Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/11/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΟΣ ΛΑΜΠΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ COMBO ΑΠΟ ΤΗΝ MAGNAT...

AV BLOG 

SITE MAP


RV1, MC1: Νέες συσκευές από την Magnat
22/11/2007
Είδαμε για πρώτη φορά τον λαμπάτο ολοκληρωμένο RV1 στην εφετινή IFA, και τον ξανασυναντήσαμε στην πρώτη παρουσίασή του επί ελληνικού εδάφους στην έκθεση Consumer Electronics, πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία διαθέτει προενισχυτικό στάδιο με λυχνίες 12ΑΧ7 ως πρώτο στάδιο και 12AU7 στο στάδιο οδήγησης των λυχνιών εξόδου, ανάμεσα στα οποία τοποθετείται ένα ποτενσιόμετρο της Alps. Το στάδιο εξόδου είναι push-pull σε τάξη ΑΒ, με επιλεγμένες λυχνίες EL34 και αποδίδει 2x35W σε φορτία 4 και 8Ω μέσω μετασχηματιστών εξόδου υψηλής ποιότητας. Η τροφοδοσία γίνεται από 9 διαφορετικά σταθεροποιημένα τροφοδοτικά.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ενισχυτής διαθέτει και είσοδο phono (κινητού μαγνήτη) της οποίας ο προενισχυτής είναι επίσης υλοποιημένος με λυχνίες (12AX7). Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, όλες οι λυχνίες που χρησιμοποιούνται είναι Ρωσικής κατασκευής και έχουν δοκιμαστεί/στρώσει επί 60 ώρες. Ο ενισχυτής διαθέτει πέντε εισόδους (από τις οποίες η μια είναι η phono) και προσφέρει τηλεχειρισμό για την ρύθμιση της στάθμης.
Το MC1 απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα καλό combo player/ενισχυτή για ένα “μαζεμένο” σύστημα αλλά με audiophile προεκτάσεις. Η συσκευή διαθέτει έναν οδηγό οπτικών δίσκων της Sanyo ο οποίος είναι συμβατός με CD, CD-R/RW καθώς επίσης και με SA-CD (απλά και υβριδικά), και συνδυάζεται στο ίδιο σασί με έναν ραδιοφωνικό δέκτη AM/FM με 80 μνήμες και δυνατότητα αποκωδικοποίησης RDS και έναν υβριδικό ενισχυτή ο οποίος χρησιμοποιεί λυχνίες στο στάδιο προενίσχυσης (ECC88) και διπολικούς ημιαγωγούς της Sanken στο στάδιο εξόδου, το οποίο αποδίδει 2x60W σε φορτία 8Ω και 2x80W σε φορτία 4Ω. H συσκευή διαθέτει τρεις εισόδους στάθμης γραμμής και μια phono καθώς επίσης και δύο ψηφιακές εξόδους (οπτική και ομοαξονική), ενώ οι μετατροπείς d/a που χρησιμοποιούνται στο cd player είναι της Burr-Brown.
Και οι δύο συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.
ΙΝFO: ΕΛΑΣΥΝ, τηλ.: 210-957.8150, web: http://www.elasyn.gr/ , http://www.magnat.de/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr