Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/08/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  IFA 2005 PREVIEW - ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ...

AV BLOG 

SITE MAP


IFA 2005 Preview
30.08.2005
H IFA διοργανώνεται στο Βερολίνο κάθε δύο χρόνια και εφέτος θα ανοίξει τις πόρτες της από τις 2 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.  Αναμένεται να καταλάβει 160.000 τετραγωνικά μέτρα (κατανεμημένα σε 26 μεγάλους εκθεσιακούς χώρους) καθώς και τον εξωτερικό χώρο του εκθεσιακού κέντρου του Βερολίνου γύρω από τον πύργο του ραδιοφωνικού σταθμού.  Αυτή τη χρονιά η έκθεση έχει οργανωθεί σε έξι διαφορετικές θεματικές κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν Τηλεόραση, Ψηφιακή Εικόνα και Ηχο, Προσωπικούς Υπολογιστές και Παιχνίδια, Προσωπικά συστήματα Επικοινωνίας, Δορυφορικά και καλωδιακά συστήματα λήψης και, τέλος, Συστήματα διασκέδασης στο αυτοκίνητο.
Το ξεκίνημα των ψηφιακών εκπομπών υψηλής ευκρίνειας στην Γερμανία, τον Νοέμβριο, από το συνδρομητικό κανάλι Premiere, αναμένεται να κορυφώσει το ενδιαφέρον για τα συστήματα προβολής HDTV (και τις συσκευές HDTV-ready). Εκτός από τις ίδιες τις συσκευές, ο επισκέπτης θα μπορεί να έχει μία, από πρώτο χέρι, εμπειρία στο ΙFA Sprots Bar, όπου θα προβάλεται σχετικό υλικό.  Η παρουσία πρωτοτύπων HD DVD/Bluray players καθώς και η προβολή ταινιών υψηλής ευκρίνειας στο φορμά WMV, και από camcorders 1080i αναμένεται επίσης να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Στον χώρο του recording, αναμένεται να παρουσιαστούν συσκευές που αξιοποιούν τους δίσκους διπλού υποστρώματος και θα περιλαμβάνουν επίσης σκληρούς δίσκους για την αποθήκευση τηλεοπτικών προγραμμάτων και μαγνητοσκοπημένου από camcorders υλικού. 
Κατά τα γνωστά, στην IFA πραγματοποιήται και η μεγαλύτερη έκθεση συστημάτων ήχου (HiFi και High End). Εφέτος οι κατασκευαστές των κορυφαίων συσκευών θα εκθέσουν  τα νέα τους προιόντα κάτω από τον πύργο του ραδιοφώνου.  Οι φήμες αναφέρουν ότι και αυτή τη χρονιά θα επιδειχθεί και οι επισκπέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, το ακριβότερο σύστημα στον κόσμο.
Στον τομέα της ψηφιακής φωτογραφίας οι τάσεις αναμένονται... αυξητικές.  Με τα τρία megapixels να αποτελούν πλέον παρελθόν όσον αφορά στην χαμηλή κατηγορία εφέτος τα 4 megapixels αναμένεται να αποτελέσουν το όριο προς τα κάτω, με τις κορυφαίες "ερασιτεχνικές" μηχανές να φθάνουν πλέον τα 9 megapixels. Στον χώρο των camcorders οι φήμες αναφέρουν την πρόθεση των κατασκευαστών να προχωρήσουν σε περισσότερα μοντέλα με τρείς αισθητήρες καθώς επίσης και με εναλλακτικά μεσα αποθήκευσης (από κάρτες μνήμης και μίνι σκληρούς δίσκους μέχρι τα οκτάρια miniDVDs). Η έκθεση, επίσης, αναμένεται να αποτυπώσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον εταιριών και καταναλωτών για τα συστήματα που υποστηρίζουν την οικιακή δικτύωση: Θα επιδειχθούν χαμηλού κόστους και εύκολοι στην χρήση home media servers που μεταφέρουν εικόνα και ήχο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και επιτρέπουν την σύνδεση του με τον έξω κόσμο μέσω του διαδικτύου.
Highlights
Αν επισκεφθείτε την έκθεση, ρίξτε μία ματιά:
...στις νέες τηλεοράσεις (με pixelplus 2 HD και Ambilight 2) καθώς και στο Wireless Music Center, της Philips (Hall 22)...Στην 65άρα plasma της Panasonic (με δυνατότητα προβολής HDTV και HDMI) (Hall 5.2)...Στην πλήρη σειρά τηλεοράσεων της Metz με δυνατότητα λήψης αναλογικών, ψηφιακών και δορυφορικών σημάτων (Hall 21)...Στις νέες τηλεοράσεις της Sharp με την τεχνολογία PALoptimal οι οποίες χρησιμοποιούν ψηφιακή επεξεργασία για να προσαρμόσουν την "ευρωπαική" εικόνα στις δυνατότητες των panels που χρησιμοποιούν. (Hall 3.2)...Στο σύστημα προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων που παρουσιάζει για πρώτη φορά  Fraunhofer Institut (Hall 5.3)...Στις custom τηλεοράσεις που πρόκειται να παρουσιάσει η Γερμανική Loewe, με την ονομασία Individual, η οποίες επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει την δομή και τις δυνατότητες της συσκευής του, χωρίς να περιορίζεται από συγκεκριμένους τύπους (Hall 6.2)...Στο universal recorder της Panasonic, που περιλαμβάνει σκληρό δίσκο, VHS, DVD recorder (συμβατό με κάθε δίσκο, και DVD-RAM) και υποδοχή SD, καθώς και δύο δέκτες για ταυτόχρονη εγγραφή σε δύο μέσα. (Hall 5.2)...Στα τελευταία μοντέλα camcorders της  JVC με τους γνωστούς μίνι σκληρούς δίσκους (JVC)...Στην νέα σειρά ραδιοενισχυτών της Pioneer με εισόδους HDMI, iLink (συμβατή με SACD και DVD-A) καθώς επίσης και είσοδο για iPod (Hall 17)...Στα DVD players της Kiss τα οποία μπορούν να αναπαράγουν δίσκους με περιεχόμενο HD (WMV σε DVD-ROM) (Hall 26)...Στο κορυφαίο universal player της Samsung με δυνατότητες αναπαραγωγής (εκτός των συνηθισμένων) DivX και MPEG-4 (Hall 20)...Στα μικρά συστήματα πολυκαναλικού ήχου με δύο μόνο ηχεία της Denon (Hall 17)...Στο πολύ μικρό media player/recorder της Grundig με διαστάσεις μόλις 120x80x20 χιλιοστά που περιλαμβάνει εγγραφέα βίντεο, ραδιοφωνικό δέκτη, φωτογραφική μηχανή, σκληρό δίσκο 30GB και οθόνη LCD, ενώ είναι συμβατό με τα περισσότερα φορμά (Hall 23)...Στον home server της Fujitsu-Siemens με δυνατότητα χειρισμού βίντεο υψηλής ευκρίνειας (Hall 13)...Στην τηλεόραση της Toshiba που μπορεί να ελέγξει μέσω ethernet εξωτερικούς εγγραφείς, να ενεργοποιηθεί μέσω e-mail και κινητού τηλεφώνου και να συνδεθεί στο διαδίκτυο (Hall 1.2). 
Μπορείτε να κατεβάσετε τον χάρτη της έκθεσης  ΕΔΩ (αρχείο jpeg, 180kB)
ΙΝFO:  web: http://www.ifa-berlin.de

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr