Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/01/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Ο LYNGDORF ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ HOME THEATER ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ...

AV BLOG 

SITE MAP


Ο Lyngdorf παρουσίασε επεξεργαστή και τελικό ενισχυτή
02.01.2008
Ο D-1 είναι μια modular συσκευή, η οποία προσφέρει όλα τα γνωστά decoders κινηματογραφικού ήχου είναι, βεβαίως, πιστοποιημένη κατά THX και μια από τις πρώτες με πιστοποίηση THX Blackbird, η οποία εξασφαλίζει μεγάλη συνδεσιμότητα με διάφορες πηγές ψηφιακών μέσω. Ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού: Πρώτον, ο D-1 είναι πλήρως ψηφιακός από την είσοδο μέχρι την έξοδο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν απαιτείται πουθενά μετατροπή A/D και D/Α, εκτός αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει συμβατικούς τελικούς ενισχυτές οπότε και μπορεί να προμηθευτεί τα κατάλληλα στάδια εξόδου, ξεχωριστά.  Η Lyngdorf προτείνει, πάντως την χρήση του νέου τελικού ενισχυτή TDA2300 ο οποίος επικοινωνεί με τον D-1 μέσω custom γραμμής, που έχει σχεδιάσει η εταιρία και η οποία ικανοποιεί τις αυστηρές προδιαγραφές προστασίας ψηφιακού περιεχομένου που υπάρχουν για σήματα υψηλής ανάλυσης όταν αυτά βρίσκονται σε ψηφιακή μορφή (HDPC). Ο D-1 διαθέτει ενσωματωμένα φίλτρα δύο δρόμων για κάθε μια από τις 7 εξόδους του, έτσι ώστε να μπορεί να οδηγήσει τα ενεργά, δίδρομα ηχεία της εταιρίας (ή οποιοδήποτε ηχείο που μπορεί να συμπεριφερθεί ως ενεργός δορυφόρος/υπογούφερ). Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι 14 τελικούς ενισχυτές, έναν ανά κανάλι και δρόμο. Το δυνατό σημείο στην επιλογή αυτή βρίσκεται στον αλγόριθμο RoomPerfect ο οποίος ελέγχει και τα οκτώ κανάλια με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων ακουστικής και μάλιστα λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την τρισδιάστατη φύση του ηχητικού πεδίου.
Ο τελικός ενισχυτής TDA2300 αποδίδει 2x300W σε φορτία 4Ω και είναι, σύμφωνα με την εταιρία, ο πρώτος διακοπτικός ενισχυτής στον κόσμο ο οποίος δεν χρησιμοποιεί αναλογικό βρόχο ανάδρασης. Η απόδοσή του είναι (κατά τα αναμενόμενα) πολύ υψηλή, στο 90% και οι διαστάσεις του μικρές, με ύψος μόλις 1U.
ΙΝFO: Acoustic Design, τηλ.: 210-677.3132, web: http://www.acousticdesign.gr/, http://www.lyngdorf.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr