Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/05/2005


english abstract

Tηλ.: 210-36.46.154

www.locationhiend.com

avBlog-Alert:
Το ΔΩΡΕΑΝ
NEWSLETTER
του avmentor.gr 
ΕΓΓΡΑΦΗ...►

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: H HITACHI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΝΕΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ LCD ΚΑΙ PLASMA...

AV BLOG 

SITE MAP


Nέες τηλεοράσεις από την Hitachi
09.05.2005
Οι δύο νέες LCD ανήκουν στην σειρά Picture Master και χρησιμοποιούν panel ΑLiS με ανάλυση 1024x1024 το μοντέλο των 42 ιντσών (42LD7200) και panel Super IPS με ανάλυση 1366x768 το μοντέλο των 32 ιντσών (32LD7200). H τεχνολογία ALiS (Alternate Lighting of Surfaces) επιτρέπει την δημιουργία οθονών με μεγαλύτερη κατακόρυφη ανάλυση και μεγάλη φωτεινότητα (η συγκεκριμένη οθόνη της Hitachi αποδίδει 1200cd/m2) χρησιμοποιώντας ένα είδος πλεγμένης σάρωσης μέσω κοινών ηλεκτροδίων οδήγησης μεταξύ των άρτιων και των περιττών γραμμών  (που δεν έχει όμως σχέση με την πλεγμένη σάρωση στο ίδιο το σήμα βίντεο).  Τα διαθέσιμα πάνελς ALiS έχουν, αυτή την στιγμή, ανάλυση 1024x1024 (μία τιμή που ακούγεται... περίεργη, αλλά λάβετε υπ' όψιν σας ότι τα pixels τους δεν είναι τετράγωνα) και προσφέρουν την ενδιαφέρουσα ικανότητα να μπορούν να απεικονίσουν τα τηλεοπτικά σήματα υψηλής ευρίνειας (1080p) στην εγγενή τους ανάλυση χωρίς να απαιτείτα  scaling. Και τις δύο τηλεοράσεις υποστηρίζει ο ψηφιακός επεξεργαστής Picture Master o οποίος είναι σε θέση να ρυθμίζει μία σειρά παραμέτρων όπως η αντίθεση και το gamma σε συγκεκριμένες περιοχές της εικόνας και όχι μόνο συνολικά σε κάθε πλαίσιο. Οι οθόνες είναι εφοδιασμένες με φίλτρο για τις αντανακλάσεις του φωτός στην οθόνη καθώς και με ηλεκτρικά περιστρεφόμενη βάση που ελέγχεται από το τηλεχειριστήριο. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν DVI/HDMI, και διαθέτουν τρείς υποδοχές SCART.
Η 55PD5200 είναι μία τηλεόραση με οθόνη plasma διαγωνίου 55 ιντσών και ανάλυση 1366x768.  O επεξεργαστής βίντεο που χρησιμοποιήται είναι ο Intelligent Image chip ο οποίος επιτρέπει την προβολή εικόνας με προοδευτική σάρωση. H συσκευή διαθέτει εισόδους DVI/SCART (με δυνατότητα RGB) και χρησιμοποιεί ενισχυτές 1-bit και σύστημα εικονικού surround.
ΙΝFO: Hitachi Europe S.A., τηλ.: 210-683.7200, web: http://www.hitachidigitalmedia.com

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr