Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/04/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ DR. FEICKERT...

AV BLOG 

SITE MAP


Ρυθμίστε εύκολα την γεωμετρία της κεφαλής σας
17.04.2006
To εργαλείο ρύθμισης της γεωμετρίας του Christian Feickert αποτελείται από δύο μέρη: έναν δίσκο με γεωμετρικά δεδομένα και έναν κανόνα μέτρησης της απόστασης των κέντρων περιστροφής του βραχίονα και του πλατό.  Ο δίσκος έχει πάχος 3 χιλιοστά, είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να προσομοιάζει έναν καλό δίσκο των 180 γραμμαρίων και στην επιφάνειά του φέρει το κλασικό γεωμετρικό βοήθημα με την μορφή κάναβου  για την ευθυγράμμιση της κεφαλής στις δύο ακτίνες μηδενισμού (στα 70,2 και 116,6 χιλιοστά) καθώς επίσης και ένα έξυπνο σύστημα επιλογής του κατάλληλου μήκους υπερκρέμασης που αντιστοιχεί στον βραχίονα, χωρίς να πρέπει αυτός να φτάσει και να υπερβεί τον άξονα του πλατό (μία "άσκηση" που πολλές φορές είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, για διάφορους λόγους, οι σημαντικότεροι των οποίων επιβάλλονται από την ίδια τη μηχανική κατασκευή του βραχίονα). Για να γίνεια αυτό, έχουν χαραχθεί μία σειρά από τόξα τα οποία είναι βαθμονομημένα έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να βρεί την τιμή που αντιστοιχεί στον δικό του βραχίονα σε  βήματα του ενός χιλιοστού. 
Στην δεύτερη πλευρά του δίσκου υπάρχει ένας ακόμη κάναβος ευθυγράμμισης, σε διαφορετικές ακτίνες (66.4 και 114.2 χιλιοστά), για την ρύθμιση του συστήματος όταν αυτό πρέπει να βελτιστοποιηθεί για παλαιούς δίσκους που δεν ικανοποιούν την προδιαγραφή της IEC όσον αφορά την ελάχιστη ακτίνα κοπής. Επίσης στην πλευρά αυτή, υπάρχει και ένα στροβοσκόπιο (για φωτεινές πηγές των 50Ηz).
Tα προιόντα της Dr. Feickert Analogue, όπως λέγεται η εταιρία, δεν αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά, εξ όσων γνωρίζουμε, αλλά μπορείτε να επικοινωνείτε απ΄ ευθείας με την εταιρία μέσω του site της.
ΙΝFO: web: http://www.feickert.net/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr