Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/12/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΖΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ LINK TECHNOLOGY...

AV BLOG 

SITE MAP


Θέλετε λιγότερα καλώδια; Δείτε την Link Technology
01.12.2006
Oσο πιο πολλά κανάλια, τόσο πιο πολλά καλώδια. Αυτό το ξέρετε ήδη. Και μιλάμε, συνήθως, για μεγάλα καλώδια από τον ενισχυτή προς πέντε διαφορετικά ηχεία. Για πολλούς αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο πιθανόν να τους αποθαρρύνει από την δημιουργία ενός πολυκαναλικού συστήματος. Η Link Technology είναι μια ελληνική εταιρία που ξεκίνησε κατασκευάζοντας κλασικά ηχεία το 1987 και από το 2003 κινείται περισσότερο επιθετικά στην αγορά των νέων τεχνολογιών του home entartainment. Στον κατάλογό της βρίσκουμε τέσσερα διαφορετικά συστήματα ενισχυτών οι οποίοι μπορούν να δεχτούν το σήμα μέσω ασύρματης ζεύξης. Η σειρά έχει την ονομασία Revolution και περιλαμβάνει το X-I, με δύο μονομπλόκ των 50Wrms/8Ω και 70Wrms/4Ω, το X-II με έναν δικαναλικό τελικό 2x40Wrms/8Ω, το X-III το οποίο δεν περιλαμβάνει τελικό στάδιο αλλά είναι μία ασύρματη γραμμή μεταφοράς σημάτων line (για την περίπτωση που υπάρχουν ήδη τελικοί ενισχυτές) και το X-10 με έναν δικαναλικό τελικό 2x30Wrms. Ολα τα τελικά στάδια είναι τάξης AB και το κάθε σύστημα περιλαμβάνει βεβαίως και τον αντίστοιχο πομπό.
Το σύστημα της Link Technology βασίζεται σε τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης που χρησιμοποιεί την περιοχή συχνοτήτων ISM, μια περιοχή η οποία περιλαμβάνει μικρότερες μπάντες (902MHz-928MHz, 2,4000GHz-2,4835GHz και 5,725-5,875GHz). Από αυτές, η μπάντα των 2.4GHz η οποία χρησιμοποιήται στους ενισχυτές Revolution έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερο licensing  και ότι τα standards είναι ανοικτά -γεγονός που σημαίνει ότι το κόστος χρήσης είναι μικρό. Η περιοχή ISM χρησιμοποιήται από διάφορες εφαρμογές, από ταπεινές όπως ο τηλεχειρισμός σε πόρτες γκαράζ, μέχρι απαιτητικές όπως ασύρματα μικρόφωνα υψηλής ποιότητας. Το εύρος της συγκεκριμένης περιοχής (79MHz) επιτρέπει την χρήση πολλών καναλιών με bitrate επαρκές για την δρομολόγηση σημάτων στο 1.4Μbps, οπότε η μετάδοση ενός stream με ποιότητα CD (16bit/44.1kΗz) είναι εφικτή χωρίς την ανάγκη συμπίεσης. Τα συστήματα της Revolution χρησιμοποιούν πομπούς που εξασφαλίζουν εμβέλεια 25 μέτρων σε εσωτερικούς χώρους και 100 μέτρων σε εξωτερικούς, με εξαίρεση το X-10 το οποίο έχει εμβέλεια 15m/50m αντιστοίχως.
ΙΝFO: web: http://www.linktechnology.gr/ Αποκλειστική διάθεση: Onar Audio Visual, τηλ.: 210-346.3281

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr