Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/01/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΟ ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ VFlex ΤΗΣ GEMME AUDIO...

AV BLOG 

SITE MAP


Katana: Νέο ηχείο στην σειρά VFlex της Gemme Audio
21/01/2008
Σύμφωνα με την Gemme, η τεχνολογία VFlex επιτρέπει στα ηχεία της να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά με βάση το μέγεθος της καμπίνας και την διάμετρο του γούφερ που χρησιμοποιήται.  Αν και δεν δίνονται πολλές πληροφορίες γύρω από το τί ακριβώς είναι το VFlex, καθώς στο σχετικό white paper η εταιρία αρκείται να αναφερθεί απλώς στην εκτεταμένη επεξεργασία στην οποία υπόκειται η μπάφλα και η πίσω πλευρά του ηχείου καθώς και στις εγκάρσιες ενισχύσεις που υπάρχουν, φαίνεται πάντως να είναι αποτελεσματική καθώς οι επίσημες επιδόσεις των μοντέλων της σειράς είναι αρκούντως εντυπωσιακές με το Tanto να κατεβαίνει μέχρι τα 18Hz! To νέο ηχείο, το οποίο ονομάζεται Katana χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση της τεχνολογίας VFlex η οποία ονομάζεται VFlex Extreme.
Η κυριότερη διαφοροποίηση σε επίπεδο αισθητικής είναι οι κλίσεις που έχουν δοθεί στα τοιχώματα του ηχείου με την μπάφλα (πάχους 50 χιλιοστών) να προσφέρει, πλέον, time alignment και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμφάνιση η οποία τονίζεται από το φινίρισμα σε λάκα πιάνου. Διαφοροποιήσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό της καμπίνας με τις εγκάρσιες ενισχύσεις να έχουν πλέον πάχος 25mm ώστε να αυξάνεται η ακαμψία. Σύμφωνα με την Gemme παρόμοιες βελτιώσεις θα γίνουν και στα Vivace και Tanto νέας γενιάς, χωρίς αλλαγή στην τιμή.
Επιστρέφοντας στο Katana, πρόκειται για ένα δίδρομο ηχείου ανοικτού τύπου το οποίο χρησιμοποιεί τις κεραμικές μονάδες της Thiel, τις οποίες ο Καναδός κατασκευαστής φαίνεται να συμπαθεί ιδιαιτέρως. Το τουίτερ έχει διάμετρο 1.25 ίντσες και το μιντ/γούφερ 7 ίντσες. Το ηχείο υποστηρίζει διπλοκαλωδίωση και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την απόκριση στις υψηλές συχνότητες επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο διαφορετικά ζεύγη υποδοχών σύνδεσης.
ΙΝFO: Aquarius Hi-Fi, τηλ.: 210-883.4718, web: http://www.aquarius.gr, http://www.gemmeaudio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr