Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/04/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ PHONO ΑΠΟ ΤΗΝ HOLFI,..

AV BLOG 

SITE MAP


Βatt2riaa: Ο “επόμενος” προενισχυτής phono της Holfi
22/04/2008
H ιδέα πίσω από τον Battriaa, όταν αυτός πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994, ήταν απλή: Η τροφοδοσία του κυκλώματος γινόταν από μια συστοιχία συσσωρευτών, επιλογή που εξασφάλιζε εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο, επίδοση ιδιαίτερα σημαντική για μια συσκευή η οποία διαχειρίζεται εξαιρετικά ευαίσθητα σήματα όπως αυτά των φωνογραφικών κεφαλών. Ο Batt2riaa είναι η επόμενη γενιά του προενισχυτή phono της Holfi και, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έφτασε στα χέρια μας, βασίζεται σε συσσωρευτές μεγαλύτερης χωρητικότητας, χρησιμοποιεί καλύτερο κύκλωμα τροφοδοσίας και κυκλώματα με διπολικά τρανζίστορς τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε τοπολογίες ενισχυτών ρεύματος και όχι τάσης. Κατά τον Peter Holstein, τον άνθρωπο πίσω από την έρευνα και την εξέλιξη των προιόντων της Holfi, η ενίσχυση ρεύματος ταιριάζει καλύτερα όχι μόνο στα τρανζίστορς (τα οποία, πράγματι είναι εξαρτήματα ρεύματος και όχι τάσης) αλλά και στο σήμα που δίνουν οι κεφαλές κινητού πηνίου, ιδιαίτερα αυτές με χαμηλή και μεσαία εμπέδηση. Κατά την προσφιλή συνήθεια της Holfi το κύκλωμα του Batt2riaa είναι single ended και δεν χρησιμοποιεί βρόχο ολικής αρνητικής ανάδρασης. Μια βελτίωση που, επίσης, έχει γίνει στο νέο μοντέλο είναι τα βύσματα εισόδου-εξόδου που τώρα είναι τα Nextgen της WBT, για τα οποία ο Holstein φαίνεται να είναι εξαιρετικά ενθουσιώδης.
Ο προενισχυτής έχει είσοδο για κεφαλές κινητού πηνίου (0.05mV/10Ω) και κινητού μαγνήτη (2.5mV/47kΩ), μέγιστη έξοδο 4Vrms και απόκριση συχνότητας 2Ηz-1.3MHz. Η ακρίβεια της καμπύλης αποέμφασης είναι, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, +/- 0.2dB.
ΙΝFO: Future Days Audio, τηλ.: 210-642.9015, web: http://www.holfi.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr