μουσικής από συσκευές που υποστηρίζουν αυτό το πρωτόκολλο, προσφέροντας μάλιστα αλγόριθμο βελτίωσης της ποιότητας του ήχου καθώς επίσης και στην δυνατότητα διασύνδεσης με iPhone/iPod η οποία διατίθεται από τον VSX-820 και πάνω και επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση των συλλογών που βρίσκονται αποθηκευμένες σε αυτά. Προς αυτή την κατεύθυνση, ενδιαφέρον βήμα είναι και η δημιουργία της εφαρμογής iControlApp, την οποία οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν από τo AppleStore και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες τηλεχειρισμού μέσω των iPhone/iPod. Η επιτόπου επίδειξη ήταν ιδιαίτερα πειστική και έδειξε ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στον σχεδιασμό της εφαρμογής. Όλοι οι ενισχυτές, με εξαίρεση τον μικρό 420 θα υποστηρίζουν HDMI v1.4 και θα μπορούν να διαχειριστούν σήματα Blu-ray 3D, θα μπορούν να αποκωδικοποιούν τα φορμά ήχου υψηλής ανάλυσης και θα προσφέρουν Dolby ProLogicIIz καθώς και ειδικά σχεδιασμένο αλγόριθμο για την δημιουργία αίσθησης του ύψους ακόμη και χωρίς την χρήση πρόσθετων ηχείων (από τον VSX-920 και άνω). Τα τρία κορυφαία μοντέλα, τέλος, θα προσφέρουν και δυνατότητα πρόσβασης σε διαδικτυακό ραδιόφωνο περιλαμβάνοντας 24 presets, με δυνατότητα εισαγωγής νέων URLs είτε από το τηλεχειριστήριο είτε από πληκτρολόγιο USB. Το πακέτο των δυνατοτήτων συμπληρώνεται από το το γνωστό σύστημα ρύθμισης της Pioneer (MCACC – Multichannel Acoustic Calibration), δύο συστήματα καταστολής του Jitter (PQLS – Precision Quartz Lock System) για συμβατές με τους ενισχυτές πηγές (ανάλογα με τον ενισχυτή υποστηρίζει πολυκαναλικά ή δικαναλικά streams ή και LPCM) καθώς και από νέο τηλεχειριστήριο το οποίο είναι RF (για μεγαλύτερη εμβέλεια και έλεγχο συσκευών που βρίσκονται μέσα σε ράκ).
Το τηλεχειριστήριο των νέων μεγάλων ολοκληρωμένων της εταιρίας θα είναι τεχνολογίας RF με αισθητά καλύτερη εργονομία. Τα δύο νέα Blu-ray players που ανακοίνωσε η Pioneer προσφέρουν πολλές δυνατότητες αλλά όχι αναπαραγωγή 3D.
Σε αντίθεση με το σύνολο, σχεδόν,  των ολοκληρωμένων AV οι οποίοι υποστηρίζουν HDMI v1.4 και αναπαραγωγή Blu-ray 3D, τα δύο νέα BD players που ανακοίνωσε η εταιρία, με κωδικούς BDP-LX53 και BDP-330 κινούνται σε πιο συμβατικές οδούς (σε σχετική ερώτηση συναδέλφου, οι άνθρωποι της Pioneer άφησαν έντονα υπονοούμενα ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια “κίνηση” 3D σχετικώς σύντομα). Πρόκειται για συσκευές που υποστηρίζουν Profile 2.0/BD-Live, με έμφαση στην ποιότητα της εικόνας (με βάθος χρώματος 12bit), στην ποιότητα του ήχου (με το LX53 να είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις των audiophiles προσφέροντας επίχρυσα βύσματα εξόδου και βαριά κατασκευή) καθώς και στις δυνατότητες διασύνδεσης προσφέροντας ενσύρματη και ασύρματη συνδεσιμότητα, άμεση πρόσβαση στο YouTube καθώς και σε υπηρεσίες RSS. Το BDP-LX53 αναμένεται στην αγορά τον Ιούλιο ενώ το 330 τον Ιούνιο.
Στον τομέα των ολοκληρωμένων συστημάτων οικιακού κινηματογράφου, η Pioneer επέδειξε δύο ομάδες από τις οποίες η πρώτη περιλαμβάνει Blu-ray player ενώ η δεύτερη DVD player. H στρατηγική της σύνθεσής τους είναι παρόμοια με τις δύο σειρές να περιλαμβάνουν ένα σύστημα 5.1 με ηχεία δαπέδου (BCS-707 και DCS-404K αντιστοίχως), ένα σύστημα 5.1 με ηχεία βάσης/βιβλιοθήκης (BCS-303 και DCS-202K) καθώς και ένα σύστημα 2.1 για τους χρήστες που θα ήθελαν κάτι μικρό και απλό την τοποθέτησή του (BCS-FS505 και DCS-FS303K).
Και οι δύο οικογένειες προσφέρουν δυνατότητα προβολής υψηλής ευκρίνειας, ραδιοφωνικό δέκτη FM και πρόσβαση σε υλικό multimedia μέσω θύρας USB, ενώ επιπροσθέτως η σειρά BCS προσφέρει δυνατότητα ripping από CD σε USB και η σειρά DCS ενσωματωμένο scaler μέχρι τα 1080p. Τα συστήματα αναμένονται στην αγορά τον Ιούλιο.
Και οι δύο οικογένειες συστημάτων home theater που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν ένα μοντέλο με ηχεία δαπέδου. Εδώ το BCS-707. Ενδιαφέρουσα η ιδέα να υπάρχουν δύο docking station σε μια συσκευή. Τα νέα συστήματα προσφέρουν ταυτόχρονη πρόσβαση και crossfade.
Ιδιαίτερη βαρύτητα, τέλος, φάνηκε να δίνει η εταιρία στα επιτραπέζια συστήματα ήχου με docking station. Η αρχή είχε γίνει το 2009 με τα NAS3 και NAS5 και εφέτος στην Μπρατισλάβα  είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την νέα γενιά η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα με κωδικούς XW-NAC3, XW-NAC1 και XW-NAV1. Από αυτά, τα δύο πρώτα έχουν την ιδιαιτερότητα ότι προσφέρουν διπλό docking station με δυνατότητα πρόσβασης και στα δύο players ταυτόχρονα, δυνατότητα τυχαίας αναπαραγωγής από την συνολική συλλογή και δυνατότητα crossfade. Και τα δύο συστήματα προσφέρουν συνδεσιμότητα Bluetooth και -εννοείται- μπορούν να φορτίσουν και τα δύο players ταυτοχρόνως ενώ το μεγαλύτερο NAC3 μπορεί να συνδεθεί και με το οικιακό δίκτυο και να πραγματοποιήσει streaming αρχείων και διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών. To XW-NAV1 είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα με docking station, ραδιοφωνικό δέκτη FM και CD/DVD player το οποίο μπορεί να προβάλει upscaled βίντεο μέχρι 1080p και προσφέρει πρόσβαση σε υλικό multimedia μέσω θύρας USB. Τα δύο συστήματα ΝΑC αναμένονται στην αγορά τον Ιούνιο, ενώ το NAV αναμένεται τον Ιούλιο.
ΙΝFO: Intersys A.E. Τηλ.: 210-955.4000 web: http://www.intersys.gr/, http://www.pioneer-eur.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr