Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/09/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η ΝΕΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ KLIPSCH...

AV BLOG 

SITE MAP


Palladium P-39F: Η νέα ναυαρχίδα της Klipsch
24/09/2007
To Palladium P-39F είναι ένα ηχείο δαπέδου 3.5 δρόμων με πέντε μεγάφωνα και, σύμφωνα με την Klipsch, είναι ο πρόδρομος μιας ολόκληρης σειράς κορυφαίων μοντέλων. Βασίζεται σε δύο γνωστές τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία, την Tapered Array και την χοάνη Tractrix οι οποίες χρησιμοποιούνται στο τουίτερ και στο μιντ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι μονάδες που χρησιμοποιούνται στο P-39F έχουν αναπτυχθεί από την ίδια την Klipsch. Οι υψηλές συχνότητες αναπαράγονται από ένα τουίτερ θόλου τιτανίου ? της ίντσας με μαγνήτες νεοδυμίου και η απόκριση της μονάδας φθάνει τα 30kHz. Το μιντ είναι αντεστραμμένου θόλου αλουμινίου, 4.5 ιντσών με πηνίο φωνής που έχει διάμετρο 1.5 ίντσα. Οι χαμηλές συχνότητες αναπαράγονται από τρία γούφερ με κώνο αλουμινίου 9 ιντσών χωρίς dust-cup, τα οποία φορτίζονται από τρεις οπές ανάκλασης χαμηλών τοποθετημένες στα πλευρικά τοιχώματα του κάθε ηχείου. Οι καμπίνες είναι κατασκευασμένες από διαδοχικά στρώματα mdf και έχουν συνολικό πάχος 30 χιλιοστών.  Η διατομή της καμπίνας έχει καμπύλες πλευρές (θυμίζοντας σκαρί πλοίου, κάτι που η Klipsch ονομάζει “boat-tail”) και έχει εσωτερικές ενισχύσεις για αύξηση της ακαμψίας. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται είναι τέταρτης ακουστικής τάξης και βρίσκονται τοποθετημένα στην βάση του ηχείου. Οι ακροδέκτες  επιτρέπουν την τριπλοκαλωδίωση.
Τα ηχεία κάθε ζεύγους έχουν κατοπτρική συμμετρία όσον αφορά τα bass reflex και η Klipsch αναφέρει ότι είναι ταιριασμένα τόσο σε επίπεδο μονάδων όσο και στο φινίρισμα.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η τιμή του ηχείου (στην αμερικανική αγορά) θα βρίσκεται στην περιοχή των 15.000 δολαρίων και τα πρώτα κομμάτια αναμένονται μέσα στο φθινόπωρο. Στην έκθεση του Las Vegas, τον επόμενο Ιανουάριο, η εταιρία θα παρουσιάσει και τα υπόλοιπα ηχεία της σειράς Palladium τα οποία θα επιτρέπουν την δημιουργία ενός κορυφαίου πολυκαναλικού συστήματος.
ΙΝFO: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, web: http://www.klipsch.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr